amorion.pl
Wróć do Gry tekstowe#81 fantasma467
Ja jestem magiem, i potrzebuję umiejętności magicznych.
#82 wesolek
Spoko. Na arenie za walkę rzucanie czarów wskakuje, a tak to też raz dziennie w akademii. Więcej nie wiem, bo jest jeszcze możliwość umagiczniania przedmiotów, ale jak ono oraz samo szkolenie postaci wygląda, to nie wiem. Proponuję członkostwo w jakimś klanie, bo są tam ludzie otwarci na pomoc. Ja należę do srebrnych Cieni. Wszelka wiedza, złoto i inne materialne formy pomocy udzielają w klanach (oraz noclegownie i studnie, z których można dodatkową energię czerpać), więc ni ma co zwlekać, ino się tematem zainteresować. :D
#83 kacper10
ja radzę na początek uniki w akademii, czarowanie samo się nabija w miarę bicia potworków.
i astralne punkty w inteliggęcję i siłę woli
#84 wesolek
Magiem nie jestem, ale zainteresowałbym się kwestią szkolenia, bo na przykładzie wojo/łucznika, można na arenie jednocześnie wyciskać umiejki bojowe (u mnie strzelectwo) oraz unik.. Może u magów też tak jest, że rzucanie czarów leci wraz z unikiem.
#85 fantasma467
Dostaję tylko do rzucania czarów.
#86 fantasma467
Tzn w koloseum, jak walczę z potworami.
#87 fantasma467
Bo jestem na początku tej drogi. Jak ktoś doświadczony ma dla mnie rady co powinnam robić, to proszę.
#88 wesolek
Nie wiem, jak u magów, ale wojownicy zakładają jakiś element pancerza, który daje bonus do uniku, co zwiększa ich szanse na unik, wiec najwięcej umiejętności wskakuje za walkę. Nie wiem, czy magowie mają podobnie i czy jest to także pancerz czy czasem nie, np. szata. Proponuję zgłosić się do jakiegoś klanu. :) Mi sporo pomogli z mechaniką, a dalej sam sobie eksperymentuję w tej erze. ;)
#89 fantasma467
Jak wy używacie tych map?
#90 mustafa
Mapy są tylko do ewentu. Trzeba mieć określoną ilość umiejki i wtedy pojawia ci się wejście do lokalizacji.
#91 kacper10
-- (wesolek):
Magiem nie jestem, ale zainteresowałbym się kwestią szkolenia, bo na przykładzie wojo/łucznika, można na arenie jednocześnie wyciskać umiejki bojowe (u mnie strzelectwo) oraz unik.. Może u magów też tak jest, że rzucanie czarów leci wraz z unikiem.
--
generalnie chodzi oto, że jak walczysz, to jest chyba 25, albo 30 tur, czy jakkolwiek to nazwać w walce.
Musisz unikać jaknajwiększej ilości ataków potwora, i zabić go w taki sposób, żeby zadać mu jak najwięcej ciosów
np.
Masz walkę z stworkiem, który ma 300 hp.
Najlepiej jest jak zadasz mu 30 ciosów po 10 obrażeń, niż 6 po 50.
Więc z dystrybucją astralnych pkt na początku radzę też nie przesadzić, ale to już trzeba samemu jakoś liczyć, albo odezwać się do ludzi, którzy mają kalkulatorki w excelu.
#92 wesolek
24 tury. Jest jak przedmówca pisze. W FAQ jest opisane nieco, jak to funkcjoneje, więc od tego bym zaczął. Zmiany w grze też są opisywane w zakładce o tej samej nazwie, tj. "zmiany w grze". Mimo wszystko sugeruję samodzielnie poklikać i popróbować osiągać możliwie jak najlepsze osiągi, a w międzyczasie popytać lub do klanu się przyłączyć i tam wiedzę poszerzać.
#93 fantasma467
Te pkt astralne dostaje się za poziomy, i czy za coś jeszcze? W walce nabijam czary i czasem unik. PA wydaję na inteligencję i siłę woli.
#94 kacper10
tak ap dostajesz tylko za zdobywane poziomy.
na początku uważaj z rozdawaniem, żeby zmaksymalizować przyrost umiejętności czarowania
#95 wesolek
Hej!
Czy przedstawicieli różnych profesji, prócz wojo mogę prosić o info, jak poruszacie się po stronie w miejscach z zakresu waszych dziedzin? Tj. tak, żeby szło to szybko, sprawnie i przyjemnie. :D
#96 mustafa
Skorzystaj ze skrótów, jak masz prremium możesz dodać ich 10 i to ułatwi sprawę, bo nie musisz zawsze wracać do miasta, tylko od razu z listy łączy.
#97 wesolek
To wiem. Bardziej o zawartość tych miejscówek mi chodzi. Tj. Co mag musi zrobić, np. w wieży, wykonuje takie a nie inne skróty, poruszając się:
1. do miejsca "x" - po linkach,
2. do miejsca "y" - tekst za grupą linków,
3. miejsce "z" - przycisk,
itd, itp. Jak pisałem: jako wojo wiem, ale u magów, złodziei, hodowców, rzemków mnie ciekawi. Opisać bym to chciał.
#98 mustafa
A poco chcesz to opisywać? Wszystko jest na forum. Jak ci teraz napiszę to zrobię za ciebie robotę, a sensu nie widzę.
#99 wesolek
A po to, żeby w zakresie każdej profesji opisać wszystko i utrzymać w ładzie. Ze znajomą poradnik robimy, a chcielibyśmy też go zrobić pod niewidomych. Jako wojownik się nie da wejść we wszystkie zakładki gry także liczę na pomoc.
#100 mustafa
no to na forum masz opis właściwie wszystkich lokalizacji