Klawiatury mechaniczne
Wróć do Komputery i akcesoria#641 DJGraco
Ma, ma hotswapa oczywiście.
#642 camila
Więc bierzcie i piszcie z tego wszyscy.
#643 Adasadula
Ja może jak w święta wyrwę po taniości i zrobię sobie taki prezencik to opiszę jak wrażenia :D.
-- (camila):
Więc bierzcie i piszcie z tego wszyscy.
--
#644 tomecki
Słuchajcie, Keychron, normalnie, myśli o nas. Znalazłem domyślną mapę klawiszy dla różnych klawiatur od nich przygotowaną dla niewidomych. Opisane są tam różności w rodzaju: gdzie są przerwy między klawiszami, układ klawiatury, do czego służą suwaczki itd. https://www.keychron.com/pages/keychron-keyboard-layout-text-version?srsltid=AfmBOor_ih8lmeMvwPoYbPceYy1sWSR_Mfs35Yb3CKWJK4myHqm0usbK
#645 proszczok2137
ja mam thocka v2 wersje bezprzewodową, dosłownie od premiery, jak narazie jest wszystko ok, najbardziej jaram się 2.4 działa to jak w logitechu w końcu mozna leżeć w wyrze i nie przerywa.
#646 camila
ja jeszcze chciałabym kupić słuchawki na 2.4 ghz. To dopiero był luksus, z bezprzewodową klawiaturą włącznie ;)
#647 DJGraco
Siemano ziomano. Niebawem czas testowania znów najdzie. Generalnie nie zamawiam każdego nowego switcha jaki wyjdzie, ale ostatnia propozycja od Gaterona mnie szczególnie zainteresowała. Mianowicie mówimy tu o serii Gateron Full POM mechanicalswitch set. Konkretnie wariant Mint. Jest to kremowy, cichy switch liniowy czyli czegoś co poszukiwałem w alternatywie dla Akko.
Nie jest tak ciężki jak black, chyba nie zrobili jeszcze cięższej cichszej wersji a szkoda. Ich brzmienia możecie posłuchać tu.
Zamierzam sobie takie silenty właśnie wsadzić na klawisze funkcyjne, no ale jeszcze ich nie zamawiam.
https://www.youtube.com/watch?v=T8D000iVwJ8
#648 camila
A ja się kuźwa zastanawiam nad modem z taśmą kaptonową, oraz poronem pomiędzy pcb a plate / EVA. Ze trzy warstwy tego kaptonu, i durocki zamiast stockowych stabilizatorów.
Zamiast navy, które bardz lubię - po prostu, bo chcę przetestować coś nowego, zachorowałam na everglide aquaking v3 w wersji 67g, lub Jeszcze myślałam o Vertex v1 (to z liniowych topów), a z tactile - Gazzew u4t, które trudno dostać w Polsce. Ewentualnie mój poprzedni tactile faworyt to - jak wiecie - TTC Bluishwhite, ale teraz wyszła wersja v2. Chciałabym zobaczyć co i jak.
#649 patricus
wczoraj dostałem logitech c1 G413 TKL SE.
ma kontekstowy, dobże się na niej gra, switche fajne.
polecam