android
Telefon kompaktowy w roku 2020
Założony przez magmar
373 wpisy
ostatni wpis 3 lata temu
Strona 12 z 19
Znajdę coś we wtorek
Happy hacking
Xz1 compact.
Dobry telefon ale trzyletni.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
Goophone, zlituj się. Tego to ja bym nawet największemu wrogowi nie polecił.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
To był przykład.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Mówię o telefonie z przyzwoitymi parametrami jak xperia na realia roku 2018.
Małe telefony nie mają sensu w dzisiejszych czasach i trzeba się z tym pogodzić. iPhone'y też rosną. Wolniej, ale jednak rosną.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Arku, ale kompaktowego Iphone'a można kupić, android nie daje takich alternatyw.
Jeszcze można. Apple ma dość obre wyczucie rynku więc w krótce "kompaktowe" Iphoney przestaną istnieć
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
widocznie firma Apple uznała, że jest gro odbiorców kupujących telefony kompaktowe dlatego ostatnio wyszedł telefon 12 mini.
Telefon 12 mini wyszedł nie ze względu na rozmiar jakotaki, a ze względu na wieczne problemy Apple'a ze stworzeniem żywotnych baterii.
Tak, ale zmniejszyli go do rozmiarów ósemki, chociaż X był gigantyczny.
Tobie rozmiar nie przeszkadza, mi owszem, dla mnie jest to jedno z ważniejszych kryteriów.
No nie przeszkadza mi. I w sumie nie miałbym nic do Twoich preferencji. Obawiam się tylko, że w krótce nie będziesz miała z czego wybierac/
Nowa XPeria ma chyba wyjść za jakiś czas, o ile już nie wyszła. Mały telefon z wejściem słuchawkowym, ewentualnie ZenFone też jest w miarę mały jak na obecne standardy
Happy hacking
Apropo iphonea 12, to niedawno apple wycofało produkcję, więc to chyba świadczy o tym jak małe telefony są odbierane przez rynek :P
Muszę przyjrzeć się tej Xperii, ale wg mnie problem jest.
W razie czego mam starą C5.
Mają sens, tylko większość producentów wypuszcza prawdziwe kompaktowe modele bez androida, a takie urządzenia dla niewidomych są do niczego.
-- (nuno69):
Małe telefony nie mają sensu w dzisiejszych czasach i trzeba się z tym pogodzić. iPhone'y też rosną. Wolniej, ale jednak rosną.
--
I tu niewidomi są bardzo poszkodowani, ponieważ nie mogą kupić pierwszego z brzegu maxcoma z klawiaturą czy prostego kompaktu bez androida.
12 Mini nie został wypuszczony ze względu na baterię, bo co jak co ta nie jest jego mocną stroną. Se2 jest jeszcze mniejszy, a wsparcie powinien dostać na najbliższe 5 lat. Może jeszcze Galaxy s10e, na najbliższe 2/ 3 lata powinien styknąć.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Misiek, SE2 nie jest mniejszy. Sprawdzałem wymiary jakiś czas temu.
Nowa xperia jakaś tylko w Japonii jest, może wyszła jeszcze inna, tego nie wiem.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.