Transkrypcja
07 zgłoś się. Coś słyszałem, ale jakoś nigdy w życiu nie miałem okazji tego posłuchać.
Kultura i sztuka (forum mieszane]
07 zgłoś się. Coś słyszałem, ale jakoś nigdy w życiu nie miałem okazji tego posłuchać.
To taki stary serial taki jest Dosyć 70-80 lata To jest o milicji właściwie Nie o policji tylko o milicji Bo to wtedy było tak się to nazywało
To ja wiem, coś tam o tym, tak jak mówię, ja coś o tym serialu słyszałem, ale tak jak już tutaj wspomniałem, ja go po prostu nigdy nie miałem okazji sobie przesłuchać, no. Jakoś tak po prostu wyszło.
No, ale te Polsat-2 to też tak zauważyłem. Powtórki, powtórki i powtórki właśnie.
Dla przykładu, poznać swoje prawa na postaci dwa lecą w kółku i to samo, nie wiem ile tych odcinków jest, chyba 60 parę, i leć to w kółku i to samo, kończy się to na nowo, no to na nowo, tak samo jest z dniem, który zmienił moje życie, to samo. Przez, w sumie od 2014 aż do połowy 2017 roku miodowe lata leciały w kółko. No więc tak to wygląda.
No miodowe lata to akurat lubię, nie? Chociaż te nowsze odcinki to już takie później dziwne trochę były, ale tak to spoko. Śmieszne nawet. Tylko tutaj był ten śmiech taki podłożony, że właśnie to jak w tych band ich, czyli no i jeszcze jeden z dziesięciu to jest taki poziom trzyma, taki no, to jest jedyny chyba program, który już od lat, on się jeszcze trzyma, do dzisiaj jeszcze go nie zdjęli właśnie. A tak poza tym, tak jak tu Puszkin już powiedział, to jest barachło.
Jeżeli chodzi o te nowe odcinki Miodowych Lat, to było ich 16, no i raczej tyle. Jeden z dziesięciu jeszcze faktycznie się utrzymuje do dnia dzisiejszego.
Tak samo wolałem szansę na sukces, to Wojciech Mann też to fajnie prowadził, a to co teraz jest te całe talent show, te całe, jakieś to nie dla mnie jest takie, te bitwy na głosy, te jak oni śpiewają, to co później było, to szansa na sukces fajna jednak była. To jest takie jakieś, takie to, nie potrafię powiedzieć, znaleźć teraz słowa odpowiedniego, po prostu to, no takie, takie to jest pod publiczkę w ogóle robione.
Dokładnie to samo chciałem powiedzieć, co prawda nie słuchałem wszystkich wpisów, ale z tego co tutaj widzę, ogólnie poziom telewizji drastycznie nas spadł, biorąc pod uwagę chociażby dawniejsze jakieś programy, biorąc pod uwagę chociażby dawniejsze TVN, gdzie były różne reality show typu Big Brother, no może to nie było jakieś ambitne za bardzo, ale to jakiś poziom miało, jakiś taki wiecie, konkretny. Poza tym nawet wszystkie seriale były na większym poziomie. Do takich kryminalnych była specjalnie gdzieś tam komponowana. I ta muzyka naprawdę była dobra, naprawdę, jak na serial to to było naprawdę fajnie. Każdy serial gdzieś tam kiedyś nawet miał swoją czołówkę, piosenkę wstępu, która była jedna, stała i rozpoznawalna tak jak kiedyś właśnie M jak Miłość, czy też na dobre i na złe. No i tak to było. A dzisiaj mamy trudne sprawy, szpitale, wszystko w jakichś dziwnych muzyczkach, jakby miały się rozpocząć wiadomości. Tutaj jeszcze powiem o Na Sygnale, które też jest, może i ten serial nie jest wcale taki najgorszy, ale ścieżkę dźwiękową, o ile można to w ogóle tak określić, to ma do końca. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje. I to jest to, co się dzieje.
No, ta piosenka właśnie, tak jak dołem, jak miłość, no nie, tam co Wojciech Gąsowski ośpiewał, no nie, a później na koniec odcinka, to później zrobili w ogóle jakąś inną końcówkę taką. No i jeszcze ten. To jest takie rzeczywiste było, a w tych niektórych to właśnie tak, tak to jest jakoś, że tak siedzą i czytają. Tak samo te całe MasterChef, to też jest powodów, ich nie lubię takich, nie będę mówił jakich, bo się jeszcze zaczniemy z niektórymi kłócić. Po prostu rzucają. Czytają tymi talerzami, po prostu, kurde, to jest jakieś takie. No i jeszcze mam takie jedno pytanie do tych, co się znają. Ten na sygnale serial, serial, no nie, bo kiedyś było coś takiego na dwójce, na dobre i na złe, to też o szpitalu chyba. I czy to jest coś podobnego, czy to jest... Jednak inne. Jak tutaj ktoś wejdzie, kto zna, jakiś fan tego na sygnale, jak tutaj wejdzie, to może jak tego posłucha, to odpowie, nie?
Społeczeństwo się coraz głupsze robi, to są coraz głupsze seriale i filmy też, nie? Tak to niestety wygląda, tak to niestety idzie. A co do telewizji, to z ciekawości, ktoś pamięta Telegry? Było coś takiego do jakiegoś 2010, czy może 2009 nawet. Bardzo popularne, później już czasami się dało trafić na pasmo nocne gdzieś w TVP1. Jak byłem mały, miałem 5 lat, to lubiłem to oglądać w jakimś 2006, 2005.
Telegra to ja pamiętam z 2.3. nawet. Na TVN-ie była emitowana. A w TVP-1 w nocy to pamiętam Zagadkową Jedynkę, a czy coś wcześniej było to nie wiem. 5x5 pamiętam. Na TVP-2, zresztą 13-latki też coś takiego było. Cóż tam jeszcze? Rower Błażeja pamiętacie? Na TVP-1 zdaje się było. A co do tych dwóch programów, o których tydennie się mówiłeś, nie pamiętam ich, szczerze powiedziawszy. Ale ja nie miałem TVN-u długo, więc mogę nie pamiętać. Akurat TVN z roku 1998 nie będę pamiętał, bo nie miałem. A to inne pozycje jak najbardziej pamiętam. Więc... Było co oglądać, naprawdę. O, a jeszcze na TVN-ie w jakimś 2002-2003, może nawet wcześniej, w soboty było Pasmo Wiwy Polskiej. I to też oglądałem. Siła, czy też pamiętam. Czy coś jeszcze? To, Słoneczny Patrol i Nocny Patrol. Też było. Aha.
TVN do swego czasu miał nawet kanał TVN Grand. Gdzie tam cały czas były gry.
Co do TVN-u, to ja nawet pamiętam, że kiedyś był taki kanał, który nazywał się TVN1 i on emitował program z godzinnym opóźnieniem z TVN-u. Tylko ja już dokładnie nie pamiętam, w jakich latach to było, ale pamiętam, że coś takiego miało miejsce właśnie i to było wtedy emitowane właśnie. Co do stwierdzenia, że Polsat emituje w miarę lepsze seriale paradokumentalne, to znaczy ja może powiem w ten sposób, nie do końca. No bo umówmy się, że na przykład dlaczego ja albo Ukryta Prawda to w sumie jest jedno i to samo. Czy też trudne sprawy. No tylko z tą różnicą, że w trudnych sprawach albo w dlaczego ja, aktorzy bardziej moim zdaniem się przykładają do roli. A zauważcie na przykład, że w Ukrytej Prawdzie są takie momenty, w których po prostu aktorzy grają byle jak. Momentami da się zauważyć, że to wszystko jest po prostu grane sztucznie. Tak byle jak po prostu. Też na przykład co do trudnych spraw, to na przykład czy dlaczego ja, to w niektórych odcinkach jest parę tych samych aktorów. Nie wiem jak to jest w przypadku Ukrytej Prawdy. Bo tego praktycznie rzadko, tego praktycznie nie oglądam, tak. Więc ciężko mi jest tu w ogóle cokolwiek zweryfikować. No i teraz tak, jeszcze co do Polsatu. No to najbardziej denerwuje mnie Tygodniowa Ramówka, która praktycznie jest tak zdublowana. No, że po prostu to przekracza jakiekolwiek pojęcia. To samo robi praktycznie TVN. Na przykład, na przykładzie o ósme, nie ósme, tak. Chyba o ósmej lecą trudne sprawy i o trzynastej. Tylko, że o ósmej leci jakiś inny odcinek, a o trzynastej jeszcze inny. To nie jest tak w ogóle wszystko chronologicznie poukładane. Tak samo jak lecą kiepscy na Polsacie codziennie w pół do ósmej wieczorem. To też tak lecą nie chronologicznie. Nie leci odcinek za odcinkiem, tylko to losowo jest. Tak samo jest na Polsacie 2, jeżeli chodzi o kiepskich. To samo zaczęli właśnie robić. I bardzo często, już tutaj mówiłem właśnie, Polsat ma dziwne, zwyczaj powtarzać jedne i te same mega hity. Nawet czasami się zastanawiam, czy po prostu Polsat jakichś nowych filmów nie puszcza, ale raczej nie. Bo są ciągle i to samo jest. Najbardziej irytują mnie właśnie takie nic nie wnoszące programy typu Twoja twarz brzmi znajomo. Co tam jeszcze było? O, na przykład Masterchef, czy Hersky. Przecież te programy to niczego... Przecież to jest największy badzib jaki może być. Jak ja to słyszę, to mi się go normalnie z cyzoryk odpiera w kieszeni. Pamiętam to wszystko, zaczęło się prawdopodobnie od tej całej Magdy Gessler, której też nie lubię. I potem Polsat zaczął te dziwaczne programy właśnie produkować. I to jest naprawdę dla mnie chora jazda. Coś jeszcze tutaj chciałem dodać. Nie pamiętam, żeby było TVN Gra. Nie pamiętam w ogóle tego kanału. A też w latach 90-tych pamiętam, miałem problem ze złapaniem TVN-u. Bo TVN w tych czasach miał strasznie ograniczony zakres. I złapanie TVN-u było naprawdę trudne. To akurat trzeba przyznać, że było to dosyć problematyczne. Co do różnych podkładów w serialach. No to tak. Emiak Miłość miał swój podkład od pierwszego odcinka. Tylko nie pamiętam, w którym go zmieniono. No i teraz zazwyczaj te podkłady się zmieniają. Ale to zazwyczaj na końcu. Bo na początku jest chyba jakiś podkład Beaty Kozidrak. Ale to już nie pamiętam. Bo tego nie oglądam już. Więc ciężko mi jest powiedzieć. W ogóle kiedyś te seriale od samego początku do końca miały jednolity podkład. Ewentualnie skrócony, ewentualnie wydłużony. Na przykład Samo Życie. Do samego końca miało ten sam jeden podkład. Chyba tylko czołówki były zmieniane, jeżeli chodzi o zdjęcia. Ale to jest zupełnie inna, moim zdaniem, kwestia. Woda na Sukces. Tak chyba znienawidzony serial przez wszystkich z nas chyba ma do tej pory tą samą czołówkę. No ale też w tej kwestii mogę się mylić. Komisarz Aleks na szczęście ma tą samą czołówkę. I tak, tutaj akurat to jest prawda. Muzyczkę mają bardzo ciekawą w tle. Kryminalni uwielbiają ten serial. To był jeden z najlepszych seriali. Też bardzo dobry. I też bardzo fajna muzyczka. Maciej Zieliński, nawiasem mówiąc, był autorem. Suntracka do kryminalnych. Fala zbrodni. No to był piękny serial. 103 odcinków, jeśli się nie mylę. A może i więcej. Ale co coś. Też fajny. Pamiętam, leciał ten serial w latach 2000, chyba 2002, 2006. W każdą niedzielę po godzinie 21. Yyy... Tutaj padło takie stwierdzenie, że im młodzież głupsza, tym durniejsze programy. Wydaje mi się też troszkę, że tutaj im programy głupsze, tym młodzież głupsza. No bo generalnie taka jest prawda. Że tak powiem. Bo kiedyś to, tak jak już tutaj wspomniałem, to się oglądało to i owo. I na przykład awantura o kasetę. O awanturę o kasetę bardzo lubiłem oglądać. No nie wiem czemu zdjęli ją z ramówki. Tak samo się stało z życiową szansą, czy z rosyjską luletką. Więc ciężko mi jest powiedzieć. A teraz pan Krzysztof Ibisz prowadzi Jokera w Super Polsat. Nie wiem na czym to dokładnie polega. I jakoś się w to nie zagłębiałem. No i chyba raczej tyle. Nie wiem co tutaj chciałem powiedzieć. Jak na razie. Pozdrawiam.
Ja to tylko, takie są dwa kanały, które ja lubię, to jeszcze, nie wiem czy wy je macie akurat w domu, ale to jest TVP Kultura i TVP Historia, o, to to jeszcze jest takie właśnie, no, naprawdę jeszcze, to jest nawet ciekawe, a tak to, poza tym to jest nic.
No ja tych dwóch kanałów ja Ci powiem, że nie mam. Ja mam tylko te podstawowe. Nie mam żadnego cyfrowego pulsatu czy coś. Ja mam po prostu tylko zwykły dekoder DVB-T i nic poza tym.
Chociaż fajnie mają ci, którzy mają tą, nie z Polsatu, tylko jak to było Cyfra Plus, coś takiego, bo tam jest więcej takich filmowych tych kanałów, takich właśnie, naprawdę, tam więcej tego w ogóle jest, znaczy takich, tych dobrych tych filmów, takich właśnie.
Ale to już nie jest cyfra plus, tylko to się już nazywa MC+.
Otóż to, natomiast do Łukasza z cyfirkami. Sprawdź dobrze listę kanałów w DVB-T. Tylko rada ode mnie, a będziesz wiedział, że masz TVP historię na pewno i TVP kultura chyba też, jeśli dobrze pamiętam, jest w telewizji naziemnej.
To tam właśnie takie rzeczy, fajne sensacje XX wieku, coś takiego tam było. To w Zetce podobno też było. Ktoś mi mówił nawet, to lubiłem też sobie czasem posłuchać.