Transcription
No czołem, czołem. Może pociągnę wątek troszeczkę w inną stronę.
Czy macie jakiś pomysł na odbiór telewizji? Jak najlepszą, jak największą ilość kanałów?
No bo wiadomo, że są różne metody, mniej lub bardziej legalne. Można zaopatrzyć się w kartę telewizyjną i mieć, zainstalować sobie do tego program DVB Viewer, który jest z tego co wiem ileś tam płatny,
ale twórca tego już pomyślał o NVDA i jest to podobno dostępne w jakiś sposób.
Łącznie z tym, że można...
Można czytać te przewodniki po programie, które telewizja emituje, takie zapowiedzi co będzie, kiedy będzie i tak dalej.
I chyba nawet telegazety, chociaż nie wiem czy telegazety jeszcze są emitowane i czy jakieś gafy nie palnąłem, ale podobno takie rzeczy to można.
Ten sam program może też posłużyć do odbioru telewizji satelitarnej.
I tutaj jest chyba więcej dudlenia, bo...
Prawda jest taka, że nie każdy ma na to warunki, wiem, że to jest skupa kasy na to musi pójść, no tym bardziej u mnie, no u mnie niby jest antena już satelitarna, niby wszystko fajnie, ale już na przykład do mojego stanowiska, no kable musiałyby być, sporo tego kabla pociągnięte,
no i no trudno jakby...
Kuć, czy tam coś, nawet przeciągnąć gdzieś tam, jakoś niespecjalnie mi zależy na tym, chociaż powiem Wam, że ten sposób jest o tyle fajny, że można na ten, jakby przez tego typu odbiorcze urządzenia ciekawe transmisje złapać, zwłaszcza na satelicie.
Oczywiście już nie wspomnę o półlegalnych, czy właściwie...
Na wsparcie nielegalnych metodach na oglądanie na przykład płatnych kanałów bezpłatnie, albo prawie bezpłatnie.
Oczywiście, oczywiście poza tym na satelicie są różne transmisje ciekawe, niekoniecznie przeznaczone dla publiczności, to znaczy na przykład zdarzają się takie akcje, że wóz transmisyjny sobie jest w jakimś miejscu,
no i wiadomo, że zanim to się wszystko rozłoży i tak dalej, więc siłą rzeczy ta transmisja nie jest taka łatwa do zwinięcia, do rozwinięcia, więc jak już się postawi, rozłoży, to filmują.
No i to idzie w ether, prawda, w stacji, do której to, na której ten wóz pracuje, jakby nie ma teraz tego na wizji, ale jest coś innego i w każdej chwili mogą ten strumień, prawda, podłączyć i...
...i go wpływać.
...i go wpływać.
...dokuścić.
...i w ten sposób właśnie można różne ciekawe wydarzenia, w sytuacji, kiedy normalnie byłaby migawka tylko, to, jeżeli wiesz gdzie szukać, to można podobno sobie pooglądać takie nieoficjalne streamy.
Jest też, są też, na przykład zdarza się, że...
...miałem kilkakrotnie okazję oglądać zawody jakieś tam sportowe, gdzie...
gdzie była osobna ścieżka, na której były słyszalne rozmowy operatorów tej transmisji.
Nie były to komentarze takie oficjalne, tylko takie typu komunikacja
między reżyserem tej transmisji a operatorami.
Także ciekawe rzeczy od strony radiowej na przykład,
bo wiadomo, że na satelicie jest nie tylko telewizja, ale i radio,
i na przykład niektóre radiostacje mają dosyły,
czy właściwie większość radiostacji ma dosyły przez satelitę
i na przykład zdarza się, że są one bez kompresji,
tudzież z bardzo małą kompresją, wyższej jakości.
Także tak.
Są na przykład również,
internetowe różne rozwiązania,
jest WP Pilot,
też legalne lub nie,
jest WP Pilot i jest IPLA,
no i chyba szara strefa.
I trudno się w tym rozeznać,
bo zamykają, otwierają,
co jedno zamkną, to drugie się otworzy.
Co polecacie, co myślicie?
Gdzie najwięcej kanałów?