Wątki archiwalne

Księga zażaleń (wpisy z okresu lipiec 2020 - czerwiec 2021)

Założony przez denis333 1204 wpisy ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 46 z 61

#901 1 polubienie

Spać! Ja chcę spać!
"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

Pierwszy raz w tym roku to powiem. Cholerna zojcha
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Cholerne co? :O

Gorąco, upał, zaduch, zojcha. Zdycham.
-- (Zuzler):
Cholerne co? :O

--
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Nie znam takowego wyrażenia. A poza tym możesz odetchnąć, gdyż dzień nadchodzący zapowiada się spokojniej.

Czyżby imieniny Zofii, okolice dnia 15 maja?
INFP

Nie wiem czy Zofii, ale tak się u nas mówi na wszelkiego rodzaju duchotę najczęściej wynikającą z wysokich temperatur.

#908 1 polubienie

Zojcha? Myślałam, że o zimnej Zośce mówisz :D
ENFP

#909 Edytowano

Ta zojcha to interesująca jest. ZNalazłam tylko w internecie stierdzenie, że to smród, ale jakoś nie pasuje. Zresztą, ten śmieszny spis, w którym znalazłam czarno na białym takie wyjaśnienie jest o kant doopy. Np. były tam klamoty zamiast kamlotów, "gilejza" zamiast "gielejzy", "gymyla" nie "gemela", "rumpuć" jako potrawa jednogarnkowa, a nie zupa...

Ktoś popełnił jakąś pracę na ten temat. Gwary - Piotrowicz-Samborska.
ENFP

#911 Edytowano

Nie no, spokojnie, jak moja rodzicielka się da nakłonić do wysiłków, to zobaczymy jeszcze w prawilnym słowniku gwary poznańskiej.

Smród też, też. Ale u nas równierz po prostu wszystko inne co sprawia, że nie da się oddychać.

ee, ale klamoty to u nas jak najbardziej występowały. Tak w ogóle to te wszystkie gwary nie do końca jednorodne są.

Ale miały być kamloty.

To ja się pożalę na jedną dziwną rzecz.
U mnie dzisiaj była bardzo dziwna sytuacja.
Wstałem po 7, ale po 8 wzięło mnie na drzemkę.
Po 9:00 wstałem z łóżka, poszedłem do łazienki, żeby zrobić pewną rzecz, której tu nie będę pisał. Po zrobieniu tej rzeczy poczułem, że mi się w głowie kręci, w uszach zacząłem słyszeć taki pisk, w ogóle to, co działo się w domu, słyszałem tak, jakby były przytłumione dźwięki. Mama mi powiedziała, że zsiniały mi usta. Poszedłem z wielkim trudem do mojego pokoju, chciałem się ubierać, ale nie mogłem w ogóle chwycić ubrań. No więc poszedłem na dół, bo chciało mi się pić, i wtedy mama zobaczyła, że coś jest ze mną nie tak, wzięła mnie, i zaprowadziła mnie na krzesło. Ona natomiast poszła po tatę, bo tata był czymś zajęty, coś tam na podwurku robił. No to ja puknąłem o ścianę, ale w ogóle tego nie czułem, ale mama to widziała, że pukam o ścianę. No to zaniosła mnie na wersalkę, poleżałem parę minut, i wszystko zaczęło wracać do normy. Potem zjadłem śniadanie, ale mimo wszystko wolałem pójść na górę się położyć, już tym razem w ubraniu, bo wcześniej miałem piżamę. I tak przeleżałem aż do 14:24, chociaż w ogóle spać mi się nie chciało, bo noc przespałem normalnie. Już staram się nie siedzieć w nocy, po północy się kładę spać, tak, jak moi rodzice. Co jakiś czas mama do mnie zaglądała, pytając, czy wszystko w porządku, i czy dobrze się czuję, i informowała mnie, że ona gdzieś wyjeżdża lub idzie coś tam robić na podwurku. I teraz to ja się boję trochę w ogóle gdzieś iść, żeby nie było znowu takiej sytuacji, jak dzisiaj rano.

Niestety to już druga taka sytuacja, w 2020 miało miejsce coś podobnego, ale po prostu nie informowałem o tym rodziców, bo nie chciałem ich martwić, po prostu wtedy usnąłem.

#916 1 polubienie

EJ, ty się z lekarzem z konsultuj, bo to mogą być różne żeczy, np jakieś ataki padaczki czy coś takiego.
-- (markus1234):
To ja się pożalę na jedną dziwną rzecz.
U mnie dzisiaj była bardzo dziwna sytuacja.
Wstałem po 7, ale po 8 wzięło mnie na drzemkę.
Po 9:00 wstałem z łóżka, poszedłem do łazienki, żeby zrobić pewną rzecz, której tu nie będę pisał. Po zrobieniu tej rzeczy poczułem, że mi się w głowie kręci, w uszach zacząłem słyszeć taki pisk, w ogóle to, co działo się w domu, słyszałem tak, jakby były przytłumione dźwięki. Mama mi powiedziała, że zsiniały mi usta. Poszedłem z wielkim trudem do mojego pokoju, chciałem się ubierać, ale nie mogłem w ogóle chwycić ubrań. No więc poszedłem na dół, bo chciało mi się pić, i wtedy mama zobaczyła, że coś jest ze mną nie tak, wzięła mnie, i zaprowadziła mnie na krzesło. Ona natomiast poszła po tatę, bo tata był czymś zajęty, coś tam na podwurku robił. No to ja puknąłem o ścianę, ale w ogóle tego nie czułem, ale mama to widziała, że pukam o ścianę. No to zaniosła mnie na wersalkę, poleżałem parę minut, i wszystko zaczęło wracać do normy. Potem zjadłem śniadanie, ale mimo wszystko wolałem pójść na górę się położyć, już tym razem w ubraniu, bo wcześniej miałem piżamę. I tak przeleżałem aż do 14:24, chociaż w ogóle spać mi się nie chciało, bo noc przespałem normalnie. Już staram się nie siedzieć w nocy, po północy się kładę spać, tak, jak moi rodzice. Co jakiś czas mama do mnie zaglądała, pytając, czy wszystko w porządku, i czy dobrze się czuję, i informowała mnie, że ona gdzieś wyjeżdża lub idzie coś tam robić na podwurku. I teraz to ja się boję trochę w ogóle gdzieś iść, żeby nie było znowu takiej sytuacji, jak dzisiaj rano.

Niestety to już druga taka sytuacja, w 2020 miało miejsce coś podobnego, ale po prostu nie informowałem o tym rodziców, bo nie chciałem ich martwić, po prostu wtedy usnąłem.

--

Ja stawiam na nadciśnienie.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

A mata glukometr w domu?
ENFP

Eh, fajnie by było gdyby moderatorzy wprowadzili zasadę nie cytowania postu bezpośrednio nad napisanym.
ENFP

Ech, fajnie by też było, gdyby osoby cytujące łaskawe były kasować cytat, do którego odnosił się wpis przez nie cytowany.