Wątki archiwalne

Koronawirus

Started by tomecki 1131 posts last post 5 years ago Closed Page 38 of 57

#741 1 like

Czyli za wszelką cenę trzeba unikać szpitale i lekarzy, bo za byle anginą czy grypą wezmą cię za covidowca. To już jest niewolnictwo systemowe.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

@Łysy.
Potwierdzam, to, co oni robią, to traktowanie nas jak niewolników. Gdyby mediów nie angarzowano, to by było dużo spokojniej.

#743 Edited

Akurat z obowiązkowymi szczepieniami się zgadzam, aczkolwiek śmiesznie to wygląda w świetle tego, co nawet zarchiwizowane mam na kasecie, gdzie prezydent przed wyborami mówił, że sam się nie szczepi i to obowiązkiem nie będzie, gdy go wybiorą :D.
Jakby ktoś niedowierzał lub nie pamiętał to mogę podrzucić nagranie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#744 1 like

Wybacz, ale to moje ciało i moja sprawa czy uważam za stosowne zaszczepić się, czy nie.
-- (daszekmdn):
Akurat z obowiązkowymi szczepieniami się zgadzam, aczkolwiek śmiesznie to wygląda w świetle tego, co nawet zarchiwizowane mam na kasecie, gdzie prezydent przed wyborami mówił, że sam się nie szczepi i to obowiązkiem nie będzie, gdy go wybiorą :D.
Jakby ktoś niedowierzał lub nie pamiętał to mogę podrzucić nagranie.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#745 1 like

Kochani, ale to akurat jest problem. Są przecież osoby, ktorym szczepienia naprawdę zaszkodziły. Skąd wiadomo, że tym razem nie spotka to akurat nas? DOdatkowo po co ja się mam szczepić, skoro jestem młoda, zdrowa i i tak tej choroby raczej nie przeżyję jakoś tragicznie? Niech się szczepi moja babcia, ludzie z astmą niech to zrobią.

#746 1 like

@łysy Popieram Cię w całej rozciągłości
--Cytat (łysy):
Czyli za wszelką cenę trzeba unikać szpitale i lekarzy, bo za byle anginą czy grypą wezmą cię za covidowca. To już jest niewolnictwo systemowe.

--Koniec cytatu

#747 1 like

Co do szczepień, obowiązkowe tylko te co od dawna były, czyli jakieś tężce, różyczki, odry, reszta nie
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

#748 1 like

I to jest prawdziwy problem. Rząd zafundował nam orzeczenie TK, a sam pod płaszczykiem przepycha ustawy lub rozporządzenia, które mają faktyczny wpływ na życie obywateli.

Co do powstawania szczepionki, obawiam się, że maksymalnie skrócą ten okres, będą chcieli jak najszybciej wyszczepić populację i to bez względu nakonsekwencje. Podejrzewam, że gdyby nie fakt, że testowana już szczepionka na covid spowodowała zgon utestowanego to kto wie, może już byłaby produkowana na skalę masową.
Ja osobiście nie wierzę, że te szczepionki są tak świetnie przebadane. Gdyby tak było to w niemal każdym CHPL nie byłoby napisane, że czegoś tam niestwierdzono, albo, że brak badań na ten temat.
Mogę zostać zjedzona, ale ta szczepionka może przynieść więcej szkody niż pożytku, ale jeśli ktoś będzie chciał ją przyjąć to proszę bardzo, niech się szczepi, ale mnie niech zostawi w spokoju.
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

Gdzieś tu padło pytanie czy został rozwiązany problem dojazdu na badania przez osoby niewidome.
Jest możliwość zamówienia zestawu do przeprowadzenia testu w domu, przywozi i zabiera kurier.

cytat:
Pacjent zamawia test do domu. Sam wykonuje pobranie próbki. Następnie odsyła kurierem próbkę do laboratorium, gdzie podlega ona badaniu. Zaletą tego testu jest fakt, że zestaw do samodzielnego pobrania wymazu zostaje dostarczany do domu, więc osoba z podejrzeniem zakażenia nie musi opuszczać swojego miejsca zamieszkania. Materiał do badań również odbiera kurier, więc osoba badana nie musi wychodzić z domu ani stać w kolejce na poczcie, aby wysłać próbkę.

źródło:
https://www.medicover.pl/koronawirus/test/
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#750 1 like

Tak Łowco, to ja pytałam.
--Cytat (Łowca_Androidów):
Gdzieś tu padło pytanie czy został rozwiązany problem dojazdu na badania przez osoby niewidome.
Jest możliwość zamówienia zestawu do przeprowadzenia testu w domu, przywozi i zabiera kurier.

cytat:
Pacjent zamawia test do domu. Sam wykonuje pobranie próbki. Następnie odsyła kurierem próbkę do laboratorium, gdzie podlega ona badaniu. Zaletą tego testu jest fakt, że zestaw do samodzielnego pobrania wymazu zostaje dostarczany do domu, więc osoba z podejrzeniem zakażenia nie musi opuszczać swojego miejsca zamieszkania. Materiał do badań również odbiera kurier, więc osoba badana nie musi wychodzić z domu ani stać w kolejce na poczcie, aby wysłać próbkę.

źródło:
https://www.medicover.pl/koronawirus/test/

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

#752 1 like

Te szczepionki to szkodliwe indyjskie gówno z 2011, którego przez lata nie udało się sprzedać, dlatego pod przykrywką covida trzeba się ich pozbyć.
https://www.facebook.com/glosgminny/videos/608977003059704/

#753 1 like

Jak wszystkie szczepionki, Łysy.
--Cytat (łysy):
Te szczepionki to szkodliwe indyjskie gówno z 2011, którego przez lata nie udało się sprzedać, dlatego pod przykrywką covida trzeba się ich pozbyć.

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.

@Łysy.
Zgadzam się w 100%.

Nawet jest taki burdel, że jak coś się zamawia, to paczki muszą przejść kwarantannę.
Nosz k...a! To od przesyłki mogę mieć covida? Popier... przepis odnośnie przesyłek!

A tak, możesz. Na wszelkiego rodzaju materiałach może się on przenosić co jest potwierdzone przez badania.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#757 1 like

Obejrzyj sobie filmy, które tu udostępniłem, a wszystkiego się dowiesz.
-- (Kat):
--Cytat (łysy):

--Koniec cytatu

--

#758 1 like

np ja po szczepionce na grypę zawsze jestem chory.

Placebo. :)
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#760 1 like

Wiem całkiem sporo na ten temat, nie twierdzę, że wszystko, niemniej wiedzę jakąś tam posiadam.
--Cytat (łysy):
Obejrzyj sobie filmy, które tu udostępniłem, a wszystkiego się dowiesz.
-- (Kat):
--Cytat (łysy):

--Koniec cytatu

--

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Stawię mu czoło.