Transcription
No i dzisiaj znowu rekord, tym razem o 3 osoby więcej niż wczoraj, bo jest 1984 zakażeń i zmarły 32 osoby, oczywiście najwięcej zakażeń jest w Małopolsce.
No i dzisiaj znowu rekord, tym razem o 3 osoby więcej niż wczoraj, bo jest 1984 zakażeń i zmarły 32 osoby, oczywiście najwięcej zakażeń jest w Małopolsce.
Trzy osoby mniej. Wczoraj było 1587, dzisiaj 1584, czyli trzy mniej. Tak, w Małopolsce mamy aż 295 przypadków, czyli prawie 300 w samej Małopolsce. No Mazowieckie, o dziwo, ja się tak dzisiaj patrzyłem na piątym miejscu. Tak mówię, a Mazowieckie pewnie będzie pierwszym lub drugim, a to patrzę, że nie. Mazowieckie 140 coś, czyli piąte miejsce, więc no ciekawie, no ale mówiłem, to tak się waha. Właśnie najwięcej jest zwykle zawsze, Małopolska jest teraz, póki co, jakiś tam góruje. No Mazowieckie, no to jak widać, to różnie. Raz jest na pierwszym, raz jest na piątym, więc to z Mazowieckim jest tak różnie. No ale znowu dużo.
Ну, снова много, снова, это правда.
No, odjąć 90% wychodzi bardzo mało, prawda? No, więc...
Ja uważam, że ten wątek chyba powinien być już zamknięty, bo no po prostu uważam, że już pandemii nie ma, a po co informować, po co straszyć nawet tutaj, skoro w mediach straszą, to po co nawet tutaj informować o tym?
No tak, odjąć te 90% tych testów, które kłamią, no to rzeczywiście wychodzi mało. Cudują jak cholera, szczerze powiedziawszy i tyle. Jak to się mówi?
아, 더 좋다.
Kuźwa, no, tych, tak, tak, koronawirus to jest kłamstwo, a jeśli chodzi o, o to, to oni chcą nas nastraszyć i w ogóle, no, wiadomo, w naborku się boją, bo są osoby starsze też i oni, oni, oni bardziej się boją, a to jest tak naprawdę pis na wodę.
Dokładnie. Chcą nas nastraszyć i ludzie myślę, że się będą bać. Podobnie już jest coś powiedziane, że niedługo mogą być szkoły pozamykane znowu, gdyż jest znowu dużo tych przypadków. Po prostu jakaś masakra. Tak samo w strefie czerwonej i żółtej wchodzą maseczki na powietrzu, bo teraz było tylko chyba w zielonej? Jakoś tak. W czerwonej i żółtej nie, a teraz w czerwonej i żółtej też mogą nosić maseczki. No, propaganda po prostu i tyle. Tak samo było, że niby Łukasz Szumowski jest zarażony koronawirusem, a potem nagle informacja w ciebie pójdzie, że ozdrowiał. No to hello. Ktoś tu coś miesza.
Tak, oni mieszają, boją się kaczki, co kaczka powie, a już jednego zamknęli, co powiedział prawdę, także no cóż, no bo tam było w jednym filmiku, że to były kłamstwa i w ogóle, ale że go zamknęli, to już nikt nie wie dalej nic, w sensie prawdy, nie?
No to prawda, mieszają, mieszają się w tych zeznaniach, klączą się w zeznaniach, no tak samo w Siepniu była akcja, że wyszło chyba tam osiemset ileś, potem się okazało, że w kieleckim szpitalu było, źle zrobione testy były i nagle dwieście odejmowali, no więc miotają się po prostu tak naprawdę w zeznaniach.
Słuchajcie, ja mam taką propozycję, nie do odrzucenia, a wręcz fajną. Niech nas wszystkich zamkną w domach, najlepiej niech nam jeszcze zakażą wyjścia gdziekolwiek, bo przecież jest prawdopodobna pandemia. No przepraszam, że tak mówię, ale po prostu jak już to coraz bardziej tego się słucha na dzień, na co... Znaczy, jak tego się słucha w dzień, to już człowiek może dostać świra. Pozdrawiam.
Tak, zamknął i nawet do sklepu, nie tylko karta przepustkowa, no to to już w ogóle masakra, no nie, to już ironizuje po prostu, bo to masakra, co się dzieje, to wiadomo. No, ale gdzieś też coś czytałem na pewnym blogu, nie na Altenie, że jak jest ten koronawirus, to ludzie powarywali, dlatego że kiedyś jak ktoś był chory, no to sąsiadka przyszła z zakupami, czy ktoś tam przyszedł, żeby coś tam pomóc, ugotować, czy coś, a teraz jak ktoś ma koronawirusa, mieszka sam, no to nikt nie przyjdzie tak naprawdę. Nikt nie przyjdzie, nikt nie pomoże, bo każdy... ...ktoś się boi zarażenia, zakażenia i jak ktoś jest chory, to wszyscy po prostu od tej osoby uciekają, no więc masakra, jeżeli ktoś zresztą naprawdę mieszka sam, bo nie wiem jak wygląda sytuacja na kwarantannie, jak to jest, jak jest z zakupami, jak, kto, co, czy policja może robić zakupy, czy nie, tego nie wiem, no ale jak ktoś rzeczywiście mieszka sam, nie zna sąsiadów i nie wiadomo, kto to jest z policją, to jest po prostu masakra, nawet jeżeli ktoś mieszka, nie wiem, bez rodziny w jakimś mieście, no to, no nie wiem, jak to jest, to raz, no a właśnie dwa, że nawet jak kiedyś sąsiad, sąsiadka była chora, to się chodziło, nie wiem, po jakieś leki, czy do apteki, czy coś, to teraz tam właśnie wyczytałem, że no ludzie jak słyszą, że ktoś jest chory, to się odsuwają i ktoś w końcu zostaje sam.
no bo ludzie powariowali i taka jest prawda przynajmniej większość ludzi powariowało właśnie z powodu tego całego koronawirusa natomiast ja tutaj powiem taką ciekawostkę, tylko niestety nie mogę wam powiedzieć w jakim to państwie jest bo nie pamiętam w jakim to państwie, ale wiem, że w jakimś właśnie państwie z powodu koronawirusa zakazano ulicznej prostytucji to taka ciekawostka i że tego zakazu prostytucji ma przestrzegać policja w jakimś jeszcze innym państwie, gdzie się mówili w radiu wprowadzają stan wyjątkowy przez chyba 40 dni nawet ma chyba dojść do ograniczeń praw człowieka, ale to to chyba do 90 dni także niezły Meksyk się dzieje
to na Filipinach jeżeli ktoś opuścił dom z powodu pandemii, teraz już nie wiem czy to jest ale było to po prostu został rozstrzeliwany, czyli że nie ma maseczki już nie pamiętam, czy że opuścił dom czy że nie ma maseczki ale wiem, że wojsko wtedy ma prawo takiego rozstrzelać nie wiem jak jest teraz ale tak było gdzieś w marcu czy tam kwietniu
No to masakra No to nieźle, chwała Bogu, że ja nie mieszkam we Filipinach
Ej, no masakra, dosłownie jak za komuny, a no w sumie ja mam znajomych Filipińczyków, ale no oni raczej nie mówią nic, że jest jakaś rozstrzyganka czy coś, no nie mówią, no chyba, że o czymś nie wiem.
No bo jak się to mówi, ludzie różne rzeczy mówią i różne rzeczy piszą, ale gdzie leży prawda, tego nie wie nikt, wiedzą tylko ci, którzy są jakby głównymi prowoko... prowoko... prowokującymi. Czyli na przykład jeżeli ktoś wymyślił tego sobie faktycznie koronawirusa, to tylko ta osoba, która to wymyśliła, tego koronawirusa, wie jaka jest prawda. Tylko ona.
Tak, wiadomo, Wuhan zresztą wymyślił, ale jest jeszcze podobno jeszcze jeden wirus, który atakuje już Chiny. Także może ten sam autor? Nie wiem, nie wiem właściwie.
Diabli tak naprawdę wiedzą, o co tu chodzi.