android

Telefon kompaktowy w roku 2020

Założony przez magmar 373 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 11 z 19

Papierku zgoda. Zauważ jednak, że większość zarzutów związanych z moim tokiem myślenia nie dotyczyła waszych preferencji, tylko tego, że w dzisiejszych czasach, przy obecnych rozmiarach itp... Nikt mi nie wmówi, że długi i szeroki telefon to kompakt. Fakt, biorąc pod uwagę dzisiejsze standardy może byćnajmniejszym na rynku, ale nie kompaktowym.

Dla mnie np taki redmi note 8t może nie jest megakompaktowy, ale jest dobry, jeedną ręką spokojnie.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Ehhh. Każdy popełnia błędy. To raczej news, a nie test. Nie zdziwię się, jeżeli komuś nie przypadnie do gustu minipancernik.

iPhone SE 2020 ma wymiary 138,4 x 67,3 x 7,3
Sony Xperia XZ1 Compact ma wymiary: 129.00 x 65.00 x 9.30 mm
Zatem jest tylko krótszy o 9mm, węższy o 2mm, ale 2 mm grubszy.
No i z tego co wiem, to Soniaki są chyba dość kanciaste, ale dawno temu je oglądałem, więc mogło się coś zmienić.
Co do kompaktu i rynku, to smartfony znajdą się dla każdego. Problem jest tylko taki, że jeżeli ktoś ma wymagania większe, musi więcej poszukać, co dotyczy nie tylko telefonów.
Producenci zaś nie mogą produkować cały czas nowych telefonów w bryle starych, aczkolwiek, jak widać w przypadku Iphone 5, 5s i Se niektórym się zdarza, a to dlatego, bo nowe rzeczy muszą zmieniać się z czasem także i wizualnie. Zmieniają się wielkości ramek, sposoby montowania skanerów linii papilarnych, aparat w łezce, albo we wgłębieniu itp. itd.
Swoją drogą, rzeczywiście, jak teraz sobie myślę, to i tak chyba właśnie Apple dość długo, a nawet i jeszcze teraz stara się rzeczywiście bardzo powoli zmieniać ten design, można by stwierdzić, że na tle innych producentów, są bardzo konserwatywni, a co potwierdzają też różne artykuły w internecie, bardzo dobrze wychodzi im recykling, dzięki czemu właśnie powstał SE 2020. :)
Pozdrawiam

--Cytat (denis333):
Ja, szukając telefonu kompaktowego udał bym się do oogli, albo do kanałów na yt, które mi te telefony opiszą. A dyskkusji i wymiany poglądów szukał bym na forum.
Równie dobrze idąc twoim tokiem myślenia można by pozamykać wątki,ki wrzucając tam tylko jakieś sztywne mniej lub bardziej istotne informacje. No bo po co ludzie mają się wypowiadać, skoro za mniejszą lub większą ilość czasu dyskusja zostaje ucięta?

--Koniec cytatu
A czymże jest Elten, jak nie forum?
Gdzie znajdę więcej osób niewidomych, które powiedzą mi więcej na temat obsługi i dostępności telefonu?
Do sklepu idzie się oglądać już z jakimiś przynajmniej szczątkowymi informacjami czego szukać, w sklepie weryfikujemy informacje wizualne, organoleptycznie i dyskusja owszem, jest jak najbardziej wskazana ale nie w sposób powtarzający w kółko to samo.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Już kiedyś pisałem, że nawet XZ1 compact jest dla mnie troszkę za duży a moja tolerancja kończy się gdzieś na rozmiarach SE1 z 2016 r. Akurat kanciastość nigdy mi nie przeszkadzała.

Daro, cóż za patos!
Rozwaliłeś mi system!
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Kompaktowy telefon od samsunga, "galaxy xcover 5" 5,3 cali, nie ma czytnika odcisków palca, koszt ok 250 euro. Parametry średniopułkowe, dramatu nie ma,
tu więcej info:
https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-xcover-5-1205562/
Jeśli to dużych ramek nie ma to znośne powinno być.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

ma czytnik z boku na gsm pisze.

Iphone 12 Mini jest kompaktowy czy można coś znaleźć z androidem z podobnymi bebechami, żeby nie był większy?

Na 95% nie.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

No widzicie.
Trochę się dziwię, że konkurencja dla Apple'a siedzi i myśli, a jak już coś stworzy to badziewie jak unihertz..

Być może producenci nie wierzą w sukces małego telefonu. Asus stworzył coś, ale to ma ok 6 cali, trochę może mniej.

Jak padnie mi xperia zostanie mi iphone, niestety.

Ale przecież wszystkie samsungi niby mają 6 cali ale teo naprawdę nie czuć.

Poszukaj czegoś na ali express, jakieś mniej znane marki typu goophone, cubot czy inne pewnie coś mają.

No właśnie magiczne słowo niby magiczne słowo prawie i taka jest filozofia androida.
Powiedziałamm wyraźnie rozmiar Iphone 12 Mini, KONKRET drodzy androidowcy KONKRET!

Na ali jest wszystko, więc szanse masz z 90%

Takiego małego sensownego to nie ma. Jaką ty masz w ogólę teraz tą xperię?