Łowca, nie wzięłam tego za krytykę, po prostu nie wiem, jak to wygląda. Balteam, jak wyglądała sprawa z używaniem aparatu w tej Nokii 4.2 przez niewidomych?
Wiem, że nie o tym jest ten wątek, ale jeżeli którakolwiek klawiatura brajlowska oferuje nam pisanie jedną ręką na zasadzie 3 plus trzy, to mamy niepowtarzalną okazję do powrotu jednoręcznego korzystania z telefonu.
Szczerze to mogliby dać aparat raptem 3.2 mpx z lampą ksenonową od sony. Gdy studiowałem na topie był Sony Ericsson k800 i i wielu ludzi robiło nim zdięcia tekstu, nawet z dalszej odległości. Podobno do tego nadawał się świetnie, a i macro też miał bardzo dobre.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
--Cytat (dariusz.1991): Wiem, że nie o tym jest ten wątek, ale jeżeli którakolwiek klawiatura brajlowska oferuje nam pisanie jedną ręką na zasadzie 3 plus trzy, to mamy niepowtarzalną okazję do powrotu jednoręcznego korzystania z telefonu.
--Koniec cytatu Tak, Advanced Braile Keyboard ma taką opcję.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Ja tam nie umiem trzymać tlefonu tylko dwoma palcami od dołu i pisać, może ten 3 calowy by się nadał, znaczy swój też tak złapię, ale jest to mega niestabilne i w autobusie na pewno nie do zrobienia.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Kolejny kompakt to pixel 4a, tylko nie ponawiajmy dyskusji czy to kompakt czy nie. Cena to 350 dolców w USA, iphone se2 kosztował na start tam 399 dolców, więc myślę, że w Polsce z różnych sklepów za jakieś 1900 zł można będzie znaleźć, ale dystrybucji oficjalnej pixel 4a nie będzie w naszym kraju. Wymiary (wys. x szer. x grub.) 144.00 x 69.40 x 8.20 mm Waga 143.00 g pixely raczej z talkback czy csr dobrze chodziły, przynajmniej nie spotkałem się z narzekaniami.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Dobra, sory, zwracam honor, kompakt to tylko wymiary nokii 33.10, ok? Jak chcesz to możemy ze 100 postów jeszcze tak pisać, tylko to i tak nie zmieni tego, że słowo kompaktowy odnosi się do większych telefonów niż 5 lat temu. Możemy sobie dyskutować tylko o twojej wersji kompaktów, tylko wtedy ten wontek będzie przydatny może dla 3 osób, a rozszerzenie kompaktów, przystosowanych do obecnych realiów, po pierwsze ma sens, bo jak pisałem kompakty się zwiększają, a po drugie, są ludzie, którzy chcą kupić normalny funkcjonalny telefon, ale nie 6,5 calowy i wybacz nie chce mi się tworzyć kolejnego wontku z telefonami większymi od kompaktów, a drugiego dla ciebie i kilku innych osób, z info o kompaktach z 2014 r, bo właśnie w tym wontku, nawet jak się pojawi coś 2 calowgo, to tu informacja się też znajdzie. Mam nadzieję, że napisałem klarownie, w każdym razie kolejne moje posty będą już bardziej sensowne i będętu wrzucać info o każdym kompaktowym telefonie, w naszych realiach, a jak ktoś chce sobie poczytać czy to kompakt czy nie, to z 50 postów wcześniej się zaczęła dyskusja i pisanie drugi raz tego samego mija sięz celem.
koniec tematu. kolejne posty na ten temat powielające ten sam scenariusz będą usówane. Wszystko już zostało wyjaśnione i każdy już określił swoe zdanie. Dalsze posty na ten temat, nie wnoszące nic konstruktywnego poza dalszym dzieleniu włosa na czworo będą traktowane jako spam, a użytkownicy w konsekwencji będą dostawać ostrzeżenia.
Jeżeli chodzi o dotykowce w najnowszym tyfloprzeglądzie wspomnieli o kilku jellyphonah i czymśtam. Firma hyba pisze się uniherz, ale jak coś to mnie poprawcie. Jeden ma ekran 4, a drógi ma mieć hyba 3 cale. Są na niemieckim amazonie.
Ja, szukając telefonu kompaktowego udał bym się do oogli, albo do kanałów na yt, które mi te telefony opiszą. A dyskkusji i wymiany poglądów szukał bym na forum. Równie dobrze idąc twoim tokiem myślenia można by pozamykać wątki,ki wrzucając tam tylko jakieś sztywne mniej lub bardziej istotne informacje. No bo po co ludzie mają się wypowiadać, skoro za mniejszą lub większą ilość czasu dyskusja zostaje ucięta?
nie chce i się powtarzać poraz setny, dariuszu, ale uż ci mówiłem. Pojęcie kompaktowy jest też mocno subjektywne. I ja ci nie każe zmieniać zdania, dla ciebie może iphone se2 być ogromny, a coś wielkości iphoda shuffle dopiero kompaktowe, ale dla mnie równie dobrze iphone se2 może być kompaktowy i też mam prawo do tego zdania. Ale nie wciskaj wszędzie na siłe swojego zdania, każdy zainteresowany tematem je zna.