Wątki archiwalne

Koronawirus

Założony przez tomecki 1131 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 36 z 57

Kolejneposunięcie powodujące straty nietylko dla handlowców, ale cooczywiste dla państwa, bo jjeślidochód niższy to i podatek niższy, na skalę ogólnopolską tosą grube pieniądze, do tego wykazane przez sklepy zmniejszone obroty kwalifikują do rekompensaty z tarczy, a to kolejne straty dla państwa. Na górze jacyś idioci ndyktują zasady bez ładu i składu, chyba tylko po to, aby robić wrażenie, że cokolwiek działają, ale skutki będą opłakane.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

a co najciekawsze godzina normalna nadchodzi to nagle kolejki stojące na zewnotrz się tworzą więc gdzie tu sens jak tacy senioży o 7 rano już pod sklepami?

Z tego, co się orientuję, żołądkówkę można właśnie przejść bezobjawowo.
-- (Łowca_Androidów):
Julitko,są faktyczniechoroby, któremożna przejść bezobjawowo,alegrypy jelitowej to niesłyszałem, bota zawze ma jakieśobjawy, albo właśniebiegunka, albo bóle brzucha.

--
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#704 1 polubienie

Ojj chciał bym, żeby tak było. Jelitówka to dwa dni wyjęte z życia.
-- (Julitka):
Z tego, co się orientuję, żołądkówkę można właśnie przejść bezobjawowo.
-- (Łowca_Androidów):
Julitko,są faktyczniechoroby, któremożna przejść bezobjawowo,alegrypy jelitowej to niesłyszałem, bota zawze ma jakieśobjawy, albo właśniebiegunka, albo bóle brzucha.

--

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

można przejść choroby bezobjawowo, ale nie oznacza to, że nie pozostawią po sobie śladów. Może ktoś z taką koronką nie będzie kaszleć ani mieć gorączki, bo ma silny organizm, ale mogą być jakieś potem skutki uboczne na płucach
po co mi sygnatura?

Dla formalności napiszę bo chyba jeszcze tu nikt nie powiedział, że obowiązek zasłaniania jest już jako ustawa.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

#707 1 polubienie

Kiedy to przepchnęli? Bo zdaje się tego faktu nie zarejestrowałam. Chyba, że to, co dzieje się teraz wokół orzeczenia trybunału konstytucyjnego okazało się być zasłoną dymną dla innych działań utrudniających ludziom życie.
--Cytat (gadaczka):
Dla formalności napiszę bo chyba jeszcze tu nikt nie powiedział, że obowiązek zasłaniania jest już jako ustawa.

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

#708 1 polubienie

Jak mnie śmieszą skrajnie antypisowscy ludzie którzy manifestują swoją "nienawiść" do partii rządzących przeaz demętowanie bądź co bądź słusznych zaleceń. Sam jestem wielkim przeciwnikiem PISu, ale fakty są faktami.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#709 1 polubienie

Ja mam wrażenie, że wałkowanie codziennie tematu koronawirusa było właśnie zasłoną dla tego, co wczoraj w TK. Może to moje niedopatrzenie, ale dopiero wczoraj o tym usłyszałem, a wcześniej jakoś mało kto, albo nikt o tym nie mówił.

--Cytat (Kat):
Kiedy to przepchnęli? Bo zdaje się tego faktu nie zarejestrowałam. Chyba, że to, co dzieje się teraz wokół orzeczenia trybunału konstytucyjnego okazało się być zasłoną dymną dla innych działań utrudniających ludziom życie.
--Cytat (gadaczka):

--Koniec cytatu

--Koniec cytatu
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

#710 1 polubienie

Tego też nie można wykluczyć, szczególnie, że spadło jak grom z jasnego nieba.
--Cytat (mustafa):
Ja mam wrażenie, że wałkowanie codziennie tematu koronawirusa było właśnie zasłoną dla tego, co wczoraj w TK. Może to moje niedopatrzenie, ale dopiero wczoraj o tym usłyszałem, a wcześniej jakoś mało kto, albo nikt o tym nie mówił.

--Cytat (Kat):
--Cytat (gadaczka):

--Koniec cytatu

--Koniec cytatu

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

@Mustafa Taaa, właaaśnie po to zmarło kilkaset tysięcy ludzi w Polsce. xd
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#712 1 like Edited

Jakie kilkaset tysięcy, tutaj to już jawne zakłamanie.
Koronawirus SARS-CoV-2 w Polsce - najważniejsze informacje - 23 października 2020
• Łączna liczba zakażonych: 228 318 (+13 632 w ciągu doby)
• Liczba zmarłych: 4172 (+153)
• Liczba osób, które wyzdrowiały: 105 092 (+2888)
• Liczba aktywnych przypadków zakażenia: 119 054 (+10 591)
https://pulsmedycyny.pl/covid-19-w-polsce-liczba-zakazen-koronawirusem-i-zgonow-aktualizacja-984368
Także przesadziłaś.

--Cytat (Julitka):
@Mustafa Taaa, właaaśnie po to zmarło kilkaset tysięcy ludzi w Polsce. xd

--Koniec cytatu
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

#713 Edited

A ja jestem pewien, że było po prostu dokładnie odwrotnie. Koronawirus to temat, który już znudził publikę, więc wystarczy zmiana ministrów albo taki wyrok TK, by zupełnie odwrócić uwagę od bezradności rządu.
Mamy po 12-13 tysięcy przypadków dziennie, a ludzie nawet nie chcą o tym rozmawiać, to im powszechnieje. Rzuć więc fajerwerkiem, a ludzie zaczną rozmawiać o nim. A jak jeszcze przy okazji się ich skłóci, tym lepiej!

To stara zasada niestety: dziel i rządź.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

#714 1 like

Skoro tak to teraz będą mieć pole do popisu. Ludzie będą się truć własnymi plwocinami wdychanymi z machy, a wszystko i tak zwali się na covid. Hurra!!!
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

I co ma pokazać ten filmik?
Pokazuje zupełnie co innego niż mówią naukowcy, bo ci twierdzą, że maseczka jedynie zmniejsza ilość mikroustrojów i zmniejsza ich odległość na jaką "wylatują" z naszych ust, a ten filmik pokazuje, że maseczka zatrzymuje wszystko.
Chciałbym ponownie porószyć temat tej jak to twierdzą epdemi i jej zaraźliwości, jest klasa i to się wciąż powtarza, jeden uczeń z potwierdzonym covidem, idzieklasa na kwarantannę i co się okazuje, nikt inny nie zachorował, tylko ten jeden uczeń jest chory, a w klasach siedzą bez maseczek, nei wycodzą na przerwę.
Teraz Pani sekretarka u nas w firmie, oburzona bo w szkole u Niej wykryto właśnie u jednego z uczni covida, dwie klasy poszły na kwarantannę, oburzona, że nie cała szkoła, bo 3 nauczycielki zachorowały na covida, a mąż jednej zmarł, ale nikt z uczniów tych dwóch klas się nie zaraził, jak to możliwe? Nauczycielki wcale nie musiały sięzarazić od tego ucznia i najprawdopodobniej tak właśnie było, bo jakim cudem one się zaraziły, a pozostałych sześćdziesięciu uczniów nie?
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Zmniejsza odległość na jaką się wydobywają.
Nie jestem ekspertem w korona wirusach, więc ci nie odpowiem, ale upierać sie nie mam zamiaru przy nieistotnej roli w powstrzymywaniu korony dzięki maskom, skoro zalecają to różne kraje i są dowody, że to działa.
Azjaci maski już od wielu lat stosują chociażby właśnie w sezonie grypowym i nie słyszałem żeby u nich było więcej problemów z oddychaniem, albo inaczej, pewnie jedno badanie to pokazuje gdzieś, tylko właśnie, metaanalizy w tym wypaku się by przydały, bo tak samo jak z maskami, na 100 badań zawsze kilka pokaże brak skuteczności, tak jest z dowolnym tematem, np. słynne już szczepionki i autyzm.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

No dokłąadnie. Ja zostałem skierowany na kwarantannę a nikt z mojej klasy nie zachorował na koronę.

Nie, koronawirus nie jest zaraźliwy, a już jakoś ponad 200 tys przypadków to ludzie, którzy specjalnie zamawiali próbki do jego wdychania.
Obecnie testuje się tylko objawowe osoby. Dla mnie więc oczywiste jest, że większość młodych ludzi przechodzi to bezobjawowo, tak mówiło się od pierwszych dni epidemii, zanim w ogóle wirus do nas dotarł.
Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by ta bezobjawowo przechodząca chorobę osoba zaraziła np. dziadka. Już całkiem objawowo.

Nie rozumiem usilnego negowania tego, co dla mnie jest po prostu oczywiste. Albo ludzie lubią mieć wszystko pod kontrolą, albo w ogóle ich nie rozumiem.
Ja nie twierdzę, że obostrzenia są przeprowadzane prawidłowo, gdzie tam. Są niesprawiedliwe, dziwne, spóźnione i chaotyczne.
Ale negowania choroby nie pojmę, nie przy statystykach zajętych miejsc/respiratorów, nie po obserwacji chociażby mojego otoczenia.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Pajper, czytasz statystyki, ale te są zakłamane inie piszę tutaj z pozycji teori spiskowej, to potwierdzają osoby przeprowadzające testy, wyniki tej samejosoby przy dwóch próbach mogąmieć dwa różne wyniki, dodatni i ujemny, nawet podpisując papierek mamy tam informację, że test nie daje stuprocentowej pewności i oni nie biorą za to odpowiedzialności.