[zrealizowana] Zaznaczanie kilku użytkowników przy wysyłaniu wzmianki.
Wróć do Archiwum propozycji#1 daszekmdn
Czasem wzmiankę chcemy wysłać do konkretnej grupy odbiorców, kilku ludzi. Dobrym pomysłem, zamiast wysyłać do każdego w kolejności była by opcja zaznaczenia kilku osób.
#2 denis333
Ooo. dobre! Ale to raczej ficzerek na lepsze czasy, kiedy podstawowe problemy zostaną poprawione :)
#3 jamajka
Jak najbardziej.
#4 hryniek
Jestem za.
#5 matius
Po poprawkach stabilności jak najbardziej.
#6 Puszkin
Pytanie tylko czy jest to możliwe jakiś przycisk oznacz czy coś?
W każdym razie jestem na tak, oczywiście po poprawkach stabilności etc..
#7 nuno69
Jest to bardzo proste do wykonania, zmiana kontrolki i zamiast zmiennej użycie tablicy.
jestem za! :)
#8 PAX
dobre
#9 daszekmdn
I co z tym?
#10 pajper
Musimy się zdecydować. Przy obecnym układzie listy użytkowników wzmianek realizacja nie stanowi problemu. Ale użytkownicy domagają się, słusznie, opcji wzmiankowania dowolnej osoby na Eltenie.
Tylko wtedy nie ma sposobu stworzenia listy wszystkich użytkowników. Tworzymy pole tekstowe, jak w wiadomościach, z możliwością rozwinięcia listy kontaktów strzałką góra/dół.
I pojawia się problem techniczny. Można zrobić listę, do której dodajemy elementy:
Lista użytkowników, dodaj w menu kontekstowym i tak wpisywać osoby do wzmianki. Ale to z kolei sprawi, że proces zwolni, zwłaszcza gdy wzmiankujemy tylko jedną osobę i chcemy to zrobić szybko.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#11 Julitka
Wiem, że to pytanie z gatunku tabu, ale jak rozwiązane to było na Klango? Bo tam funkcjonowało jakoś i jedno i drugie.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#12 pajper
Zaraz zaraz. Ale na Klango wzmianek nie było. :P
#13 Julitka
Nie było; były natomiast wiadomości, które pozwalały rozwijać listy kontaktów i historii, jednocześnie pozwalając na wysyłanie ich do kilku na raz userów.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#14 pajper
Nie dam głowy, ale jestem prawie pewien, że na Klango nie dało się wysyłać wiadomości do kilku osób. Mogę się mylić.
#15 Julitka
Wydaje mi się, że się dało, ale też nie dam sobie uciąć ręki.
#16 lukasz1993258
dało sie, wystarczyło wpisać na przykład, paru adresatów, lub dać strzałke w duł, w wchodziło sie wkontakty, i chyba dawało sie enter, i sie pisało.
#17 balteam
Inaczej chyba nie wymyślimy, na górze pol do wpisania jakiegokolwiek użytkownika, a niżej lista naszych kontaktów.
#18 pajper
Ale z kolei taki interfejs jest dość nieintuicyjny i wiele osób nie zrozumie, o co chodzi.
#19 monstricek
Ale można było by dodać jakąś krótką podpowiedz przy takim polu.
#20 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
-- (monstricek):
Ale można było by dodać jakąś krótką podpowiedz przy takim polu.
--
I to jest rozwiązanie!