nowe wersje Commentary
Wróć do Commentary screen reader#81 misiek
A dlaczego niemożna przenieść licencji w cywilizowany sposób przez Playstore?
#82 longshoot
albo w ustawieniach ogulnych albo poprostu w comentary jak wejdziesz powinno być zainstaluj czy coś takiego.
#83 zywek
Nic tkaiego nie ma.
#84 markus1234
@Zywek. Potwierdzam, nie mogłem znaleść uaktualnienia w ustawieniach commentary. Ani w sklepie play nie mam żadnych aktualizacji. Mam wersję international, darmową.
#85 zywek
Może być zaznaczona automatyczna aktualizacja ale i tak nie działa.
#86 balteam
Dobra,to jak się chce wam pobawić, to po prostu odinstalujcie csr i pobierzcie ze sklepu play.
#87 violinist Konto zarchiwizowane
wystarczy odinstalować i zainstalować to ze sklepu play on przy deinstalacji nic nie usuwa
#88 markus1234
@Violinist. A czy jak zainstaluję tą wersję ze sklepu play, to ona będzie sama się uaktualniała, czy będzie tak samo jak z plikiem apk, czyli wgrany raz i nie uaktualnia się?
I czy trzeba mieć wykupioną wersję pro, żeby były aktualizacje? Mam wersję darmową.
#89 luki373737
Będzie aktualizowała się sama nie zależnie, czy masz wersję pro, czy też darmową.
--Cytat (markus1234):
@Violinist. A czy jak zainstaluję tą wersję ze sklepu play, to ona będzie sama się uaktualniała, czy będzie tak samo jak z plikiem apk, czyli wgrany raz i nie uaktualnia się?
I czy trzeba mieć wykupioną wersję pro, żeby były aktualizacje? Mam wersję darmową.
--Koniec cytatu
#90 pioter998
ja przed momentem najpierw na karcie SD umieściłem ten apk z 13 11 2020, potem znalazłem go na niej i na samym początku instalowania commentary zapytał mnie się czy ma zaktualizować wcześniejszą działającą akurat wersję do obecnej.nacisnąłem okey i - przeżyłem moment rozpaczy, gdyż może 2 3 sekundy nie gadał - a po chwili normalnie mówił. początkowo odniosłem wrażenie, że jest ciut ociężały, włączyłem talkback, i ten jeszcze bardziej obciążał huaweja. wyłączyłem i włączyłem ponownie telefon i teraz wydaje mi się, że lepiej, stabilniej działa i szybciej reaguje na komendy kiedy przesuwam palec po ekranie.
#91 pates
Coś nowego jest?
#92 longshoot
a nie aktualizuje ci sié?
#93 pates
Sam z siebie to nie, ale ja z apk pobrałem
#94 longshoot
powiniene mie jak wejdziesz w dostépnoci w komentary zainstaluj aktualizacje jak masz auto updater wáczony albo z playstore
#95 pates
A z playstora wszystko działa?
#96 markus1234
Mam pytanie, gdzie w commentary można wyłączyć odczytywanie numerków elementów, żeby nie czytał 2 linia 2 kolumna ustawienia, tylko żeby czytał tak jak talkback, czyli po najechaniu na ikonkę, żeby przeczytał po prostu ustawienia? Szukałem, nie mogę znaleść.
#97 violinist Konto zarchiwizowane
opcja nazywa się czytaj indeks obiektu tylko nie pamiętam w jakiej sekcji
#98 markus1234
Dzięki.
#99 misiek
Heh, to ja przez dobrych 5 lat miałem identyczny problem z Nvda i też nie wiedziałem gdzie to wyłączyć.
-- (markus1234):
Mam pytanie, gdzie w commentary można wyłączyć odczytywanie numerków elementów, żeby nie czytał 2 linia 2 kolumna ustawienia, tylko żeby czytał tak jak talkback, czyli po najechaniu na ikonkę, żeby przeczytał po prostu ustawienia? Szukałem, nie mogę znaleść.
--
#100 pioter998
właśnie chciałem uruchomić komentary i nagle - co już nie raz miało miejsce - nie najnowsza wersja talkbacka przestała mówić. kilka razy skrótem uruchomiałem talkback aż w końcu na pamięć ponownie włączyłem telefon i wtedy udało mi się włączyć comentary a talkback wyłączyć. miałem na chwilę włączony talkback, bo lepiej działa w seeingassistant move. ale piszę głównie po to by pochwalić najnowszą darmową wersję komentary. przypadkowo ją ściągnąłem. wszedłem na jieshuo i w obcji pobierz dodatkowe zasoby i w aplikacje znalazłem mnie zadowalającą wersję komentary. jieshuointernational20210620,apk. ale mam pytanie co oznaczają inne pliki do pobrania w tym folderze: luajplusplus20210619,apk?