Co do mnie, to u nas w Luborku zamknęli szkołę, bo wykryto tam utrze nauczycieli koronawirusa, no ale jak to tam z tym jest, to się zobacza.
No, zagraniła się z tego powodu szkoła, no i jest, no. I większość dzieci, które tam miały styczność z tymi osobami, to poszły na parodon, a reszta nie ma. No, to tyle. Pozdrawiam.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
Co do wirusa w Chinach, to raz, że było z tym kleszczem, że od kleszcza, a dwa, gdzieś niedawno czytałem, że w Chinach jest dżuma.
To chyba chodzi o dżumę, która się gdzieś tam parę dni temu pojawiła w Chinach, gdzieś tak to czytałem.
No i dzisiaj mamy proszę Państwa rekord, gdyż mamy 1967 nowych przypadków, najwięcej jest w Małopolskim
i co? 30 osób zmarło, przy czym jeszcze tam czytałem, tak z ciekawości to jest zapewnienie, że pod koniec października to ma się niby wszystko uspokajać
że takie rekordy będą do połowy chociażby października
no to cóż
w tej sytuacji zobaczymy, czy to wszystko się aby sprawdzić
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
No rekord mamy, to prawda, no zobaczymy czy rzeczywiście gdzieś w połowie października będzie spadać, no nie obraziłbym się na to jakby to spadało, co do tej dżumy, no jeszcze póki co dżuma tylko w Chinach szaleje, jeżeli odpowiednio zapobiegną temu, zamkną granicę, to nie powinno się wyrostać, no a druga sprawa, na dżumy chyba jakieś tam leki są, nie wiem do końca, bo nie czytałem nic na ten temat,
ale mi się wydaje, że na dżumę coś tam jest.
No i mamy. Od soboty mamy znowu obowiązek noszenia maseczek. Wszyscy, a Polska ma być do żółtej strefy wpisana.
Ale co tam? Ja w to już nie wierzę, bo to wszystko wina mediów. Oni tylko sieją strach, oni się po prostu boją.
A jeszcze mają być organizowane protesty przeciwko pandemii.
Nawet dzisiaj słyszałem na Polsacie News, jak się wypowiadali, dokładnie była chyba ktoś tam z Konfederacji i ktoś tam jeszcze jakiś inny.
I oni mówili, na Polsacie News, że to samo, co mówił Reale24, czyli że Bantamii już nie ma, także już nie wiem, kto ma rację, czy Polsat, czy Konfederacja, czy Reale.
A takie jeszcze pytanie mam jedno. Dlaczego nic nie mówią o przełbicach, tylko maseczki, maseczki, maseczki, to powinny przełbice też chronią, bo wczoraj rozmawiałem z moją ciocią, to ona mi wyjaśniła właśnie, że maseczki nic nie dają, że lepsze są przełbice, a w mediach jakoś nic o przełbicach ani słowa.
No to Anusze, nie ma soczek w całym kraju, no kiedyś to w końcu musiało wejść, no co o tej pandemii tak naprawdę nie wiadomo, kto mówi, że jest, kto mówi, że nie ma, tego szczerze to tak naprawdę nie wiem, chociaż w sumie koleżanka jest znajoma, ma tego COVID-a, więc tak naprawdę nie wiadomo, no i pewien znajomy kolegi, on się z nim widział i okazało się, że tamten miał COVID-a.
Więc w sumie tak naprawdę nie wiadomo, czy to jest, czy tego nie ma, czy co to w ogóle jest, ale właśnie słyszałem o dwóch ostatnio osobach znajomych, która jedna ma znajomego koleżanka, a druga osoba akurat była negatywna, a widziała się z osobą chorą na COVID, która była pozytywna, o.
A ja wam powiem tak, że też osobiście nie wiem w co wierzyć, a w co nie, bo różne progostki są i no tak, w końcu musiało do tego dojść, że od jutra wchodzimy na strefę żółtą i założę się, że od, znaczy założę się, że za dwa tygodnie w sumie, jak tak dalej, będziemy w strefie czerwonej,
bo tutaj na przykład na Mazowszu dwie miejscowości wchodzą na strefę czerwoną, no to od jutra został wspomniany sobie usta w miejscach publicznych, to samo co było od 16 kwietnia.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
No i zobaczymy ile będzie to trwało, bo tak jak ostatnio maseczki nosiliśmy półtora miesiąca.
No więc teraz może być miesiąc, dwa.
Zobaczymy jak będą zakażenia, no bo dzisiaj 4,750 chyba.
No dużo, najwięcej mało Polski, ponad 700.
No więc zobaczymy jak to będzie wyglądać dalej tak naprawdę.
Czy to rzeczywiście 4, 6, 7 tygodni zakażenia będą spadać?
Bo wiadomo, że jak zakażenia będą spadać, no to będą luzowane chyba opostrzenia.
Tak mi się wydaje. Albo i nie.
Albo i do końca będą opostrzenia trzymane.
Tego to w sumie nie wiem.
No i po prostu trzeba to wszystko jakoś obserwować, ale jedno jest pewne, że wracamy do tego, co było 16 kwietnia.
No, w każdym bądź razie, smsa przypominającego jeszcze nie dostałem, ale to jest tylko kwestia czasu.
No, ale na przykład jak rozmawiałem dzisiaj właśnie z moją kierowniczką w środku środowiska, to nie będę musiał nosić maski, tylko jak będę wychodził na zewnątrz lub do sklepu lub tam gdzie indziej, no, a tak poza tym to jest okej.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
Jedynie co to 16 kwietnia
wracają maseczki wszędzie.
Lockdownu nie zrobią.
Gadałem z koleżanką i ona mówi, że
nie zrobią lockdownu, bo nie będą mieli podatków.
No i właśnie. Miałem jechać na ślub
i nie jadę.
No, bo to tylko ślub cywilny.
Ale nie jadę, gdyż tylko
13 osób. No więc bez sensu po prostu.
Bez sensu, bez sensu.
Nie jadę na ten ślub, bo świadkowie,
nie świadkowie, Urząd Stanu
Cywilnego, może rodzina by było
czy coś. No to ja się w sumie nie będę tam
wyrzucał.
Ale właśnie to. 13 osób.
Ślub jest w listopadzie.
No, ale już pani z Urzędu Stanu Cywilnego powiedziała, że
13 osób.
Więc
ślub jakby został
odłożony, czy odłożony przeze mnie.
Ja nie jadę, ślub będzie, ale ja jednak
nie będę jechał,
bo być może, że przyjedzie rodzina i
miejsca nie będzie.
No właśnie, jeszcze druga wiadomość. Mi dzisiaj i na Orange Antimobile przyszedł alert RCB, że od jutra zmiany, a propos właśnie noszenia maseczek i można sobie to sprawdzić i został wysłany link.
Jeszcze druga sprawa, że podobnie jak się nie ma maseczki w samochodzie, to podmieszkania jest 30 tysięcy, ale to jest chyba tylko dotyczące załóżmy jakbyśmy jechali taksówką czy z osobami obcymi.
No bo jak jedziemy samochodem własnym, to nie z osobami, z którymi mieszkamy, to z tego co mi się wydaje, to chyba nie. To możemy normalnie jechać z osobami, z którymi mieszkamy bez maseczki.
Czyli jak załóżmy z bratem czy coś, to nie, ale jakbym jechał tak.
Taksówką to już muszę maseczkę mieć.
A ja słyszałem właśnie, że mają znowu szkoły zamykać od 20 prawdopodobnie października, że ma być to wszystko ogłoszone i to ma wyglądać w ten sposób, że najmłodsi dzieci chyba klasy 1-3 mają normalnie mieć szkoły, tylko po to, żeby rodzice się nie musieli nimi zajmować, w sensie, żeby mogli pracować,
a starsze szkoły typu klasa 4-6, gimnazja i tak dalej to już mają mieć naukę zdalną. Ile w tym prawdy jest, to nie wiem.
Tak, to prawda, z tym, że to będą jednak lekcje, takie zajęcia opiekuńcze, jak było wcześniej, wcześniej i wiem, że u nas, tak, mają zamknąć od 20.00 i podobno, nie wiem, czy to prawda, ale podobno placówki typu WTZ i WTZ to prawdopodobnie ze szkołami, nie wiem, czy to prawda chociażby.