Kultura i sztuka (forum mieszane]

Telewizja - kiedyś a dzisiaj

Started by lukasz1993258 96 posts last post 8 years ago Page 3 of 5

#41 1 like

Transcription

Ja jeszcze w innym temacie, o którym Lwica się wypowiadała troszeczkę, ale dotknęła zaledwie tematu, ale też nie dojechała do końca, tak notabene Lwico fajny nick, masz rację, że telewizja dzisiaj nam nie daje fajnego kontentu, takiego, który nas uczy czegoś o świecie na przykład, nie? Czy tam dowiadujemy się jak coś działa, czy coś takiego. I tutaj się z Tobą zgadzam. Jednocześnie obserwuję coś znacznie gorszego. Nie tylko, że nie daje ciekawego kontentu, który nas czegoś uczy o świecie, ale robi coś wprost przeciwnego. Ja z przerażeniem obserwuję. W polskich platformach satelitarnych, na przykład kanały takie jak Discovery, które kiedyś bodajże były popularnonaukowymi kanałami, które właśnie były takie, tam szły bodajże były emitowane na przykład odcinki programu Brainiac. Dla mnie to był świetny program, był taki humorystyczny, zabawny, śmieszny sposób w formie szalonych eksperymentów. Pokazywał jak coś działa, prawda? Czy ludzkie ciało, czy jakieś urządzenie, czy coś takiego. Natomiast teraz widzę wysyp masy programów, które promują piramidalne bzdury, pseudonaukowe teorie spiskowe. W rodzaju, że smugi kondensacyjne po przelocie samolotu nie biorą się z samolotu. W rodzaju, że smugi kondensacyjne po przelocie samolotu nie biorą się z samolotu. Nie biorą się z efektu pracy silnika odrzutowego, tylko że to są specjalnie rozspylane chemikalia, które mają nas zatruwać. Nie wiem, że tak naprawdę na Ziemi to już UFO było ileś lat temu. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi. I odwołują się do rzeczy, które nauka dawno wyjaśniła, a o tym nie mówi.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Transcription

dei roer og sk available á assemblete om å oppleie problemer, og iنا infidelsmis har vi egentlig å beleifteМ bysegge Alsun-på Kromsområdet, hvordan viirable og feriebeleire ar hakk til bank Dollrøde som professor selv. Vi har mitt sj�istik 0813èr.no óogwelling er frem mig imellom forat inn. Menіти gutt. 以στε utav ar studentseig på frakta ar.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transcription

na przykład taki program który leci na postaci 2 który mnie bardzo irytuje, to jest poznań swoje prawa to już jest program dla mnie tak masakryczny że to jest jakieś nieporozumienie jedyny program, który sobie cenię i o dziwo go nadają chociaż moim zdaniem powinni go nadawać troszkę w zwiększonej ilości bo on powinien być moim zdaniem nadawany w tygodniu a ten program jest niestety nadawany tylko w niedzielę o 19.30 to jest super pies jedyny z tych programów, które bardzo lubię i które potrafią naprawdę wiele nauczyć, jeżeli chodzi o psy, chociaż no jest krótki, bo on trwa tylko pół godziny, ale moim zdaniem on powinien trwać troszkę dłużej, to jest raz, a poza tym on powinien być emitowany codziennie zamiast tego trudne sprawy dlaczego ja albo poznaję swoje prawa, czy dzień, który zmienił moje życie naprawdę, jedyny program, który lubię który oglądałem w tą niedzielę naprawdę coś z sobą daje, aczkolwiek mogą się niektórzy ze mną nie zgadzać ale naprawdę coś z sobą daje ale niestety jest emitowany tylko jeden raz w tygodniu czyli w niedzielę, więc więc tak to niestety wygląda to tyle

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#44 1 like

Transcription

Cześć, z góry przepraszam, jeśli będę się przycinał, zapewne będę, ale po prostu leżę, próbuję zasnąć, więc do mikrofonu wstawać nie zamierzam, dlatego połączyłem się po włomajku z komputerem na telefonie. Mnie przeraża jeszcze inna rzecz, przeraża i zarazem załamuje. Czasem rozmawiam sobie z osobą z rodziny i nieraz niestety schodzi na tematy nawet osób niewidomych, a dla księgo niestety, no bo osoba ta bardzo bierze do siebie teksty z telewizji, te reportaże o nas i tak dalej, które często z prawdą się zupełnie mijają. I osoba ta w wielu aspektach... W wielu rzeczach bazuje na tym, co powie telewizja, chociaż to jest bez sensu i własnego zdania tam ktoś nie ma, tylko jakby bierze zdanie z telewizji. Znaczy, kreuje sobie zdanie na podstawie tego, co powiedzą w telewizji. I tak niestety jest z wieloma osobami, że dla wielu osób to, co powiedzą jacyś profesorowie w telewizji czy inni tacy... ...jest święte i po prostu mnie rozwala ten taki... ...to taka autosugestia, takie wpajanie ludziom do głowy sieczki nieraz. Gdyby zrobić kampanię, nie wiem, reklamową... ...że tu masz super kibel, coś tam albo, nie wiem, zrobić kampanię reklamową... ...nawet cholera kupy... ...i dobrze ją przemyśleć, to ludzie by tą kupę kupowali. Na dobrą sprawę. Po prostu mnie rozwala możliwość manipulacji nami przez telewizję. Wiele produktów jest podobnych i nic nie, które są nic nie warte... ...a jednak ludzie to kupują po prostu, reklamy im to wpoiły... ...reklamy ich prze... ...wiecie o co mi chodzi, mi słów brakuje... ...o tej porze. Już ciężko mi się myśli. Natomiast po prostu mnie dobija taka łatwość... ...zrobienia... ...jak się... ...zmuszenia ludzi do zrobienia czegoś... ...co akurat chcemy... ...żeby zrobili... ...za pomocą telewizji. Przyłożenie informacji... ...to jest taka, nie tylko... ... lambada. O, tak, ty mówisz... ...że widzieliś... żeby uznali tą informację za świętą, ze stosowną i nie przyjmowali żadnej innej.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

God dag! God dag! God dag! God dag! God dag! God dag! God dag! God dag! God dag! God dag! God dag!

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transcription

No to teraz ja coś znowu powiem. Nie słuchałem wszystkich wpisów, ale jeszcze posłucham później. To było odnośnie tego, co Cinkciarz tu powiedział. Takie zaprzeczanie naukowym. Oni nawet faktom historycznym zaprzeczają, bo przecież to całe określenie polskie obozy zagłady. Przecież niedługo to się okaże, że to myśmy w ogóle II wojnę światową wywołali, a nie Niemcy w ogóle. W ogóle jeszcze się okaże, że to myśmy w ogóle mordowali ludzi i w ogóle myśmy te obozy stworzyli. To o czym my tu w ogóle rozmawiamy.

Transcription

No i taki polityk ma tyle pieniędzy co miesiąc, że łatko woska, a my musimy żyć za jakieś tam marne pieniądze. I co w telewizji jakieś informacje są, to oczywiście nr 1, polityka, polityka, polityka, polityka, polityka, polityka. To jest jakaś po prostu masakra. Teraz się człowiekowi niedobrze robi, jak mamy cztery. Naprawdę.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No właśnie, a oni sobie żyją w luksusie. Co chwila coś jeszcze niedługo zaczną dochodzić, czy konstytucja jest zgodna z konstytucją. I co chwila w tym dzienniku się wykłócają w tym Sejmie.

Transcription

Dlatego ja Nie słucham już w ogóle Tak jak wspomniałem, żadnych wydarzeń Żadnych faktów Czy czegokolwiek Bo zawsze tam numer jeden jest polityka W ostatniu telewizja Właściwie już Chyba więcej niż ostatnio Naprawdę przegina z tą polityką Coś się komuś stanie I zawsze na pierwszym miejscu Jest polityka, że premier Coś tam, coś tam, coś tam Tak jak mówiłem, tego się nie da słuchać Bo to jest po prostu odmurzanie Odmurzanie I odmurzanie To jest po prostu Przykre, aż Ale co można zrobić W sumie generalnie Już nic A założę się, że za jakiś czas Za jakiś czas Tego jeszcze nie wiadomo Będą tworzone Na rzecz kolejne programy telewizyjne Jakieś kanały Nie wiem, które też będą Odmurzać ludzi Niestety To jest tylko kwestia czasu To co było kiedyś już nie wróci To szkoda Zresztą ja już tutaj mówiłem Że kiedyś programy były bardziej wartościowe Tak teraz to już jest tylko Plagiat praktycznie Taka jest To jest moja opinia Nic z tego nie zmieni I raczej tyle Bo co tu jeszcze można powiedzieć Na ten temat Raczej już nic Jak na razie przynajmniej Pozdrawiam

#50 1 like

Transcription

Albo polityka, albo sensacje typu morderstwa i tego typu rzeczy, bo telewizja rzadko kiedy pokazuje to, jak ktoś zrobił coś dobrego. Zazwyczaj tylko te złe rzeczy, które się działy, żeby mieć jak najwięcej widzów, jak największą oglądalność i jak najwięcej sensacji.

#51 1 like

Transcription

A ja powiem tyle. Jeśli ty nie zainteresujesz się polityką, to polityka prędzej czy później zainteresuje się tobą. I to jest problem niestety w Polsce, że w Polsce się polityką w większości ludzie nie interesują, ale nie przez pryzmat sporów politycznych, bo to jest ich cel właśnie, tylko przez pryzmat analizy na chłodno. Czegoś takiego bardzo mi brakuje, dlatego że w Polsce i w innych krajach postkomunistycznych rzeczywiście mamy ten problem, bo pamiętam na przykład jak wyglądało polskie radio i telewizja polska, kiedy rządziło SLD. To pewnych rzeczy po prostu cenzurowano informacje, pewnych rzeczy nie wpuszczano. Jak rządziła Platforma? No to też o pewnych, pewne rzeczy próbowano przedstawić, zwłaszcza niewygodne dla Platformy. Trochę inaczej, jawnej cenzury nie było, ale widać było, że jest to przyjazne dla władzy. Teraz obecnie, kiedy się włącza TVP i się czyta te paski, a czasem rzeczywiście u mnie ktoś widzący często te paski czyta. To ja bywam... Ja bywam czasem naprawdę przerażony. Treść tych pasków informacyjnych, która nie informuje, tylko sieje propagandę, mówi językiem partii, językiem najgorszych prawicowych publicystów, którzy twierdzą, że moja prawda jest najmojsza, a cała reszta powinna zginąć. A prawda z reguły jest gdzieś po środku. I to jeszcze używanie takiego naprawdę prostackiego języka, który jest czasem w tym TVP. Pewne metody stosowane także przez TVN. Ja nie mówię, że nie. Natomiast w TVN jednak nigdy nie było. Bo zawsze ten poziom pewien był zachowany. Przynajmniej jeżeli chodzi o publicystykę. Pewnie, że to jest medium jakby pro-platformiane. To się zgadza. Dlatego trzeba wyciągać to, co jest w środku. Nie dać się zmanipulować ani jednej, ani drugiej. A tak naprawdę ja to zawsze myślę w ten sposób. Co mnie jako jednostce, co dla mojej wolności, takie, a nie inne rzeczy oznaczają. I to jest najlepsza metoda, żeby mieć swoje zdanie, swój własny ogląd na pewne sytuacje. Ogląd z głębi siebie. A nie z zewnątrz. Bo oni pompują te różne swoje narracje. Także to jest bardzo trudne. Ale nie niemożliwe. Zresztą w internecie też są media już różne centrowe. Które jadą zarówno po lewicy, jak i po prawidłowej. I czegoś takiego mi bardzo brakuje. Bo w tej chwili jaka telewizja, takie poglądy. I tak jakby to bardzo, bardzo widać. Także to rzeczywiście, no pewnie większość ludzi zniechęca. Natomiast co jest zabawne, że nie zniechęca to ich przed przebywaniem na Facebooku. Gdzie polityka też jest obecna. Przecież najnowsza afera z Facebookiem. No pokazuje, że ten mikrotargeting rzeczywiście działa. I można manipulować ludźmi. Jeżeli wie kandydat, że ty lubisz to i to i to. To znaczy, że masz takie, a nie inne poglądy. Są naukowo opracowane badania, metody, algorytmy na to. Więc może tobie się pokazywać, wiesz. Jeżeli jesteś fanem jakiejś tam piłki nożnej, czy tam ręcznej. No to będzie tobie się pokazywał jako fan piłki ręcznej. Jeżeli uważasz, że, nie wiem. Keje powinni być do gazu pójść. No to będzie ci się przedstawiał jako taki, który myśli podobnie. Chociaż może w gruncie rzeczy nie myśleć podobnie. Ale chodzi o wzbudzenie twojej sympatii. I ty na niego zagłosujesz. Także no to są wyzwania bardzo ciekawe. Bo odchodzi stare, odchodzą stare metody. Jakby stare media klasyczne troszeczkę tracą na znaczeniu. Pojawiają się nowe i też nowe zagrożenia. W związku z tym. Także myślę, że jednak to jest coś, czemu warto się mimo wszystko przeglądać. I próbować to obserwować na chłodno. Po prostu.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Transcription

i tutaj się zgodzę jak ktoś zrobi coś dobrego to nic, to cisza a jak jest jakaś afera z nim to już od razu gadanie o tym

Transcription

No niestety, ale nawet jeżeli teraz chodzi o TVN, to moim zdaniem, no owszem, swego czasu poziom był zachowany tych programów. Były troszkę, nawet swego czasu, moim zdaniem, jeszcze lepsze niż to, co na polscecie leciało. No tak teraz coraz więcej się pojawia tych bzdetnych programów i niestety tutaj można się ze mną nie zgodzić, ale TVN, nie wiem, ale wydaje mi się, że też próbuje iść w ślady Polsatu. Aczkolwiek tutaj jeszcze, jeżeli chodzi o TVN, to oni jeszcze jakieś tam filmy mają, jakieś tam produkcje, bo na przykład jeśli chodzi o Polsat, to oni co... To znaczy oni często powtarzają, często powtarzają w różne filmy, co parę miesięcy lecą jako mega hit. No, a jeżeli chodzi o politykę, to nie lubiałem, nie lubię i nie będę lubić. Polityka mnie tyle obchodzi, ile zeszłoroczni śnieg. Teraz pojawiły się te dziwakowe... ...przeciwaczne ustawy o zakazach handlu w niedzielę, mieszają ciągle, coś kombinują, przekopywują i o tym jest bardzo głośno, więc naprawdę można, szczerze powiedziawszy, dostać świra, dlatego nie lubię właśnie bardzo polityki i PiS-u to ja tym bardziej nienawidzę, ale to nie jest na ten temat, sorry za oto PiS.

#54 1 like

Transcription

Z takich ciekawostek kiedyś był jakiś strajk. No i wyszedł na mównicę jakiś polityk. I na TVP pokazali, że został przyjęty brawami. Tego wypowiedź, że wszyscy się cieszyli. A w gruncie rzeczy to został wygwizdany. Więc to pokazuje jaka teraz telewizja jest stronnicza.

Transcription

telewizja kiedyś a dziś to jest bardzo dobre pytanie no i ja zdecydowanie twierdzę, że telewizja kiedyś była lepszą telewizją niż jest dziś bo dzisiaj mamy trudne sprawy dlaczego ja dzień, który zmienił moje życie poznałem swoje prawa jeszcze na polsacie w nocy Łukaszu zdrady lecą z takiego barachła to też nie wiem, czy wiedziałeś, ale zapewne tak lecą zdrady, jest tego dużo są rzeczy, które mi się podobają oczywiście z tych współczesnych rzeczy Malanowski i Partnerzy, gdyby był kręcony całkiem mi się podobało lubię takie akcje kryminalne, choć wiadomo, że to się nie umiewa do kryminalnych, czy tam fali zbrodni których nie oglądałem może kiedyś obejrzę bo w tym 2005-2006 roku jak to było emitowane to ja w ogóle telewizji teoretycznie nie oglądałem jakoś tak tak miałem taki okres długi, że że telewizji nie oglądałem jak kolega tuner mi pożyczył to wtedy stwierdziłem, że w sumie to można by zobaczyć co w tej telewizji no i jeszcze jeden parodokumencik gliniarze też nawet lubię to samo, kryminalne mam planach na sygnale, ja mogę obejrzeć zobaczyć jak to wygląda, jeden odcinek mi się udało czy dwa, a trzy trzeba więcej, żeby ocenić natomiast zdecydowanie w latach 90 było więcej rzeczy godnych obejrzenia polecenia i na całość kultowe, śmiechu warte 997 w późniejszych czasach też awantura o kasę, wcześniej życiowa szansa o, chciało się oglądać można było siedzieć przed telewizorem a na przykład z roku 96 taka telewizja RTL7 pamiętacie? to był kawał dobrej telewizji oglądałem nawet trochę, tylko niestety z tej telewizji do 90 chyba pamiętam jakieś tam przebłyski niestety no, ale na tyle pamiętam, że myślę, że mogę ocenić i zdecydowanie uważam, że teraz jest gorzej, a kiedyś było lepiej jak śpiewali 1-8 ml w 2005 roku w swoim etworze kiedyś było inaczej pozdrawiam

Transcription

O tak, RTL7, to ja bardzo dobrze pamiętam, w sumie na YouTube można jakieś tam reklamy pościągać, znaczy zobaczyć, albo pościągać jak kto woli, jakieś im dżingle. Teraz już się to przekształcili chyba w 2002 roku w TV7, jak się nie mylę. No co, Fale Zbrodni bardzo lubiłem oglądać, 103 odcinki, bardzo fajny serial to był. Zawsze mnie denerwował fakt, że kończyli te nakręcenie tych serialów w takich momentach, znaczy że kończyli nakręcać te seriale w takich dobrych momentach i potem już na grę się urniwało wszystko. Kliniarzy, no też lubię bardzo, fajni są, Malanowscy też lubiłem oglądać. Frodo z Zlat to lecę na postacie 2 w nocy. A na zwykłym to ja lubię. Jakoś tutaj było wspomniane jakieś wróżki, nie wiem, jakieś coś tam, nie wiem, dokładnie już w to nie wnikam, więc to tam leci. Idź na całość to ja kojarzę, może jeszcze kojarzy ktoś z was taki program Disco Relax, który był na postacie nadawany w tych latach. Awantura o kasę też kojarzę, jest nadawana obecnie, znaczy po furbki, bo wiadomo, że... to już nie jest nakręcane, ale obecnie to jest nadawane na postacie 2 i na ATM Rozrywka. Tak, życiową szansę też pamiętam. I rosyjska ruletka jeszcze był, taki program. Bar, taki program też był. W zeszłym roku próbowali reaktywować Idola, ale chyba nie za bardzo im wyszło, bo w tym roku jest już cisza, już tego nie ma. Pamiętam Idola też właśnie z czasów 2, 4, 2, 5 roku, jeśli się nie mylę w tym momencie, bo bym musiał na Wikipedii sprawdzić jak to wygląda. Ale bardzo dużo takich rzeczy właśnie pamiętam, takich naprawdę, co mogłyby wnieść coś, nie to co jest teraz praktycznie. To się troszkę pozmieniało niestety. I kiedyś moim zdaniem dżingle były lepsze, miały taki swój klimat fajny. A teraz te dżingle są tak robione niektóre komputerowo, że nie ma już tego klimaciku jaki był kiedyś. Niestety. I to trzeba po prostu przyznać wprost. A szkoda. Bo naprawdę było tu wspominać. To tyle.

Transcription

Tak, zgadza się, dorady na Polsacie 2 są emitowane, nie na Polsacie, dziwne, że zrobiłem ten błąd, że powiedziałem, że na Polsacie, no i RTL7 tak, w 2002 przekształcił się w TVN7, no i tam leci trochę tych powtórek z TVN-u, ale no właśnie nie jest tak jak z Polsatem, że Polsat 2 kanał powtórkowy, Polsat 1 kanał powtórkowy i jeszcze inne kanały powtórkowe, gdzie wszędzie dają powtórki tych różnych dziwnych rzeczy. No dobra, jak liniaże lecą albo malanowskie partnerzy, to oglądam dwie rzeczy, chociaż nie, w sumie zdrady też czasami nie obejrzę, żeby się pośmiać. Znaczy, wróciłbym, obejrzałbym sobie na przykład takie... Jak to się nazywało, telewizyjne biuro śledcze, o, Bronisław Cieślak to prowadził, czyli pan, który grał Malanowskiego, właśnie, w Malanowskim i Partnerach, no i chyba nie ma wszystkich odcinków, ale o, fajnie by było to pooglądać. Disco Relax oczywiście, że pamiętam, tak samo jak i Disco Polo Live, lubiłem, lubiłem i lubię do dziś. Wracać do tego typu rzeczy, na YouTubie można trochę znaleźć i Disco Polo Live i Disco Relax.

Transcription

Jeżeli chodzi o Maranowskich, to są wszystkie odcinki. Jest ich chyba dokładnie 808, jeśli się nie mylę, albo zdeczka więcej, to możecie mnie poprawić, bo mogę już generalnie nie pamiętać, ale coś koło tego. Natomiast tak, jeżeli chodzi o Polsat 2, no to on tylko w weekendy po godzinie 20 jakieś firmy produkuje. Jakby tak patrzeć, to no nie ma takich własnych produkcji. Kiedyś emitowane było, tak, kiedyś było emitowane coś takiego jak Oblicza Ameryki, ale to było wtedy emitowane, kiedy Polsat 2 nadawał jeszcze za granicą. Teraz już tego nie ma. Na Polsacie One, bo Polsat One nie jest dostępny u nas w Polsce, tego też nie ma emitowanego, bo patrzyłem na ramówkę i tego generalnie nie ma. Więc no dziwnie tak to porobili. Co do TVN7, to tak, tam są emitowane powtórki z TVN-u, ale dużo mają produkcji własnych, tam widziałem. Na przykład jeszcze wracając do Polsatu, Super Polsat też, nie no, Super Polsat ma tam jakieś produkcje, na przykład Joker i coś tam. Jeszcze, no i jeszcze w Polsacie 2 jest chyba w piątki emitowane coś takiego, podajże, co się nazywa, jeśli się nie mylę, Imperium Disco Polo. Ale to już nawet nie pamiętam, o której to jest emitowane, bo to jest emitowane chyba, podajże, w nocy, także no nie kojarzę. Wiem tylko, że to jest emitowane. No także tyle.

Transcription

Tak, i ten Bronisław Cieślak, on też grał w takim serialu, był kiedyś taki serial 07 Zgłoś się i on tam też występował.

Transcription

No tak, Super Polsat ma Jokera, którego nawet chyba kilka odcinków obejrzałem. No tak, to powtórki, powtórki. No chociaż Super Polsat ma akurat tę przewagę, że wiele z tego jest emitowane z audiodeskrypcją. Ta audiodeskrypcja jest jaka jest, ale jest, no, to najważniejsze. A pomyśleć, że kiedyś można było żyć bez audiodeskrypcji. A teraz często jak się rozmawia o jakimś filmie, to ja słyszę, a jest z audiodeskrypcją? No, kiedyś nie było. I tak, Imperium Disco Polo jest właśnie jakoś w nocy nadawane. Też w tej chwili nie pamiętam, ale w nocy z piątku na sobotę. Po drugiej czy trzeciej, coś takiego. Acz słuchałem jednego odcinka tego Imperium Disco Polo i to mi się tak nie podobało, jak Disco Red. Ale tak się, Disco Polo live.