Witam serdecznie. Kiedyś jeszcze na TVP2, że taki program muzyczny, gdzie realizowały ze sobą pary, że jakiś aktor, tańcerz wraz z muzykiem.
Był to program prowadzony przez pana Piotra Dąsowskiego, Dubidu. Nie wiem, czy ktoś pamięta. Pozdrawiam wszystkich alternowiczów.
Dzień dobry, no, ja z przykrością mogę stwierdzić, w czym i wobec, że niestety tego programu w ogóle również nie pamiętam.
Być może to jest spowodowane właśnie tym, że ja, szczerze powiedziawszy, bardzo mało czasu poświęcałem różnym teleklinikom, etc., etc., no i stąd to się mogło wybrać właśnie.
A teraz, a jeszcze bym się przypomniał, że kiedyś na TVP2 szło w każdą niedzielę o 19.00 teleturni prowadzony przez pana Macieja Miecznickiego z Kiedlowo, to jest z zespołu Leszcze.
Zdecydując, bo mu to trochę słuchał, teleturni również muzyczny, teleturni nazywał się Tak to leciało.
Tam uczestnik mógł wydrać chyba nawet, ile, 50?
350? 350? Już nie pamiętam, tysięcy złotych?
I śpiewał.
Wybierał te molne klasy teorie i później w tej klasy teorie byłAll są dwie płysemki.
I wybierał po jednej pieszence.
I później zespół teorynie nie możnał słańczyć.
tam grał. Zawolonych śpiewał, tekst był nagrany i kiedy muzyka przestała grać, słowa znikały i trzeba było dokończyć tekst piosenki.
Nie wiem, ciekawe czy ktoś z Państwa eltonowiczów brał udział w tym programie. Program się nazywał Tak to leciało. Pozdrawiam wszystkich.
Nie no, ja o takim programie nie słyszałem, ale ciekawie musiało być. Taki program to pewnie bym obejrzał, bo to mogło być ciekawe.
Więc no, tego programu nie słyszałem, ale tak jak mówię, mógł być ciekawy. Więc tak to tutaj wygląda.
Dziękuję.
Co za teleturniejów, które ja lubię, to tak, Familiana, czasami Koło Fortuny, Milionerów bardzo lubię, jeden z dziesięciu, jeszcze kiedyś był taki teleturniej Dzieciaki Górą, ale już go nie ma, jeszcze był, Eureko, ja to wiem, nie wiem czy ktoś to kojarzy, w 2009 bodajże był.
No i co tam jeszcze było, jakiej to melodii nie lubię, kiedyś było tak to leciało, też tego nie lubię, i Kocham Cię Polsko też nie lubię.
A i jeszcze nie lubię The Wall w Gry i Marzenia, było kiedyś takie coś i Gra Słów, Krzyżówka, nie rozumiem w ogóle tego teleturnieju, jakieś takie trudne zasady.
Eureka, ja to wiem, to chyba słyszałem gdzieś ten teleturniej, ale nie pamiętam kiedy on leciał, na czym on leciał, o której on leciał, ale pamiętam, że coś takiego właśnie było, więc tak to wygląda.
Ja z większość z tych teletrenierów lubiłem oglądać tak to leciało, adresów Krzyżówka, czy trochę gdzie Polsko, tylko trochę gdzie Polsko oglądałem poprzednią, pierwszą, Pani Maciej Korzyjewską, szczerze powiedziawszy.
Początkowo nie lubiłem, ale później oglądałem, bo żadnych takich teletrenierów nie widziałem, więc sobie oglądałem stare archiwalenie grania, ale też tak średnio przepadałem za tym.
A emerytu, ja to wiem, co był, pamiętam, przepędzałem proste cztery, bo takie teletreniery to dla uczniów było i bardzo mi się też ten teletrenier podobał. Pozdrawiam.
Teraz to chyba w dzisiejszych czasach to chyba ciężko jest o taki teleturniej, taki naprawdę z prawdziwego zdarzenia.
No niby jeszcze leci ten Joker, no ale to i tak już to nie jest moim zdaniem to samo, co było kiedyś.
No kiedyś to było kiedyś.
Ja nawet gdyby powróciły te teleturnieje, to niektóre z nich z chęcią bym na pewno obejrzał, zobaczył po latach.
Na TVP2 też kiedyś leciał teleturniej Wielki Poker, nie wiem czy ktoś oglądał.
Też był taki program.
To też tam były różne pytania.
Nawet tam pieniądze wygrywali.
Też właśnie w tym teleturnieju.
Chciałbym, żeby te teleturnieje powoli wracały właśnie na anteny, bo naprawdę czasami nie ma co obejrzeć, szczególnie czasami w niedzielę.
A z wielką chęcią bym te teleturnieje pooglądał.
Pozdrawiam.
Ale wiesz, bratczyku, te teleturnieje już niestety nie wrócą, no, co by tu mówić, no, niestety, ale, no, fakt faktem, żyjemy teraz w takich czasach, gdzie jest dużo komercji, no i takie teleturnieje nie wrócą, co były kiedyś, no.
Ewentualnie, co mogą zrobić, to puszczać powtórki i tylko na tyle ich stać.
Tak naprawdę, tak samo jak ja naprawdę nie rozumiem, po co od paru ładnych lat do dnia dzisiejszego cały czas puszczana jest awantura o kasę albo gra w ciemno, no to, przecież to już jest tak stare jak świat.
I tego to ja po prostu nigdy nie zrozumiem.
No cóż, właśnie, awantury o klasy gra w ciemno to puszczają, a przecież nie tylko te teleturnieje były prowadzone przez tego Pana,
były te teleturnieje życiowa szansa, nawet chyba nie będą w ogóle, tego teleturnienia modliby puścić powtórki, żeby może było dla nas, dla młodego pokolenia,
czy nawet dla młodszych osób, ode mnie, czy od Pana, żeby zobaczyć się jak wyglądał ten w ogóle teleturniej życiowa szansa, sam nie wiem na czym to dokładnie polegało,
coś tam fragment, ale po fragmencie człowiek nie wynioskuje zasad gry, to może by życiowa szansa puścić, tak?
Czy, nie wiem, na te hopy rozrywka, musiało tylko powtórki teleturniejów koło Fortuny,
i to tylko tak było?
Tak, tak, w tej nowej serii, dla słów Krzyżówka postaw na milion oraz dołom wedle marzenia, a przecież było dużo, wiele, o wiele, wiele więcej.
Teleturnieje było Dzieciaki górą, dlatego to było wspomniane, Duety do mety, Krzyżówka 13-latków, Krzyżówka szczęścia, też pamiętam kiedyś program taki, Budujemy Mosty,
tak?
Nie zapomnę, że zawsze chodziłem do czołegi, jak byłem zawsze na Zielonej Lesie razem, chodziłem do czołegi w Fort Boyard.
Był też taki teleturni, taki program, jak najbardziej...
Jak już nie chcę pożać powtórki, to niech chociaż dla tych osób, co...
Nie wiem, ja dopiero się urodziłem w 96 roku.
I co wtedy człowiek może pamiętać?
Mało co może pamiętać.
Więc z chęcią bym nawet i powtórki obejrzał, jak nie chcą robić nowych odcinków.
Wiem, że niestety nie wrócą, bo to...
No chyba, że spróbować napisać, ale czy to dojdzie do skutku?
Tego nie potrafię powiedzieć.
To na pewno zależy od nich i to...
Wszystko niestety ma kwestie finansowe.
Wszystko zależy od...
Środków finansowych.
Niestety.
Chociaż...
Mnótre wam.
Długo się do mety?
Z wielką chęcią bym oglądał.
Gdyby było...
Przywrócone...
Na antenę...
Dwójki...
Albo jeśli kiedyś...
Młodzaki teleturni...
To co pamiętam, bo to oglądałem...
Rodzina wie lepiej.
Może prowadzący taki sobie, ale...
Zadania teleturnieju były...
Bardzo fajne.
Czy nawet...
Kiedyś jeszcze był teleturniej...
300% normy.
To pamiętam, że był taki teleturniej.
No i chyba tyle z tych teleturniei.
Co ja...
Pamiętam.
Na antenie TVP.
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
... ...
...
... ...
to są bardzo fajne
jakby jeszcze ten teleturniej wrócił
to byłbym
zadowolony
albo nie chcesz
a ten rozrywkę też jeszcze przecież
puszcza
puszcza
teleturniej tylko
pan mówi
a jeszcze
a 100 dla 100
teleturniej
ciągle te dwa
puszczają
jakby
przepraszam bardzo
nie mają w swoich archiwach
obrobić cyfrowo
i puścić
powtórki
z wielką chęcią bym obejrzał
bo w ogóle
tych teleturniejów nie ma
a z chęcią bym zobaczył
jak to wszystko wyglądało
pozdrawiam
tak
tak
Przepraszam bardzo, ale jeżeli chodzi o te teleturnieje powtórkowe typu awantura o kasę albo gra w ciemno, to rzadko kto to ogląda, więc...
A nie sądzę, żeby młode pokolenie było tymi teleturniejami zainteresowane po części.
To jest raz. A dwa, jeszcze był taki teleturniej jak rosyjska, rosyjska ruletka czy jakoś tak. No.
Witajcie.
Tyle turnieje,
które zaliczają się
do lubionych przeze mnie, to na pewno jeden
z dziesięciu.
Wabank,
milionerzy, no to tak czasami
nie bardzo, bo są
długie przerwy, w sensie
w beznadziejnym momencie jest przerwa na
reklamę, za co z moją
babcią oglądałyśmy Postew na Minion kiedyś
bardzo często.
No i jeszcze
jaka to melodia.
Jakby, dopóki prowadził ją
Janowski, to rzeczywiście chciało
się to oglądać i ja jako dziecko
nie mogłam nawet jednego odcinka
przegapić, bo zawsze
było to dla mnie
trudne, jak mi się nie udało
obejrzeć.
A teraz w sumie to nie oglądam
za bardzo nic. No i jeszcze śpiewające
fortepiany. Nie wiem, czy można to zaliczyć
do teleturnieju.
Nawet nie wiem, jak to odmienić.
W każdym razie to też było coś
fajnego i takiego
interesującego.
O śpiewających fortepianach te też słyszałem, też słyszałem, ale szczerze powiedziawszy nigdy nie oglądałem, a jeżeli chodzi o jeden z dziesięciu, no to dosyć często, w ogóle to jest chyba najstarszy teleturniej jaki w ogóle jest nadawany,
bo z tego co pamiętam to zaczęto go nadawać w dziewięćdziesiątym czwartym roku, no to trochę czasu już ten teleturniej sobie jest nadawany, gdzieś tam ostatnio jakieś pogłoski były, że może być tak, że ten teleturniej się skończy, a nie wiem, coś tam mi się przewinęło.
Przez uszy gdzieś.
Przeżywające fortepiany bywają na TVP Rozrywka jeszcze, przynajmniej jakieś kilka lat temu, dwa czy trzy bywały jeszcze powtórki.
Ostatnio też widziałam, więc myślę, że jeszcze się da na to natrafić.
A jeden z dziesięciu pewnie się skończy kiedyś, chyba żeby się zmienił prowadzący.
Ale wtedy to już nie będzie takie za bardzo... w sensie nie będzie już to samo, tak samo jak z innymi teleturniejami.
Jednak jak się zmienia prowadzący, to zawsze jest tak, że część ludzi przestaje oglądać, bo jest gorzej.
Na przykład z szansą na sukces trochę tak jest, chociaż akurat no nie bardzo można to chyba nazywać teleturniejem.
Ale no też jak była taka...
ta zmiana prowadzącego, to ja na przykład przestałam oglądać w ogóle.
Jeżeli chodzi o szansę na sukces, to ja kiedyś jeden odcinek jak byłem mały oglądałem, a właściwie słuchałem, akurat tam była, nie tam był chyba występ Ich Troje, czy coś takiego, ale to już było jak byłem naprawdę mały, więc to tak wygląda.
No i tak, faktem jest to, że jakby faktycznie Tadeusz Sznuk odszedł, no to to już nie będzie to samo.
No tutaj to jest prawda.
No akurat jeżeli chodzi o oglądanie telewizji jakiejkolwiek, teraz to obecnie nie mam jak, bo dekoder albo antena postanowiło to albo to odmówić mi całkowitego,
bo to jest tak, że ja nie mam jak, bo dekoder albo antena postanowiło to albo to odmówić mi całkowitego,
to posłuszeństwa w związku z powyższym nie działa.
Witam serdecznie.
Przeglądając hasło różnych artykułów, niektóre artykuły mnie zaciekawiają i zaglądam.
I bardzo wyraźnie rzuci mi się w oczy artykuł, to właśnie przed kilkunastoma minutami.
Podobno ma wrócić jeszcze w tym roku na antenę Polsatu teleturniej Awantura Okasa.
Ma go ponownie podobno poprowadzić pan Krzysztof Ibisz.
Czy odniesie taki sukces jak sprzed laty?
Jestem ciekaw.
Szczerze?
Już się nie mogę doczekać tej nowej wersji odświeżonej Awantury Okasy.
Mam nadzieję, że jednak się spodoba i będę go oglądać.
Na forum tekstowym jakie teleturnieje z telewizji lubicie.
Podałem również link.
Nie wiem czy dobrze mi się uda skopiować.
Więc ja trochę to przepraszam.
Link do artykułu.
Jestem bardzo ciekaw jak to wszystko będzie wyglądać.
To na razie tyle.
Pozdrawiam.
Witam serdecznie, w październiku ubiegłego roku, po niemal 20 latach, na antenie telewizji Polsat wrócił teleturniej Awantura o czasę.
Obejrzałem ten teleturniej, oglądałem i powiem, że bardzo fajnie ten teleturniej został zrobiony po latach, wcale go nie zepsuli i będę na pewno oglądać, tylko jak będę w domu i tylko jak sobie przypomnę, to na pewno ten teleturniej będę oglądał.
Czy ktoś również oglądał Awanturę o czasę, przywróconą po latach, te nowe odcinki? Jeśli tak, to jaki ma na ten temat wrażenia? Zachęcam do udzielania się w tym wątku. Pozdrawiam.