amorion.pl
Wróć do Gry tekstowe#101 fantasma467
Hej, jak można szybciej zregenerować energię? Bardzo wolno mi rośnie.
#102 wesolek
W FAQ o tym piszą, m.in. :) Ogólnie co godzinę regeneruje się tyle, ile dostajemy z tytułu poziomu. Im większy poziom, tym więcej co godzinę wpada. Dodatkowo odpoczynek w domu lub noclegowni (np. klanowej) dajesporo i korzystanie ze studni Artezyjskiej, która bywa budowana w klanach. Tutaj i odpoczynek i picie wody ze studni daje raz dziennie sporą ilość, która także jest zależna od poziomu postaci. :)
#103 mustafa
Im większy poziom tym wiecej energi co godzinę. Na tym polega rpg
-- (fantasma467):
Hej, jak można szybciej zregenerować energię? Bardzo wolno mi rośnie.
--
#104 wesolek
A przynajmniej ten RPG. ;)
#105 wesolek
Redakcja gazety poszukuje niewidomych graczy, w celu przeprowadzenia wywiadu. Jeśli ktoś jest chętny, to napiszcie na priv do mnie, a podam więcej informacji.
#106 mustafa
OOO zajrzę tam.
#107 mustafa
Nie wiem gdzie ty to znalazłeś.
#108 wesolek
Prywatnie znam jedną z dziennikarek i także prywatnie mi o tym a nieoficjalnie napisała. :)
#109 wesolek
Ogólnie to ma być artykuł z anonimowo przeprowadzanymi wywiadami, więc nie ma obaw, że zaraz cały Amorion będzie wiedział, o kogo chodzi. Tematyka to kwestia ewentualnych trudności oraz współpracy z innymi graczami - tak w skrócie. Całość ma na celu zwrócić uwagę, że niewidomi i niedowidzący też grają i też mają swoje potrzeby w grze. Jak nie chcecie się dzielić nickami z gry, to zapraszam na priv, gdzie podam namiary na dziennikarkę. :)
#110 wesolek
Hej!
Powyższy temat jest nadal aktualny, więc w razie co, jakby jednak chętni się pojawili, to przyjmuję zgłoszenia na priv. :)
#111 fantasma467
Hej. Nie gram już, ponieważ trochę się nie logowałam, i spotkała mnie niemiła niespodzianka. Okazało się, że moja postać została zresetowana. Straciłam wszystko, więc nie chce mi się zaczynać od nowa.
#112 wesolek
E, to po pierwsze się ciesz, że konta nie skasowali, bo zwykle po 30 dniach braku aktywności tak robią.
Drugie, to nie niemiła niespodzianka. Jeśli długo cię nie było, to musisz wiedzieć, że w grudniu zakończyła się era i rozpoczęła, tzw. era testowa, która poprzedza kolejną erę właściwą. Admini wrzucają i sprawdzają zmiany w grze w tym czasie. Każda era wiąże się z tym, że wszystko na start jest zerowane a rywalizacja zaczyna się od początku. Taki cel i urok tego typu gier.
A poza konkursem, to powyższe z pominięciem ichnich intryg i awantur, bo cudawianki się tam dzieją i w sumie trudno przewidywać przyszłość tej gry. Fajna, ale od zarządzenia dużo też zależy, a coś w tej sferze kuleje, jak widać. Inne gry tego typu już są na wymarciu, choć niektóre się trzymają całkiem nieźle. Ale niektóre z nich są ledwo lub wcale nie dostępne i nam to i tak wiele nie zmienia.
#113 fantasma467
Mi wszystko wyzerowali. Poza poziomem postaci i doświadczeniem, też całą kasę, którą w dużej części miałam od innych graczy. Jeśli tak zawsze jest po zakończeniu ery, to tym bardziej bez sensu.
#114 wesolek
Tzw. ery wprowadzają, żeby osoby, które dołączyły w trakcie którejś z er, również mogły uczestniczyć w rywalizacji, jeśli chciałyby powalczyć o jakieś tytuły. Gdyby była tylko jedna era, to by nudno było, bo wszyscy starzy gracze wszystko by wygrywali. Taki jest zamysł tego typu gier. Może ktoś ma inaczej, ale prócz Amorionu i Vallheru nie znam innej, która byłaby równie dostępna, by to sprawdzić i porównać.
Jak nie chcesz tak grać, to kwestia, co ciebie interesuje. Ja jeszcze gram w tzw. D&D (czy właściwie RPG), które funkcjonuje zupełnie inaczej. Zabawa przednia i bardziej bezpośrednia.
#115 fantasma467
Jeśli chodzi o rywalizację nowych ze starymi, to logiczne jest takie działanie, ale trzeba się sprężać, żeby wszystko osiągnąć w danej erze. A grałeś kiedyś w tą grę ze świata Harego Pottera Hogwart rpg, ciekawe to?
#116 wesolek
Owszem, trzeba. Dlatego w takich grach gracze łączą się w grupy, tworząc tak zwane klany. Starzy gracze kierują nowymi, z którymi ustalają, co i kto chce w nową erę robić i gdzieś na koniec er nowicjusze szkolą się w swoim fachu, by jak najlepiej wystartować nową erą. Oni zorganizowane to mają.
Co do gry, o którą pytasz: niestety nie. Uniwersum Pottera to nie moje klimaty także się nie orientuję.
#117 wesolek
No, właściwie to Amo przeżywa powolny zgon. XD
Jak kto chce, to proponuję vallheru.eu jako alternatywę, bo i bardziej dostępne to jest, choć fabularnie trochę leży, a mechanicznie się rozwija, więc jeszcze nie ma tylu ras i klas. Ale obaczym, co będzie.
Co do innych vallherynek, to słabo. Kroniki Falathanu są praktycznie niedostępne. Jest coś takiego jak Toril też, gdzie łączą mechanikę z fabułą, gdzie to wydarzenia kreowane w tej drugiej sferze wpływają na działania mechaniczne. Ale poległem przy starcie, który zawiera tyle konfigurowania wszystkiego, że masakra. Pomijając, że jest miedzy vall, a amo, jeśli o dostępność chodzi. A, przynajmniej z poziomu komputra, bo ja z telefonu to nie wchodzę, choć wiem, że vall daje radę na Iphone na pewno. Próbowałem na Androidzie, ale dla mnie to mało praktyczne i strasznie wolne, więc zostaję przy komputrze. ;)
#118 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
A, właśnie ta gra była podobna do Vallheru. Ja właśnie gram w valheru na iphone, bo ostatnio dużo miałam wyjazdów, pobyt w szpitalu, to na iPhone najczęściej grałam i działa fantastycznie.
#119 bratczyk96
Czy ta gra jest po polsku lub ewentualnie po rosyjsku?
#120 mustafa
Po polsku.