Kultura i sztuka (forum mieszane]

Telewizja - kiedyś a dzisiaj

Założony przez lukasz1993258 96 wpisów ostatni wpis 8 lat temu Strona 1 z 5

#1 1 polubienie

Transkrypcja

No właśnie, proszę Państwa, w tym wątku podyskutujmy sobie odnośnie telewizji. Jakie telewizja kiedyś nadawała programy, a jakie nadają teraz? Ja może powiem w sposób taki, że telewizja kiedyś nadawała 100 razy lepsze programy. Dlaczego? Dlatego, że kiedyś na przykład nie było takiej dużej komercji według mnie i kiedyś na przykład w latach 2000-2001 było więcej takich filmów bardziej ciekawych. Na przykład na Polsacie, na TVN-ie była troszkę inna ramówka i w dni powszechnie było więcej filmów takich, które były różne. Na dzień dzisiejszy to jest tak, że niestety większość ramówek jest tych samych. Jest mnóstwo programów telewizyjnych, które moim zdaniem do niczego dobrego nie doprowadzają. Mianowicie chodzi mi o to, że jakby to powiedzieć wprost, że w dzisiejszych czasach na przykład TVN, Polsat to są dwa programy, które codziennie emitują różne takie programy, które jak dla mnie częściowo troszkę odmurzają ludzi, ale to jest moje opinia. Kiedyś te programy praktycznie codziennie emitowały jakieś fajne filmy, akcji. Zresztą zachęcam też do udzielenia się w tym wątku, bo ja mogę być staroświecki, ale dla wszelkiej pewności polecam, abyście sobie na YouTube wyszukali różne zapowiedzi z lat 90. tudzież 2000-2001 rok z różnych programów Polsat TVN, TVP1, TVP2 i zobaczycie co mam na myśli. Także pozdrawiam i do usłyszenia.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#2 1 polubienie

Transkrypcja

No, kiedyś to było, tych całych talent show, to w ogóle, kiedyś to był na przykład szansa na sukces jeszcze taki teletubbie, to się jeszcze dało, to nawet lubiłem jeszcze ten teletubbie. To, przez co teraz został zastąpiony przez jakieś tam, no, jakieś tam idole, nie idole, jakieś, no, jakąś bitwę na głosy, jakieś coś, to już nie bardzo jakoś tak lubię. Nie, lubię tak. Nie, już nie słucham już tego.

Transkrypcja

do Łukasza z cyferkami ja się może na temat telewizji nie wypowiem, bo rzeczywiście nie no teraz po prostu już więcej jest tego co się co większość ludzi ogląda no a że większość ma guz zrypany no to to niestety to tak po prostu jest to tak samo jak blisko polo, które w Vox FM jest tłuczone nieraz te same kawałki 5 lat i na playliście rotują się nowości jest nie no dramat po prostu, ale ja po prostu chciałem zwrócić uwagę na coś innego jak mówisz temat telewizja w temacie w tytule wątku to wypowiadasz to jak taki rasowy undergroundowy raper w trakcie rapowania jakiegoś kawałka świetnie to ci wyszło, pewnie nieświadomie ale ale normalnie czuć taki osiedlowy osiedlowy hip hop nie, ze starych czasów

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Transkrypcja

Nie no, nie wiedziałem, że tak to po prostu wyjdzie, no co mogę na ten temat więcej powiedzieć. No tak, wyszło, no to wyszło, no. Ale co do telewizji, no tak, niestety, ale w dzisiejszych czasach coraz częściej jest tak, że Polska kopiuje sobie pomysły z innych krajów, na przykład mam talent, został skopiowany, ale ja też nie oglądam tych wszystkich programów typu Bitwa na Głosy, Mam Talent, czy nie wiem, czy podaj, że Twoja twarz brzmi znajomo, bo to jest dla mnie badziew, badziew i jeszcze raz badziew. Co do Młody na Sukces, pół, przepraszam, co do Szansy na Sukces, to faktycznie to było lepsze. To był dobry program i dało się to jeszcze opisać. No to tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Ty, ale, ale serio, tak ci naprawdę telewizja. Skoro jeszcze jakbyś tam dopisał jakieś rymy, jakie to wszystko ciulę i prawda, jak kłamią i tak dalej, to po prostu tylko wyciąć tą telewizję.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

#6 1 polubienie

Transkrypcja

Rap o telewizji dzisiejszej, a telewizji jaka była kiedyś. No to byłoby ciekawe, tylko że rzecz w czym, że ja rapować nie umiem. A co do kolejnych odmurzających programów, to właśnie jeszcze mi się jeden program przypomniał, który jest dla mnie totalnym dnem, to Nasz Nowy Dom. Kolejna, kurde, kopia programu, który nazywał się kiedyś bodajże Dom Nie do Poznania. No przecież to można normalnie, jak to się słyszy, to się człowiekowy scyzoryk otwiera w kieszeni. No nie idźcie do diabła z czymś takim.

#7 1 polubienie

Transkrypcja

Zawsze możesz próbować napisać jakiś tekst i to zarapować do jakiegoś podkładu, bo generalnie ten mikrofon pasuje też do takiego oldschoolowego rapu, bo kojarzy mi się z pewnymi składankami z lat 90-tych i powiem Ci, że właśnie taki mikrofon podobnej jakości był często używany. Tylko go zmonofonizować i będzie.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Kiedyś tam próbowałem rapować, ale mi to nie wychodziło, no ale to może stworzę wątek odnośnie rapowania albo zobaczę czy już tutaj jest, bo coś mi się nasuwa, że jest coś takiego, to tyle w tym wątku, bo ten wątek przecież telewizji dotyczy.

Transkrypcja

Przechodząc już do tematu, chociaż naprawdę Łukasz, ten twój sample, ktoś powinien zdjąć po prostu tę telewizję i ją wyciąć, wykorzystać, chociażby zmiksować z jakimś innym, wiecie, tak jak się kiedyś na przykład ze skreczu się skreczowało i układało się całe zdania. Niektórzy tak robili kiedyś, teraz nie wiem jak to jest, ale to normalnie widzę, to po prostu widzę jakiś bit taki porządny i to wykorzystane, ale już przechodząc do tematu wątku, może bardziej na technikalia teraz zejdę. Czy wy pamiętacie takie zagadnienie jak obrazy kontrolne? Kiedyś telewizję nie nadawały. 24 godziny na dobę, znaczy chyba TVN zawsze nadawał, ale na przykład pamiętam, że taki Polsat między piątą a szóstą rano emitował jeden dźwięk, takie charakterystyczne sinus 1000 Hz i dużo innych stacji tak robiło, jedynka, dwójka, trójka. Kiedyś to jedyny TVN nie miał czegoś takiego, o ile dobrze pamiętam. Teraz to się troszeczkę zmieniło, wiem, że na przykład Polsat jeszcze stosuje ten obraz kontrolny, ale tylko raz w miesiącu, w drugi wtorek, czy co w drugi wtorek miesiąca, czy coś takiego, już nie pamiętam jak to tam jest. Także w większości już teraz... ...nadają 24 godziny, ale na przykład taki kanał mini-mini dla dzieci, który bardzo szybko zasypia, ma taki swój przerywniczek, taki pseudo obraz kontrolny, który już chyba po 20 można u nich zobaczyć z pływającą, śpiącą rybką. Także w większości już teraz to się troszeczkę zmieniło, wiem, że na przykład Polsat jeszcze stosuje ten obraz kontrolny, ale tylko raz w miesiącu, w drugi wtorek miesiąc, czy coś takiego, już nie pamiętam jak to tam jest.

#10 1 polubienie

Transkrypcja

Zajmę się tym, może coś się wykmini. Natomiast każdemu na początku nie idzie. Ja już od paru ładnych lat piszę jakieś teksty, ale w 99% chowa mnie po prostu do szuflady przysłowiowej. Ale jakby w porównaniu z tym, co było na samym, samym początku, to jest tysiąc razy lepiej. Wiadomo, że na początku nie pójdzie. A co do telewizji, no cóż, telewizja kiedyś była bardziej nastawiona, moim zdaniem, na widza. Przede wszystkim było więcej ciekawych programów, a nie było kopii, typu dlaczego ja, trudne sprawy, szkoła, co tam jeszcze było, już nie pamiętam, nie chce mi się przypominać. Bo już jest taka godzina, jaka jest, już ciężko mi się składa zdania. Natomiast jakby telewizje od siebie nie kopiowały, przepraszam, każda wnosiła coś oryginalnego. Co do starych jakiś reklam, one też były na innym poziomie. Były takie ciekawsze, moim zdaniem, nieco. Może dlatego, że nie żyją w latach 90-tych i dlatego te reklamy się wydają mi takie ciekawsze. Po prostu miały zupełnie, zupełnie inny poziom. Tak samo reklamy radiowe. No i przede wszystkim telewizja była analogowa. I nie było tylu kanałów, nie trzeba było w ogóle w żaden sposób za tą telewizję płacić, jeśli miało się analog. My analog mieliśmy do 2005 roku. Czy 6 nawet, czy może 7, już nie pamiętam, chyba 6. No i później jeszcze ja miałem analog przez pewien czas, w pewnym miejscu. Przez jakieś kilka miesięcy. W 2012 czy 2011 jeszcze. No przełomie 2011 i 2012. Aż później się analog wyłączył. Nie w domu, ale na działce po prostu. No i cóż. Był też inny klimat, tak jak lubię klimat kaset magnetofonowych, tak jak lubię klimat telewizji analogowej, której już niestety nie uświadam. Ten taki szum, to dostrojenie się do kanałów. Ta próba. Ta próba przestawienia anteny, żeby coś odebrać lepiej. Te DXy z Czech, tropo w sensie. Jakieś z Czech, jakieś z Rosji, jakieś w ogóle skądś inąd. Jak u siostry był telewizor analogowy w 2007 roku. I do niej przyjeżdżałem, to często kręciłem anteną. I czasem mi się udało uchwycić jakieś programy, których nie powinno być. Jakieś przebitki chyba z kabli, od kablówki, typu jakieś GTXy. Jakieś karty o network, Discovery. Polonie. Polonie 1 i takie tam inne. Różne. Kiedy mi się udało uchwycić dźwięki, jakby ktoś wiertarką wiercił. Kiedyś przez pół godziny mogłem sobie oglądać jakiś program przyrodniczy na czeskiej telewizji, bo rano było tropo. I o tym tropo wskazywało mi zawsze TV4, które wtedy danego dnia zaczynało lepiej odbierać. I wtedy zaczynałem skanować po prostu sobie pasmo. To był taki stary, stary telewizor, na którym po prostu cały czas jak się chodziło po kanałach był szum między kanałami. I trzeba było po prostu naciskać przycisk i patrzeć, czy coś nie zacznie odbierać. Taki jeden był, a jeszcze był później drugi, w którym po prostu dopiero znajdowałem kanał i dopiero wtedy zaczynał odtwarzać dźwięk. Ale ten pierwszy jakby, co był właśnie u siostry. Miał ten swój klimat taki, bardzo. Później siostra sobie kupiła plazmowy, już nowy, w 2008 jakimś. I na kanale dwunastym, pamiętam, odbierała zawsze TVP Kultura. Nie wiem jakim cudem, ale to już miało nawet w miarę dobrze i był nawet w miarę czysty dźwięk. I dało się oglądać. Więc też chyba jakaś przebitka z kabla czy skądś, nie wiem. Może mi ktoś bardziej objaśniony powie, oblatany w temacie, bo ja o telewizji to mam takie pojęcie jak... Nie wiem. Jak ludzie zazdradnia wiecie o komputerach. No i tyle. Tak wspomnieniowo trochę.

Transkrypcja

No tak, ja pamiętam, że były takie właśnie jakby obrazy kontrolne, właśnie takie, więcej dźwięku nie umiem tak wydać za bardzo, kiedyś potrafiłem, teraz już za bardzo nie. I faktycznie Polsat to stosuje co miesiąc, tak jest chyba na wszystkich kanałach Polsatu, nie wiem jak jest w przypadku programu Polsat Jelen, bo tam on nadaje za granicą i generalnie tam sytuacja może być inna dosyć niż tutaj, ale tak właściwie jest. Jeżeli chodzi o program TVN. No to on... Kilku lat temu... spotkałem się z czymś takim, kilka. Przepraszam, bo to było nie zamierzone. W każdym bądź razie sytuacja jest tego typu, że jeżeli chodzi o TVN, no to w tym przypadku, że tak powiem, w tym przypadku, że tak powiem, sytuacja była pod tym względem taka, że wielokrotnie spotkałem się z czymś takim, że między piątą, aż szóstą rano TVN emitował jakby, taką jakby, taki jakby dżingiel, który szedł w kółko, który szedł w kółko i on chyba na YouTube będzie dostępny, z tego co pamiętam. Więc... Tak to wyglądało. Jeżeli chodzi też o TVN, to ja się nie spotkałem właśnie z czymś takim, żeby był ten dźwięk taki. Z TVP1, z TVP2, z czymś takim się spotkałem, owszem. I to kilkukrotnie. Natomiast... Też warto sobie przypomnieć, skoro jest tutaj mowa o telewizji, pewne muzyczki, które były emitowane przed tym obrazem kontrolnym. Jedna z tych muzyczek mi zapadła bardzo głęboko w pamięć. Może to jest muzyczka taka, która się może każdemu tam komuś nie spodobać. W każdym bądź razie, ja wam coś pokażę. Coś, co mam na dysku ściągnięte z YouTube'a. Tutaj sobie ściągałem. Bo niektóre muzyczki lubię takie. Z takich jakby końca nadawania różnych programów. Ta muzyczka jest z TVP1. Ona jest z roku 2003. Nie pamiętam właśnie, z których miesięcy za bardzo. Ale... Jak dla mnie, ona jest taka specyficzna. Zapadła mi głęboko w pamięć po prostu ta muzyczka. Chociaż no... Może wiele z was stwierdzić, że ona sobą nic nie reprezentuje. Ale ona mi bardzo głęboko zapadła w pamięć. Ja wam ją pokażę. Więc... Ja wam ją tutaj pokażę. Będziecie ją pewnie kojarzyli. Wsłuchacie się w nią. ... ... ... ... ... ... KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC KONIEC

Transkrypcja

bardzo ciekawe wykopalisko Łukaszu. Ja pamiętam, znaczy pamiętam, zajrzałem sobie wczoraj do Wiki. Tam nawet jest artykuł na temat plansz testowych, różnych obrazów kontrolnych. Nawet jest opisany, co jest na obrazie, co dla nas jest o tyle fajne, że to nie zawsze są te pasy. Niektóre niektóre telewizje emitują lub emitowały na przykład obraz jakiejś ulicy, albo obraz z plaży, jeżeli to jest telewizja lokalna nad morzem, albo notowania giełdowe, albo jakieś tam inne dziwne. Kiedyś podobno na telewizji polskiej była na przykład radiowa jedynka. I ja pamiętam, kiedyś taki epizod, że akurat trójka to była w jakiejś telewizji. Strasznie zdziwiło. Myślałem, że to jest jakaś wpadka, wiecie. Kiedyś w radiu w nocy bywały różne rzeczy. No, to też się łowiło takie wpadki. Różne techniczne. No. A to się okazuje, że to nie była wpadka, tylko to było takie zamierzone. Łukaszu, ciekawe wykopalisko, to był Polsat stary, czy co to było? No, muzyczkę kojarzę, ale ale nie potrafię dopasować do kanału. Też jestem bardzo ciekaw, po jakiego wadzka te przerwy są. No, bo kiedyś no to no bywały takie stacje, tak? Na przykład radio Afera nadaje przez 24 godziny na dobę dopiero od lat dwutysięcznych. Ponieważ wcześniej nie mieli koncesji na nadawanie nocne, bo była droższa, czy coś takiego. No i między pierwszą, a czy tam północą, a szóstą rano, to po prostu była cisza. Sama nośna była. No, a taka telewizja, przecież oni zajmują pasmo, emitują coś. Także ciekaw jestem po cholerę to. I co się wtedy dzieje? Jak na przykład taki Polsat, raz raz w miesiącu ma tam przerwę techniczną. A pamiętacie na przykład takie różne dziwne programy na Polsacie? Polsat w tym górował kiedyś, teraz to już chyba nie, ale pewnie nie jestem. Jak kiedyś były takie różne erotyczne, czy pararandkowe programy, że na przykład w nocy pokazywały się smsy, różne ogłoszenia, na telewizji, na ekranie, albo tego typu historie, jakieś wróżki, jakieś tam prawda, bikini party, czy tam jak to się nazywało. No, były takie różne przypadki. Zwłaszcza na Polsacie. Teraz to chyba Polonia 1 w tym przoduje, ale z tego co wiem, to tam cały czas to samo jest. No. A co do głównego tematu, to mam takie wrażenie, że rzeczywiście poziom tych seriali jest dramatyczny, spada w dół. Produkuje się tanie rzeczy, tanim kosztem, gdzie wiele nie trzeba, a tak naprawdę wiesz, seriale typu Na Sygnale, typu... No, Na Sygnale akurat może stara się coś robić, tak, ale na przykład dla mnie takim przykładem na totalny upadek i totalne dno, to jest serial Pielęgniarki. To jest dramat. Realizacyjnie to jest dramat. Tak samo te wszystkie Dlaczego Ja, te wszystkie szkoły, 19+, tego typu historie, to jest takie sztuczne, że po prostu człowiekowi się niedobrze robi. A jednak ktoś to ogląda. Nie zawsze kręciły takie prawdziwe seriale, znaczy takie dokumentalne rzeczy, typu, nie wiem, no i można pobrać taki program Komenda. To jest to, co on ponad odcinków miał. O policjantach, tych prewencyjnych. Na TV Puls jest serial Dyżur, który był kiedyś kręcony, dawno temu. Już. O tych szpitalnych oddziałach ratunkowych. Nie wiem, JRG w akcji, czy tam 28 sekund o strażakach. Też taki koleś apokalipsyjny. A propos medycznych seriali o takim ratownictwie, kręci takie coś R112 na YouTube i on też crowdfundingowo zbiera na to. Co jakiś czas wychodzi nowy odcinek. Na razie jest chyba 17 odcinków tego. I to też właśnie polega na tym, że kolesie jeżdżą z ratownikami na akcje, no i komentują też. Jest komentarz z offu, nie? Taki jakby. I jakoś tak to mnie bardziej kręci, niż te wszystkie reżyserowane historyjki. No a poza tym, no właśnie mało jest takich, nawet jeżeli są seriale, to mało jest takich, które potrafią przyciągnąć formą. Nie wiem. Mi się bardzo podoba, w jaką stronę poszło dawno temu i trzyma to dalej. Na dobre i na złe. Taki był serial Lekarze, na przykład. Nie chcę tego nie lubić, ale trzeba powiedzieć im, że oni się starają. Mają kasę i mają, no jakby inaczej to wszystko wygląda. To widać, po prostu to widać. Jaką mają oprawę, nie? Jakich mają aktorów, jak ci aktorzy grają. No, także to jest to jest niestety, niestety to wszystko schodzi na psy i takich szrotów serialowych będzie coraz więcej. Bo oni teraz z tego żyją po prostu. Im więcej tego zrobią, narobią tym więcej kasy. Wiesz, a że to jest tanim kosztem, a można dużo zyskać, no to trzaskają.

Transkrypcja

No, to teraz ja się tutaj wypowiem. Co do Twojego pytania, to była muzyczka z TVP1, która była w roku 2003. Ale zauważyłem, że te muzyczki ciągle się tam zmieniały co jakiś czas, więc... No trudno było wyhaczyć, bo ona mi... Ta muzyczka mi po prostu... No jakby to powiedzieć, najbardziej zapadła głęboko w pamięć. Ale po żmudnych przeszukiwaniach YouTube'a, to się jakoś ją udało na szczęście znaleźć. Też jest sporo innych muzyczek, nie tylko z TVP1, bo widziałem z dwójki, z Polsatu i z czegoś jeszcze. Może powiem tak, też zastanawiam się, dlaczego te wszystkie kanały Polsatu raz na miesiąc emitują... Znaczy, emitują raz na miesiąc, mają przerwę w nadawaniu. Nie wiem, czym to jest spowodowane. Na stronie Teleman pisze, że w tych godzinach jest jakaś przerwa techniczna. Zakończenie programu, przerwa techniczna. Że w ten sposób. I tak to wygląda. Co TVN chyba nie ma, tak jak wspomniałem, żadnej przerwy. Przerwy technicznej. No, poza tym, że czasami się zdarza, że przez godzinę idzie jedna i ta sama czołówka. Tak jak już wspomniałem, bo tak, no to się kiedyś napatoczyłem, że tak powiem. Teraz może powiem w ten sposób, że... ...że chyba Ci chodziło o ostry dyżur. Był kiedyś taki. Taki film. Też się go kojarzę, aczkolwiek mogę się teraz mylić, bo faktycznie mogło być coś, co miało nazwę tylko dyżura. Aczkolwiek nie wiem. Bo ja pamiętam taki serial, Ostry dyżur. Który też leciał swego czasu na paru kanałach. I jak mi się dobrze przypomina, to on też na Polsacie leciał. Więc kojarzę ten serial. Natomiast jeżeli chodzi Ci o te... ...takie programy erotyczne, to Polsat w dziewięćdziesiątych latach to najczęściej emitował tam, nawet taka reklama była i jest na YouTubie z Polsatu 2, coś tam 0700, te takie numery płatne na te sprawy, że tak powiem. Teraz faktycznie tego nie emitują. Zazwyczaj Polsat od godziny... ...czwartej do piątej. Zanim jest wstawa i gramy, emituje jakiś program z wróżką. Tarot, czy co to jest? Nie wiem, to jest takie bzdetne, że ja się w ogóle dziwię, że ludzie w to wierzą, szczególnie starsi. I ja po prostu sobie nie chcę wyobrazić, ile na to pójdzie kasy. Bo to jest na stacjonarkę. A stacjonarka... ...ze stacjonarki na stacjonarkę, czy z czego oni tam... ...dzwonią trochę to wulą. Bo nie wierzę, żeby te osoby, które ten bzdurny program prowadzą, sobie o tak mało pobierały, bo to są duże kwoty. Jeżeli chodzi o takie filmy erotyczne, typu pornusy, czy coś w tym stylu, no to teraz to leci najczęściej w godzinach nocnych na Polsat Play. Nazywa się ten program, podajże, Moje Ogiery. I on chyba leci od dwudziestej trzeciej do szóstej rano. Tak, coś w tym stylu. Więc... ...tyle wiem. Jeżeli chodzi o to. A, jeszcze co do tego, co ty mówiłeś o tych serialach. To faktycznie. Na przykład w Ukrytej Prawdzie. Momentami można usłyszeć, że ci aktorzy, którzy grają, naprawdę to byle jak to mówią. Na odpierdnić się, że tak powiem, to mówią. I też tak samo jest w tej całej szkole, tej całej 19+. To wszystko jest takie sztuczne i takie grane, bo grane po prostu. No i tyle. No to raczej z mojej strony tyle, co tutaj chciałem powiedzieć. Jak na razie.

Transkrypcja

Nå kan vi se på hvordan det fungerer. våre svarekte på dem, men vi vet at det er svaret. Vi har aldrig glemt samverkan, men som alle indre vil bare veta, om det er alltid nivåer det er å ta ut av regjeringen og ved å ta ut av strukturen, å vise at man er undervaring, kan det være si vi har det undervaring? Det kan være, at vi har en vare thrilled som kan gjøre det bra, at vi kan gjøre det bra eventuelt, av ifall vi bor på en varenda oppgave. Det er på varenda oppgave som vi har, Det er en avgjørelse som vi har hatt i stedet for å forberede det som har skjedd i stedet for å forberede det som har skjedd i stedet for å forberede det som har skjedd. Det er en avgjørelse som vi har hatt i stedet for å forberede det som har skjedd. Det er en avgjørelse som vi har hatt i stedet for å forberede det som har skjedd i stedet for å forberede det som har skjedd.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transkrypcja

No, to to jest właśnie to, co ja dokładnie mówię. Dlaczego lecą powtórki na przykład Maranowskich albo Sędzi Anny Wesołowskiej? Z prostej przyczyny. Te dwa seriale nie są w ogóle już nakręcane. I Polsat, i Polsat 2, Polsat 1, Polsat Film, Super Polsat chyba emitują tych Maranowskich bez przerwy. Podejrzewam, że jeżeli chodzi o Polsat 2, to oni będą w kółku te odcinki emitowali. Tak jak to było w przypadku Miodowych lat, które były nadawane od 2014 roku do końcówki 2017 roku na Polsacie 2, no stop w kółku leciały bez przerwy. A wiadomo, że ten serial już od paru ładnych lat nie jest nakręcany, więc niestety tak to już jest. Co jeszcze tutaj mogę powiedzieć, no policjantki i policjonci to jeszcze da się obejrzeć. Ale no naprawdę niektóre programy to, tak jak już wspomniałem, odmurzają totalnie. No i cóż, no nic wartościowego nie wnoszą. No i cóż, no nic wartościowego nie wnoszą. No i raczej tyle, jak na razie. No bo nie wiem, co jeszcze mogę powiedzieć. O, też warto tutaj spojrzeć na reklamy, które też niektóre są w ogóle niewartościowe. A przynajmniej większość tych reklam jest niewartościowych. Na przykład reklama słynnego Bociana. Kiedy nie ma siana za słyn do Bociana i takie małe dziecko to usłyszy i powie Mamo, co to jest siano? Ale to może chodzi o pieniądze. No i już od małego te dzieciaki są z logarami uczone mówić. Potem, jeżeli chodzi o tą całą szkołę, czy o te 19+, im nie zalistki sobie po obejrzą, potem się jarają, potem przychodzą też im głupie pomysły. I to nie tylko mówię o dziewczynach, ale o chłopakach. Bo wielokrotnie się słyszało, że coś tam się stało. No. To na razie z mojej strony tyle. Bo nie chcę przynudać.

Transkrypcja

A, i jeszcze coś sobie przypomniałem. Stacja TVN, jeśli się nie mylę, co środę emituje chyba o godzinie 21.30 bardzo fascynujący program pod tytułem Pożar w burdelu. No i ja się pytam, co to ma być. Bo jak ja byłem w gimnazjum, w podstawówce czy w gimnazjum, takiego czegoś w ogóle nie było w telewizji. A teraz ludzie się będą dziwić, co się dzieje z młodzieżą. Jak taki chłopak czy dziewczyna sobie obejrzy Pożar w burdelu, a w szkole będą się jarać i będą mówić, no oglądałeś Pożar w burdelu? No i to by było na tyle. To taka poruka jeszcze jednego programiku. Masakra, po prostu masakra i brak słów.

Transkrypcja

Hver dag har viัhtćå"? I dag er det blomst CBS 1, som de friš øh Japanese TV, som søger om omstandigheten på Ner y gerçekten wild effektivivande slag, som 33 år søger med fjell i volyvk innovation, og på 4 åre kl. Л overhefter vi Ameer- , den l qua kvinneln, som dog jør música og spesert forPlease bryrpoch som gjem då barnet breaka, at barnet tære på oppdatering på det binôta foran, og om det er en som er ansvaret innanOUR, og om barnet er i skje. Og om barnet er i skje, og om barnet ser ut som en av barnet, å ta av barnets skje, at barnet er inundatt med barnet innanOUR til barnet, næra barnet, særlig under barnet, kan skje en bra funksjon. Det gjør man når barnet er ute.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Transkrypcja

No właśnie, możemy wybierać w internecie. No tak, są strony, gdzie są różne seriale z telewizji, na przykład ja lubiłem oglądać kryminalnych, bo to był jeden z najlepszych takich seriali, jeżeli chodzi o produkcję TVN-u. Farę zbrodni lubiłem oglądać, też był fajny serial. Dobrze, że to można oglądać przez internet, aczkolwiek irytują mnie te reklamy co chwilę. Na ipli na przykład trzeba wykupywać pakiet specjalny, żeby reklam nie było, to jakieś chore jest. Niby były jakieś wtyczki, które umożliwiały pobieranie tego na komputery, ale oczywiście jak są, to zaraz ich nie ma, bo nie działają. Można jeszcze z TVN-u jakoś należeć. Mogę tam pobrać coś na komputer, czy z TVP jakieś seriale, ale to pewnie niedługo też będzie zrąbane, zresztą jak wszystko, co jest w miarę dla nas dostępne. Zazwyczaj to ja ostatnio wolę oglądać filmy na adapterze, bo jest mi tak najlepiej w sumie. Telewizji też już praktycznie nie oglądam, aczkolwiek zdarzają się przypadki. Ale zazwyczaj wolę już sobie na internecie obejrzeć, bo mówię, gdyby jeszcze tych reklam nie było tam nieszczęsnej, to byłoby już całkowicie bardzo fajnie. A tak jak jest, tak jest, no to cóż. Jest to dziwnie wszystko porobione. No i tyle raczej.

Transcription

Cześć. Ja też się zastanawiam, kiedy ja tych wszystkich wpisów przesłucham, bo one lecą szybciej niż na tekstowych niejednokrotnie. Natomiast, co do obrazów kontrolnych, ja kilka nagranych mam, gdzieś tam z internetu pobranych, tudzież jakichś swoich, bo swego czasu bardzo się interesowałem zakończeniami programów telewizyjnych, typu jak się kończy danego dnia TVP1, TVP2 i tak dalej. To już było pod koniec, gdy telewizje rzadko się kończyły lub kończyły się bardzo prosto, że nie było już programu dnia. Ja zawsze lubiłem te podkłady z programów dnia i w sumie do tego trochę jest. Natomiast, jeśli chcecie, mogę Wam podesłać archiwum właśnie z moimi jakimiś tam dokonaniami. Zgranie zakończeń programów, programów dnia, tudzież właśnie muzyki podczas braku programu na telewizyjnych kanałach z lat 2013 do 2014. Te dwa lata mam ponagrywane. Byłoby tego więcej, ale się potraciło, bo skończyłem taki seksję nagrywać w 2015 na początku. No i to by było na tyle.

Transcription

No, to jak znajdziesz chwilę, to ja bym prosił o podesłanie mi tego. Sęcią sobie przesłucham.