Forum

Nasze ulubione teleturnieje

Kultura i sztuka (forum mieszane]

1 / 3 Następna

bratczyk96

#1 ·

Transcription

Witam Państwa serdecznie w kolejnym wątku na Eltenie. Przed moim odejściem nie pamiętam, czy taki wątek istniał czy nie, lecz pomyślałem teraz, aby założyć ten wątek o naszych ulubionych teleturniejach. Tutaj możemy mówić o wszystkich teleturniejach, które nam się podobają, które nam się nie podobają. Które lubiliśmy znaleźć. Tutaj możemy też powiedzieć, które chcielibyśmy, żeby powróciły na antenę po latach. Czy te zmiany, które w niektórych teleturniejach wyszły na dobre, według Was, według Państwa wszystkich tutaj. Czy każdy dowolni, o co proszę, aby nie może wchodzić w wulgaryzm. Do założenia tego wątku zainspirował mnie teleturniej Awantura o Klasę, który właśnie, który jest do powtórki, zapewne. W obecnej chwili już drugi odcinek, po poli się kończy, emituje już telewizja TV4. Jak wspomniałam właśnie, Awantura o Klasę, to jest jeden z moich ulubionych teleturniejów. Bardzo lubiłem teleturniej prowadzony również przez tabareciarza, Pana Marcina Wójcika z tabaratu Animorum Następny. Proszę, bardzo fajnie mi się podobało. Lubię też Klubo Fortuny. Można trochę, można trochę teraz bardziej. Niż z poprzednim prowadzącym, ale lubię. Na pewno lubię teleturniej Grasów Krzyżówka. To jest bardzo fajne, no. Teleturni można tam dostawać też z tyłu trochę wiedzy. Bardzo fajne teleturnie, tak jak się wciągnąłem. Jak parę pierwszych poszukiwań poddałem, to się wciągnąłem. Nie no, mi się spodobał. Teleturniej Wabank, który właśnie został reaktywowany po latach. Jak wiemy, wróciła moda na planszówki. To fajnie byłoby, jakby też powrócił ten teleturniej po latach. Nie wiem, może ktoś będzie znał. Bo popatrzyłem, znalazłem. Znalazłem. Znalazłem. Znalazłem parę filmików. Teleturniej Doety do Mety. Też. Dwóch kilku teleturniei nie widziałem. Nie wszyscy pamiętam. Pamiętam po prostu całych dwóch, których nie widziałem. To były teleturnieje. To dla stu. I Rekiny Kart. Może ktoś, jeśli odlą no to... Może nawet przybliżyć zasady. Również na TVN-ie był program Najsłabszy Ogniwo. Tylko... Przeprowadzane trochę zbyt poważne. Może dla mnie się tak wydawało. Ale... No Familiada też fajny. Teleturniej. Teleturniej. Co tam jeszcze? Widziałem też Wielki Potter. To też można było na sobie sprawdzić. Swoją wiedzę. Najsłabszy... Coś mówiłem. Rosyjska Ruletka. To... Tam z tymi zapadniami. To też był fajny teleturniej. Dzieciaki górą. Było tych teleturniei trochę. Jak ktoś jeszcze jakiś zna. Czy... Których nie można znaleźć na YouTube. To nawet... Zapraszam do podzielania się z zasadami. O ile ktoś pamięta. Zapraszam do podzielania się w tym wątku. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#2 ·

Transcription

Jeżeli chodzi o moje ulubione te returnieje, no to powiem tak, w czasie mojego dzieciństwa bardzo lubiałem oglądać, a właściwie słuchać następujące te returnieje. Nawet Aventura o Kassę na Polsacie leciała swego czasu i dalej leci, ale na Polsacie dwa i chyba na ATM rozrywka. Następnie Rosyńska Luletka, również na Polsacie. No i chyba jeżeli chodzi o te returnieje, to jeszcze jeden te returniej, który kiedyś lubiałem swego czasu słuchać, teraz już za bardzo nie. Jaka to melodia nadawana na TVP1, no i chyba z tych te returnieje to tyle, które mnie jakoś interesowały. Co prawda raz jeszcze słuchałem sobie Jokera, który chyba jeszcze jest nadawany na kanale Super Polsat, ale to już nie jest to, co było kiedyś. Tak to wygląda. No to chyba jeżeli chodzi o mnie, to w tym wypadku tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

bratczyk96

#3 ·

Transcription

Jak najbardziej, Avantoro teraz leci, nie wiem czy leci na postaci 2, ale jak Pan mówi, że leci na postaci 2, to to i pewnie leci. Leci, to co wiem, że też na ATM rotaryfka, ale też leci teraz i na TV4, czyli na czwórce. Teraz właśnie sobie przypomniałem, że bardzo fajny teleturni, który mi się podobał, to teleturni Pensia Taxi. Nie wiem czy ktoś, nie wiem czy komuś to coś powie. To zamawiali, ludzie zamawiali tę taksówkę, przyjeżdżał prowadzący, który w tej chwili prowadzi, to jest program Galileo, przyjeżdżał tym samochodem i zadawał pytanie, gdzie jedą, gdzie jechali. I tam pamiętam, że odpowiadając na pytanie, zarabiali pieniądze, tak jakby pasażerowie zarabiali w tym teleturnieniu, a nie kierowca taksówki. I tam ileś razy można było poprawić błąd, po którymś razie niestety trzeba było kurs przerwać, bo się niestety nie udało. Mi się ten teleturni nie podobał. Nie naprawdę fajnie podoba ten teleturni Pensia Taxi. Teleturni Joker. To on leci, lecił kiedyś na Super Polsat, finale premierowe, ale chyba nie wiem, czy to są teleturnowe odcinki, nie wiem. Nie wiem, powtórki czy nie powtórki, lecił teraz o 7 rano, od maja do piątku na Polsacie 2. Jeszcze był taki teleturni też, chociaż to może nie bardzo, teleturni Draw w ciemno. A, również mi się podobał teleturni, bardzo mi się podobał teleturni Lingo, czy Przetrwanie. To jak najbardziej. No i tyle, pozdrawiam.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#4 ·

Transcription

o tych te returnieniach o których ty mówisz to ja nie słyszałem co do awantury o kasy no to tak jak mówiłem ona leci ale to są powtórki właściwie to nie wiem po co oni to dalej puszczają no ale skoro puszczają no to puszczają ale to że to że to leci na TVO4 to już akurat nie wiedziałem no to cóż bo od dosyć dawna po prostu jakoś nie zwracam uwagę na telewizję no ale cóż to tyle

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

bratczyk96

#5 ·

Transcription

Witam Państwa serdecznie, dzisiaj sobie troszeczkę tutaj przesunąłem różne takie citałem interesujące mnie nadgania i trafiłem na teleturniej, który to nie znalazłem, nie przypominam sobie, to jest na razie niewiele mora, to się jeszcze mi przyjdzie do głowy. Teleturniej, który nie był wpisem, w którym mówię, gdzie można obejrzeć pojedynek, a raczej dwa teleturnie, które nie widziałem w żadnym spisie, nie wiem dlaczego, chociaż może o nich zapomnę, czy nie, na wikipedii. Jeden teleturniej był prowadzony przez panią. Niezbyt czuję, że kto to była za dziennikarka, czy tam aktorka, nie wiem, nie pamiętam, kto to był za prezenterkę, może tak powiem, prowadzącą tę teleturnię, no ten teleturniej to był teleturniej AS, więc to, że nazwali w skrócie ten teleturniej TELE-AS. Tam były karty, były, i tam to chyba na razie jeden chyba z niewielu tych teleturnień, z których ja trafiłem, na jakichś oparchowalnych, które... ... dzisiaj już nie są emitowane, to tam nad rodami były nadrody rzeczowe, tam w ogóle nie rywalizowano o pieniądze. Może też podpowiem. Drugi teleturniej, który... ... obejrzałem, jeden pojedynku, króciutki, ale... ... jeżeli mnie słuchnie myli, był prowadzony chyba przez pana Wojciecha Pijanowskiego. Teleturniej, ten nazywał się TART, czy nie. To coś podobnego jest do... ... tutaj przecież zauważyłem bardzo podobne zasady. Może ktoś mi powie, bo... ... trochę nie rozumiem, jak tak podglądam, na czym polegał teleturniej, podaj dalej. Na przykład, albo co to było w ogóle za teleturniej, co tylko czołówka jest sama. Znalazłem, jak na razie. Jeszcze spróbuję sobie parę teleturnień znaleźć. Które, nie wiem, może znajdę, będę wiedział o co chodzi. Co to było dokładnie za teleturniej... ... hmm... ... szczęśliwość siódemka. Szczęśliwość siódemka. ... też znalazłem na... ... YouTube właśnie taki teleturniej. Czy jesteś mądrzejszy od pięcioklasisty? To już chyba właśnie z XXI wieku. ... to chyba powiedziała pani Marzena Rodalska. Nie pamiętam. ... Pamiętam jeszcze był taki teleturniej, a kto prowadził... ... to nie pamiętam i... ... jak to było... ... to chyba było, nie wiem, nie wiem, kto tam mógł startować. ... będę wdzięczny za odpowiedź. ... teleturniej Winda. ... i odpowiadali na pytanie, wybierali kategorię. ... na piętr wygrywała ta osoba, która ja to pierwsze wjechała... ... na jedenaste piętro z pierwszego piętra. ... pamiętam, że tak właśnie było. ... i na piętrze trzecim, chyba piątym, dziewiątym, czy szóstym? ... czy trzecim, szóstym, dziewiątym, nie pamiętam. ... pytanie lasował komputer. ... jak to prowadzący mówił, w szponach losu. ... ja nie pamiętam, może ktoś będzie powiedział. ... w tym teleturnieju modli startować... ... tylko studenci i uczniowie, czy to... ... czy to... ... czy to tam wiek był bez znaczenia. ... to na pewno... ... bardzo wspominałem, że na YouTube na teleturnie znalazłem duety do medy. ... fajnie, żeby ten teleturniej powrócił. ... jak już poszła z powrotem moda na takie planszówki... ... to dla mnie się podobał ten teleturniej. ... ... No i na razie tyle. Będę się zadbał, na czym polega zasada, podejdę dalej. Co to za teleturniej i o co tam chodziło w teleturnieju Szczęśliwa Siódemka? I czy w programie, w teleturnieju Winda, mogli brać uczniowie i studenci, czy wiek był bez znaczenia? I jeszcze jeden znalazłem taki teleturniej. Teleturniej 5x5. Fajny też teleturniej. Mnie się podobał. A to co prowadził, ja gdzieś gdzieś go usłyszałem, ale nie mogę sobie przypomnieć i też dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#6 ·

Transcription

Dzięki za oglądanie!

bratczyk96

#7 ·

Transcription

Ja też czułem, że ten teleturni, ale szczerze powiedziało, że już nie pamiętam, czy ja cały czas oglądałem, czy... nie. Ale też czułem, że taki teleturni był. Jak już poruszyliśmy temat teleturni emitowany przez telewizję TVN, moje pytanie brzmi, bo kurczę, ja już nie pamiętam dokładnie. Jak się nazywał teleturni, gdzie trzeba było zrobić różne zadania, czy to się... czy to jak leciła ta bardziej, ta puchniejsza pani musiała zrobić pełen obrót na huśtawce i tym podobne takie różne zadania. Nie mówię tutaj... i tutaj był już po jednej osobie, ja nie mówię tutaj o... Bo ktoś pomyśleł, że chodzi o... ...teleturni programu Chwila Prawdy, ale to nie to. Był taki jeszcze program właśnie, jeszcze taki podobny program był, ale jak on się nazywa, to nie pamiętam. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#8 ·

Transcription

Co do Twojego pytania odnośnie tego teleturnieju, o którym mówiłaś, no to niestety, ale tytułu tego nadawanego teleturnieju nie znam. Natomiast jeżeli chodzi o najsłabsze ogniwo, no to ja też nie pamiętam, czy oglądałem wszystkie odcinki, ale jakieś tam parę odcinków oglądałem. No i tak jak wspomniałem, nie podobała mi się metoda prowadzenia programu przez tą, ona podejrzeć się, ta babka nazywała Kazimiera Sztuka. I nie podobało mi się w ogóle sposób prowadzenia przez nią tego teleturnieju. No i ogólnie mi się ten teleturniej tak średnio podobał.

bratczyk96

#9 ·

Transcription

A może ktoś podpowie mi, na czym polegały teleturnie jeszcze, może ktoś będzie wiedział. Rekiny Kart i teleturni 100 dla 100. Rekiny Kart i teleturnie 100 dla 100 były emitowane przez telewizję Polsat. Teleturniej Rekiny Kart prowadził pan Rudy Schubert, natomiast teleturniej 100 dla 100 prowadziła pani Ewa Wachowicz. Czy ktoś może wie, na czym te teleturnienie dokładnie polegały? Szczotam filmików na YouTube, ale coś nie mogę znaleźć, na czym ta rywalizacja polegała. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#10 ·

Transcription

Bratczyku, na początku powiem Ci tak, że akurat o tych dwóch teletulnijach, o których Ty teraz w tym momencie tutaj powiedziałaś, to ja w ogóle nigdy nie słyszałem. Ja w ogóle nie wiedziałem, że coś takiego na proste ciere ciało, więc jestem w szoku. No chyba, że coś mi z czasów dzieciństwa umknęło, ale szczerze powiedziawszy, no wątpliwa to jest sprawa, żeby mi coś umknęło. Ale no taka sytuacja może mieć miejsce. Więc tak jak mówię, ja o tych teletulnijach w ogóle nie słyszałem. A druga sprawa, no wiesz, zachęcam, żebyś sobie sprawdził w Wikipedii. No. Co prawda wiadomo, że Wikipedia nie zawsze do końca prawdę powie, no bo ja się wielokrotnie spotkałem z przypadkami, kiedy coś w Wikipedii nie było aktualizowane na bieżąco, ale myślę, że jakbyś wpisał w Wikipedię te dwa teletulnie, to Ci wyskoczy Wikipedia i sobie możesz tam spokojnie poczytać na temat tych teletulnie i na czym to polegało, kiedy były emitowane i tak dalej i tak dalej. Sądzę, że tutaj nie będzie problemów i myślę, że to Ci powinno wyskoczyć bez żadnego problemu. No ja tak jak mówię, ja o tych teletulnijach w ogóle nigdy nie słyszałem i nawet z czasów dzieciństwa nie pamiętam, żeby kiedykolwiek one leciały. Czy ten teletulnie, czy ten drugi teletulnie, nie pamiętam, żeby w ogóle coś takiego leciało na kanale Polsat.

Mimi

#11 ·

Transcription

Witajcie! Moje ulubione teleturnieje to takie wiedzowe zdecydowanie. Lubiłam kiedyś Bartryk jeden z dziesięciu. Teraz się chyba przestawiłam na Wabank i na Koło Fortuny. Kiedyś byłam za dziecięcych lat fanką wielkiej gry. No, wielkiej gry już oczywiście nie ma. Dawniejszy Wabank mi się bardzo podobał. Swego czasu oglądałam Milionerów. No, teraz to Wabank i Koło Fortuny. Czegoś nie pominęłam? Ależ skąd? A no, przepraszam, jaka to melodia. Nawet brałam w tym udział. Kiedyś brałam też udział w Załóż się. To też nie wiadomo, czy to jest teleturnie, ale taki program telewizyjny. Chociaż o takiej formule, więc zaliczam. No, w każdym razie, jaką tę melodię też lubię, tylko teraz po prostu rzadziej oglądam. Pozdrawiam!

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

lukasz1993258

#12 ·

Transcription

Oczywiście warto też wspomnieć, że nadal 10 jest emitowane do dnia dzisiejszego. Tylko, że na TVP1, jak się nie mylę, bo przedtem był ten program transmitowany na TVP2.

bratczyk96

#13 ·

Transcription

Witam wszystkich serdecznie. Tutaj Pani wspomniała o takim programie rozrywkowym Załóż się. I no to prawda, to był też taki program rozrywkowy, takie coś teletrony jakieś tam były właśnie, że... w Stanach trzeba było coś tam wybrać, nie pamiętam o co to dokładnie chodziło. O ile mnie pamięć nie myli, to... prowadził to na początku... Pan Steffen Müller, ten Niemiec, z Panią Anną Popper bodajże. A chyba, on chyba później wrócił do Niemiec, bo później nadal... prowadził chyba Pan Piotr Szwedes, jeśli mnie pamięć nie myli. Kiedyś jeszcze na antenie... TVP2... Szedł taki teleturniej... Może mało kto wie... Opierał on się na steczach cebaretowych, rywalizowali... duety... tam... A prowadzącymi byli... Pan Karol Golątki, Pan Marcin chyba Szturkiewicz... Oni, jeśli dobrze pamiętam nazwiska cebaretu... z keczów męczących... A ten teleturniej nosił nazwę... CABARETOŻERCY... To pamiętam, bo też... w swego czasu ten teleturniej oglądałem... Na Pulsaczu, kiedyś Pan... Cezary Pazura, prowadził... teleturniej Strzał w Dziesiątkę... Nie wiem, czy Państwo tam... kojarzą... Tam coś z procentami było jakieś, żeby było... Takie troszeczkę... Ja już nie pamiętam... Jakie to były pytania... Bardzo lubiłem też oglądać teleturniej... Nie wiem, czy już tutaj wspominałem... Dzieciaki górą... Chociaż powiem szczerze, że z Panem Tomaszem Kremalem... Mnie się bardziej podobał... ten teleturniej, niż... yyy... niż... yyy... niż... z Panią Marzoną Rodalską... Po prostu dłużej i tam... jakoś bardziej... do mnie to przemawiało... Bardzo fajne też był program... Fort Boyard... Nie wiem, czy tutaj już było mowa... Ja już nie pamiętam, bo... dawno już nie... słuchałem tego wątku... yyy... Jakie takie... ... Co? No i jeszcze... Jak jeszcze kiedyś był, jak jeszcze byłem mały... Nie byłem pełnoletni, nie mogłem normalnie... dzwonić... sam z siebie, tak... żeby sprawdzić swoją wiedzę, tak... swoje myślenie... pobudzić swoje szare komórki... to oglądałem, lubiłem oglądać te... różne... teledry... To naprawdę się podobało i naprawdę można było... to... pobudzić... Na przykład była taka bardzo... taka bardzo... pomysłowa... że na przykład ktoś podał jakieś słowo... jakieś liter... i później trzeba było podać takie słowo... żeby litery w danym rzędzie... nie mogły się powtarzać... No i na początku... Jak wiadomo, zawsze na początku jest to łatwiej... a później coraz trudniej i trudniej... bo kolejne litery były eliminowane... Pamiętam to... bardzo fajne... ... ... No i chyba... ... to tyle... ... Ja... co chciałbym powiedzieć na ten moment... Pozdrawiam serdecznie...

Pozdrawiam

lukasz1993258

#14 ·

Transcription

Słuchajcie, zapomnieliście o jeszcze jednym teleturnieju, który chyba jest nadawany do dnia dzisiejszego. Jest prowadzony przez Karola Strasburgera, nazywa się Familiada. I powiem wam szczerze, że akurat ten teleturniej lubiłem oglądać. Podobał mi się, on chyba leciał zawsze w niedzielę, gdzieś tak po 14. Jak dobrze pamiętam, to on właśnie o takich porach leciał zazwyczaj.

bratczyk96

#15 ·

Transcription

faktycznie jest elektronik Familiada, premierowe odcinki, choć już nie wiem, czy teraz premierowy, bo mam wrażenie, że to już powtórki teraz są, ale zazwyczaj on był emitywany w soboty i w niedzielę o rodzinie 14 i dalej jest emitywany tam nieco zmienione zasady są, nie wiem, czy ktoś wie o co chodzi że tam już teraz można wydać nie 16, a 25 tysięcy złotych i jak ktoś wygra właśnie tam jak ten prowadzący dawał przy Bece, to może jak się, jak drużyna nie zechce, to może zebrnąć z pytania i to takie zmiany wprowadzili może odrobinę ciekawsze właśnie przez to, według mnie niż było wcześniej a, nie wiem, czy mówiłem też bardzo fajne teleturni, był emitywany na telewizji Puls przez pana Marcina Wójcika z kabaretu Ani za reopenami dzięki bardzo dziękuję jeszcze do i w a Volksum in A czy A z a Jeśli ktoś naprawdę jest mądry, to takie pytania, że aż korci, żeby poprawnie odpowiedzieć. Naprawdę, bardzo fajny teleturniej. Niestety to był jeden sezon tego teleturnieju. Natomiast później też był to chyba jeden sezon kolejnego teleturnieju muzycznego, prowadzonego przez, nie wiem czy już wspomniałem, bo już nie pamiętam, przepraszam, przez, wszystkim znanego dla pana Roberta Janowskiego, gra muzyka. Również to było na zasadach kółko i krzyż, jakie to grali, najpierw duety, później duet, który włożyli, nie grali przeciwko sobie. I w ten sposób. No można było również to sobie posłuchać. No niestety, już Puls nie emituje tych teleturniei. Na czwórce było dużo teleturniei, daje słowo, lingo, istne szaleństwo. Pamiętam, jak już mówiłem, Taxi Casa. Naprawdę, kiedyś tych teleturniei było multum. No i powiem szczerze, że chciałbym, żeby te teleturnieje powoli wracali na antenę telewizji. No rozumiem, no ja rozumiem, że może nie z tymi samymi prowadzącymi, no ale żeby chociaż powrócili. Bo naprawdę fajnie. Tak. Tak. Fajnie było to oglądać. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

Nie no, z tego co ja wiem, to Familiada jest dalej nakręcana.

bratczyk96

#17 ·

Transcription

Może została zawieszona z powodu właśnie teleturnu wirusa, tak jak teleturnie Grasów-Krzyżówka został zawieszony. Pracowali jakieś inne seriale, kryminal Sprawiedliwi, Święty, czy Policjantki Policjanci i zostały zawieszone z powodu pandemii, to może ten teleturnier też. Bo wnóżki, a nie to już było ho ho ho kiedy, a teraz znowu ten odcinek pokazywali, te odcinki, więc może z racji bezpieczeństwa i ten teleturnier został zawieszony. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

lukasz1993258

#18 ·

Transcription

Jeżeli chodzi o to, to tak, to mogłoby zostać zawieszone właśnie z powodu koronawirusa, bo większość programów i seriali zostały zawieszone właśnie przez pandemię koronawirusa.

Mimi

#19 ·

Transcription

A jeszcze słuchajcie, takie programy jak Twoja twarz brzmi znajomo No nie jest to teleturniej w życiu Ale jest to program taki Połączony z rywalizacją Było takie coś jak The Wall wygra im marzenia No, zawsze można było trochę coś Podgadywać, ja lubię takie wiedzowe Teleturnieje, a co do Załóż się tutaj A propos tego co powiedział Bratczyk No to w drugiej edycji Prowadził to Piotr Szwedes Ten co grał Tomka w Złotopolskich Jak ktoś jeszcze taki serial w ogóle Kojarzy Ja nie byłam fanką, ale jak rodzina oglądała I znajomi to wiecie, no nie dało się nie wiedzieć O co biega W każdym razie To prowadził Piotr Szwedes W drugiej edycji To były tak lata mniej więcej 2004 2006 Bodajże do 7, potem były powtórki No, takie różne zmagania Ciekawe były konkurencje No akurat ja miałam taką konkurencję Operową To Bardzo miłe wspomnienia W razie czego wpisik u mnie tam taki teoretyczny jest I udział w jakiej to melodii I udział w Załóż się wspominam Bardzo dobrze, bardzo ciepło No ciekawie, bardzo ciekawie było to przeżyć

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

lukasz1993258

#20 ·

Transcription

Ja programów typu Twoja twarz brzmi znajomo, albo Hell's Kitchen, etc. to nie przepadam za nimi w ogóle.

1 / 3 Następna