EltenLink

Zakończona zbiórka na Eltena na rok 2021

Wróć do Archiwum Eltena

#101 Zuzler

Jeśli zabierze się całkiem możliwość korzystania z audio, ELten znacznie straci, bo może tu na forum wiele się głosowo nie dzieje, ale na blogach tego pełno. Tak, zabierze, bo dla niejednego właśnie to będzie takie ograniczenie znaczyć.

Edytowano 2020-06-06 18:19

#102 balteam

No tak, nie można popadaćw skrajność.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-06-06 18:20

#103 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane

No to przez pierwszy miesiąc zrobić wersję darmową, a potem płatną. Większość aplikacji tak działa i jakoś sobie radzi.

2020-06-06 18:28

#104 balteam

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ile tych aplikacji ma potencjalnych użytkowników, a ile z nich szuka darmowych alternatyw. Elten ma od holery darmowych alternatyw, nie identycznych, ale ma sporo. Telegram, whatsapp, mesenger, cokolwiek z nich stanie się płatne to ludzie odpłyną i z Eltenem się tak samo stanie.
Jak bym był nowym użytkownikiem to na pewno po miesiącu bym nie zapłacił tylko po prostu zrezygnował.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-06-06 18:33

#105 Julitka

@Baltean ma rację, niestety.
Ale o tych wszystkich bajerach będziemy i tak mogli rozmawiać, jak się utworzy fundacja, czyli... jak zbierzemy środki. :)

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-06-06 19:03

#106 Zuzler

Poza tym powiedzmy sobie wprost: te inne apki nie są tak problematyczne, nie mają tylu drobnych, głupich bugów i niedociągnięć, a Elten owszem. To nie jest jakiś przebojowo atrakcyjny produkt. On istnieje po części tylko dlatego, że kiedyś było Klango i wielu użytkowników się z nim zżyło. Inni mają tu swoje blogi, interesują się dyskusjami na forach. Ale jeśli powiedzmy ćwierć z nich ucieknie, to za nimi pójdą ini.

2020-06-06 19:03

#107 Zuzler

Także cokolwiek się nie wprowadzi, trzeba będzie naprawdę dobrze to przmyśleć.

2020-06-06 19:04

#108 Julitka

@Zuzler Like. :)

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-06-06 19:07

#109 majkmik1981

Edit
Okazuje się, że ipko sobie poradziło z tak cudacznymi danymi.

Dobra, na wstępie przepraszam. Nie miałem sił dobrnąć do ostatniej wiadomości, w wątku, ale i te 70 kilka mnie ……
ały do myślenia.
Już jakiś czas temu próbowałem zrobić przelew na ten numer konta, który |Pajper podał w pierwszym wpisie. Ale co to za dane konta? A gdzie jakiś adres?! Sam numer konta i imie z nazwiskiem, to chyba na zdrowy rozum trochę mało by przelew wyszedł. Myślę sobie, że podawanie danych, ot dla samego podawania, to jakaś kpina. Inna sprawa że pytanie wysłane na prv, do założyciela wątku, w temacie niejako przelewów pozostaje nadal bez odpowiedzi. Hm
Pozdrawiam życząc rozsądku, miłego czasu, i ciut więcej uwagi przy przeklejaniu danych.

P.S.
Chyba że mogę adres adresata wziąć pierwszy lepszy z książki telefonicznej z roku 1999?

Edytowano 2020-06-07 16:24

#110 Julitka

@Majkmik Akurat teraz trochę nie rozumiem.
Tak na dobrą sprawę, dane odbiorcy (raczej nie adresata) są niepotrzebne bankom, a raczej osobom zainteresowanym. Ja wiele już razy robiłam przelew, podając imię i nazwisko a i to, mam wrażenie, nie jest aż tak konieczne.

2020-06-07 16:42

#111 majkmik1981

Droga julitko. Myślę sobie jednak że adres kogoś tam wpo drugiej stronie przelewu jest potrzebny dla niekturych banków do przelewu bo niby czemu ing nie dał rady wysłać przelewudo pajpera?
Piszesz, że nie rozumiesz [....] ja tym bardziej nie rozumiem, jednak skorzystałem z innego banku i jest ok--Cytat (Julitka):
Tak na dobrą sprawę, dane odbiorcy (raczej nie adresata) są niepotrzebne bankom, a raczej osobom zainteresowanym. Ja wiele już razy robiłam przelew, podając imię i nazwisko a i to, mam wrażenie, nie jest aż tak konieczne.

--Koniec cytatu

2020-06-07 16:48

#112 zvonimirek222

A tak z innej strony?
Ile do teraz zostało zebrane?
-- (Julitka):

--

Student studentowi wszystko
2020-06-07 18:30

#113 pajper

390zł, ale Majkmik zapowiedział wpłatę, która jeszcze nie dotarła.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-06-07 18:36

#114 gadaczka

Czy na wczorajszej konferencji został poruszony temat zbiórki? Jak tak to czy udało się ustalić jakieś płatne funkcje, motywowanie użytkowników, lub coś inego ułatwiającego zebranie kwoty?

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2020-06-07 18:55

#115 Zuzler

Oj Gadaczko, przyszłabyś, to byś wiedziała :) A tak poza tym to owszem, rozmowa o tym była, ale które pomysły zostaną wdrożone, to się jeszcze okaże.

2020-06-07 19:15

#116 Julitka

Przyznaję, że to mnie bardzo dziwi, bo przedwczoraj robiłam dwa przelewy przez Moje ING tylko z imieniem i nazwiskiem i oba przeszły, mam potwierdzenia od odbiorców.
-- (majkmik1981):
Droga julitko. Myślę sobie jednak że adres kogoś tam wpo drugiej stronie przelewu jest potrzebny dla niekturych banków do przelewu bo niby czemu ing nie dał rady wysłać przelewudo pajpera?
Piszesz, że nie rozumiesz [....] ja tym bardziej nie rozumiem, jednak skorzystałem z innego banku i jest ok--Cytat (Julitka):

--Koniec cytatu

--

2020-06-07 21:30

#117 Julitka

@Gadaczka Tak, ustalenia zostały poczynione.

2020-06-07 21:31

#118 majkmik1981

No to szczęście. Ja nie mogłem bez adresu. No ale co ja tam będę się przed wami tłumaczył, wszak jestem tylko filozofem i nie ogarniam niektórych rzeczy. Mówię tylko, że u mnie nie poszło. dopiero gdy ..... adres ..... to udało się coś tam ustalić, ale to nie na ten czas, jeno na przyszłość.Myślę sobie, że wyjaśnienia mogłyby pójść na prv. ale to tylko moja myśl :(

Edytowano 2020-06-07 21:36

#119 Julitka

Nie no, Majkmik, to jest słuchaj problem, bo to kurcze trzeba ogarnąć. Ja w ogóle muszę się zapytać gdzieś kogoś, jak to jest z bankami, bo też już kilka razy słyszałam, że adresu odbiorcy nie trzeba, a tu problem z moim rodzimym bankiem! o.o
Postaram się czegoś dowiedzieć, ok?
Bo też nie może być tak, że przez brak adresu komuś nie uda się wpłacić!

2020-06-07 21:40

#120 Lowca_Androidow

Ja robięprzelewy w Millenium i niepotrzebaadresu,wystarczy numer konta oraz nazwa, imięi nazwisko, adres jest opcjonalny.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-06-07 21:44