Zakończona zbiórka na Eltena na rok 2021
Wróć do Archiwum Eltena#121 grzezlo
Cytat:
– Chcąc zlecić w oddziale dyspozycję przelewu klient musi wskazać rachunek i dane odbiorcy. Adres nie jest wymagany. Podobnie jest w przypadku realizowania przelewu przez bankowość internetową – zapewnia Grzegorz Culepa, z biura prasowego PKO BP.
https://pieniadze.rp.pl/oszczednosci/konta-bankowe/20794-adres-do-przelewu
#122 Lowca_Androidow
Oczywiście, jeszcze się nie spotkałem, żeby była konieczność podawania adresu, jest to opcjonalne pole. Po co komu adres odbiorcy skoro rozpoznaje się go po numerze konta i jego nazwiska
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#123 pajper
Obecnie mamy zebrane dokładnie 599,33 zł od sześciu różnych użytkowników.
Bardzo tym osobom dziękuję.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#124 szarka
Czy obojętne jest co się napisze wtytule przelewu? Czy trzeba podać na jaki cel?
#125 pajper
Nie, to jest obojętne. To konto założyłem wyłącznie na potrzeby Eltena i nie służy mi do niczego innego.
Dziękuję.
PS. Obecnie zebraliśmy 700zł.
#126 pajper
Właśnie dotarły przelewy, prawdopodobnie księgowane z weekendu, bo 3 sztuki w przeciągu dwóch minut. :)
Obecnie zebraliśmy 809,33zł, bardzo wam dziękuję.
#127 pajper
Przyszły właśnie wpłaty od trzech kolejnych osób, łącznie zebraliśmy 950,12 zł.
Bardzo dziękuję.
#128 pajper
W ostatnich 24 godzinach otrzymałem jeden przelew, obecnie zebraliśmy 1010,12 zł. Bardzo dziękuję.
#129 balteam
Widzisz Pajperze, jedno przypomnienie i są efekty. Mam nadzieję, że pojawi się niedługo kolejne, bo do brzegu jeszcze daleko, ale jakaś szansa się pojawiła.
#130 Prof.Falkowicz
ja też wpłacę na eltena 30 złotych bo tylko tyle mogę ale każdy grosz się liczy nie Dawidzie? tylko podajcie mi numer konta na prvArek
#131 daszekmdn
Masz w pierwszym poście.
#132 pajper
Wczoraj otrzymałem jeden przelew, obecnie 1060,12 zł, dziękuję.
#133 Prof.Falkowicz
wiem daszku dzięki, wspomogę eltena jak mogę
#134 Julitka
Teraz co i rusz pojawiają się monity o wsparcie. Czy coś one dały w praktyce?
Innymi słowy, jak sytuacja?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#135 balteam
Jak co i rusz?
Chyba tylko 1 był a i tak przez to, że Elten wtedy mi nie gadał, to go zamknąłem i otworzyłem ponownie, to żadnego sam nie widziałem.
#136 pajper
To, że się pojawiają, to akurat błąd. :D
Sytuacja bez zmian, obecnie zebraliśmy 1060,12 zł.
#137 Prof.Falkowicz
ja wpłacę w poniedziałek
#138 pioter998
większość komentarzy przeczytałem i napiszę kilka moich refleksji: po 1 ci, którzy piszą, że nie mają konta niech poproszą rodziców, odmówią sobie przysłowiowej łakoci, żeby co jakiś czas wpłacić - za pośrednictwem Rodziców - choćby 5 10 złotych. po 2 ja na dziś jestem gotów czasem kilkadziesiąt złotych wpłacić, ale pragnę, żeby program elten nie sprawiał problemów. lepiej, żeby istniejącą wersję poprawiać niż tworzyć nowe kolejne, które po załadowaniu na komputer się zacinają. po 3 w życiu nie ma nic za darmo i jeśli Elten upadnie bo nie znajdą się pieniądze na utrzymanie serwera to sami poniesiemy konsekwencje własnej chciwości. po 4 jeśli jest około 400 "członków" tej społeczności to na jednego średnio rocznie wychodzi około 12,5 złotego rocznie, więc nieco ponad 1 złoty miesięcznie.
#139 pajper
Do tej pory otrzymałem łącznie 1116,68 zł, bardzo dziękuję.
#140 szarka
Nie mając konta też można wysłać pieniązki. np. przez pocztę podając nume konta odbiorcy. Tylko trzeba opłacić przesyłkę.