Klawiatury mechaniczne
Wróć do Komputery i akcesoria#621 camila
Zrób sobie test bench, bo daily klawiatura się do tego nie nadaje zupełnie Mówię to w imieniu mojego starego Q6 max ;)
#622 DJGraco
Nie no, to że klawa daily i ta sama do testów to nie jest dobry pomysł to sam wiem.
Po prostu jeszcze nie wiem co wezmę na testy a że mi się nie spieszy to wybiorę coś odpowiedniego we swoim czasie.
W ogóle ciekawie Endorfy zrobili tego Celerisa, bo ma top plate z włókna szklanego.
Zastanawiam się jaki będzie mieć Thock v2.
Misiek, z przyjemnością, podamy sobie ręce jak się kiedyś spotkamy :D
#623 piter9521
Gdzie w endorfy tock wireles jest port usb c, o za nic nie mogie go znaleźć.
#624 DJGraco
A co, kupiłeś już tą klawę?
Z jakimi przełącznikami wybrałeś?
Co do portu USB-C to jest on na tylnej ściance, tylko niestety jest on tak schowany że tylko kable z specyficzną końcówką wejdą, w sensie nie każdy coil będzie pasować. Jak masz to takie wyprowadzenie z tyłu na kabel, taki kanalik, to wsuwasz tym środkowym otworkiem idealnie prosto do takiego zagłębienia i tam musisz pod odpowiednim kontem włożyć ten kabel.
#625 piter9521
Kupiłem. Z kailh red, bo brownów nie było.
-- (DJGraco):
A co, kupiłeś już tą klawę?
Z jakimi przełącznikami wybrałeś?
Co do portu USB-C to jest on na tylnej ściance, tylko niestety jest on tak schowany że tylko kable z specyficzną końcówką wejdą, w sensie nie każdy coil będzie pasować. Jak masz to takie wyprowadzenie z tyłu na kabel, taki kanalik, to wsuwasz tym środkowym otworkiem idealnie prosto do takiego zagłębienia i tam musisz pod odpowiednim kontem włożyć ten kabel.
--
#626 DJGraco
Poradziłeś sobie z tym kablem?
Spoczko. Pokorzystaj sobie troszeczkę z tych redów i będę ciekaw Twoich wrażeń.
#627 piter9521
Tak, ale jakby mama nie pomogła to za wała bym nie znalazł.
-- (DJGraco):
Poradziłeś sobie z tym kablem?
Spoczko. Pokorzystaj sobie troszeczkę z tych redów i będę ciekaw Twoich wrażeń.
--
#628 DJGraco
Zamontowałem sobie na początku tego navy na próbę no i zdecydowanie jest to ciężki przełącznik nie w moim guście, wolę lżejsze klikacze takie jak moje Box v2 White. White owl nie mogłem znaleźć w packu, nie wiem finalnie czy były czy nie a wyciągnąłem wszystkie przełączniki. Później porobię troszeczkę testów na Bananach.
Btw keycapy w switchach od Kailha siedząbardzo mocno do tego stopnia że jak wyciągałem keycapa wyciągnąłem od razu switcha.
#629 DJGraco
W ogóle Keychron V6 Max jest teraz w bardzo dobrej cenie w wersji barebone jak by ktoś chciał kupić, 389 zł to na prawdę spoko cena jak za barebone. jk ktoś ma nadmiar switchy w domu i keycapów to jest dobra opcja dla niego.
PBTki od Endorfy też można nabyć za ok 66 zł.
https://allegro.pl/oferta/klawiatura-mechaniczna-keychron-v6-max-qmk-via-wireless-custom-17741835767
#630 tomecki
Pytanie, któe wraca co chwila. Gdzie można macnąć jakąś większą ilość takich mechaników? wiem, mniej więcej, czego chcę, ale nie umiem jeszcze niektórych oczekiwań przekonwertować na konkretne parametry.
#631 DJGraco
Gdzie obmacać to nie wiem, czasem w X-Kom może być wystawionych troszkę klawiatur, ale nie znam sklepu stricte klawiaturowego do którego by można pujść i obmacać różne rodzaje przełączników, klawiatur, keycapów, etc. Powiedz mi swoje kryteria, tj czy ma to być klawa niskoprofilowa czy normalna to p opierwsze, po drugie ogólny rodzaj przełączników, rozmiar, etc.
#632 camila
Mogłam się pomylić i ostatecznie nie dać ci tego white, to nie było moim celem :( przepraszam
#633 DJGraco
Spoczko. W każdym razie i tak z dealu jestem bardzo zadowolony. Ja będę próbować zamówić jakoś te voidstone w inny sposób bo nie uśmiecha mi się sprowadzanie klawy dark projecta jakoś.
Na testy wolałbym co innego, zastanawiam się między tym redragonem a celerisem. W sumie skoro Ty masz tego redragona to wiesz może jaki oni tam dali plate? Stal czy poliwęglan?
#634 camila
Poliwęglan.
#635 DJGraco
O, brzmi spoko, raczej w tej cenie spodziewałem się stalowej płytki ale jak widać producenci idą w lepszym kierunku.
#636 DJGraco
Jeszcze dwa pytanka propos tego Redragonika. Po 1 czy ma on kontekstowy fabrycznie? A po dwa jeśli ni ma to czy po niewidomemu da się przemapować klawisz? Tam nie ma launchera opartego na Qmk więc może inaczej to wyglądać.
#637 DJGraco
Jest i ona :D
https://www.x-kom.pl/p/1364657-klawiatura-bezprzewodowa-endorfy-thock-v2-wireless.html
Jeszcze nie wiem, ale chyba to urządzenie wziąbym na tapetę jako do testowania różności.
#638 camila
O wow, fajna jest :D
#639 piter9521
Proszę mnie nie denerwować!
-- (DJGraco):
Jest i ona :D
https://www.x-kom.pl/p/1364657-klawiatura-bezprzewodowa-endorfy-thock-v2-wireless.html
Jeszcze nie wiem, ale chyba to urządzenie wziąbym na tapetę jako do testowania różności.
--
#640 camila
Ma kontekstowy, ma wzystko, to zwykła klawiatura full size, najzwyklejsza, choć szczerze brałabym tego Endorfy Thock 2. Nie wiem czy on ma Hotswapa czy nie, bo Gateron Red i Yellow to cokolwiek słabe propozycje stockowe.