Zegarki dla niewidomych.

Zegarki mówiące

Started by lukasz1993258 693 posts last post 2 years ago Closed Page 27 of 35

Transcription

Ale to pykanie oznacza, że wyłącza się mowa, więc jak dla mnie to nie jest irytujące. Tylko oznacza tyle, bo jak naciśniesz raz, to masz godzinę, a jak drugi raz naciśniesz, to masz datę. A jak nic nie będziesz robił, to Ci pyknie i to oznacza, że wyłącza się mowa, po prostu. Było chyba już tutaj to tłumaczone. A co do ustawienia, no to ja ostatnio ustawiałem swój zegarek 7 sierpnia, tak żeby był równo z komputerem i do tej pory to ustawienie trzyma. Jeszcze się nie przestawił. Tak samo mojemu dzieciowi ustawiłem. I jak na razie działa. Trzyma to ustawienie. Kiedyś musiałem to dwa tygodnie ustawiać, bo się późnił. A teraz trzyma to ustawienie. Tak jak ustawiłem, tak jeszcze działa.

Transcription

no to masz szczęście.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No ja też się nie spodziewałem, że ten zegarek z Eltyxu potrafi trzymać te ustawienia. Chociaż go dzisiaj troszeczkę opóźniłem, bo już zaczął nachodzić na komputer. W sensie już się zaczął powoli sam przestawić, no to ja go troszeczkę przestawiłem, żeby był troszeczkę przyspieszony bardziej. 8 sekund chyba obecnie ma. Ale nie muszę go już tak co 2 dni regulować, tylko tak co 2 tygodnie mniej więcej. I mam nadzieję, że mi będzie działał. Na razie bateria trzyma. Zresztą proszę bardzo, żebyś uwierzył, że zegarki działają, te od Eltyxu. Jest 23.20. Dostał wtorek 23 sierpnia. Jest 23.20. Jest 23.20. Dzisiaj jest 23.12. Jeden od marca ma baterię nową, drugi od maja.

Transcription

I patrz, muszę jeszcze raz nagrać, bo coś przerwało i dopiero teraz się kapłem, że coś jest nie tak. Chodziło mi o to, że ten zegarek za 80 zł jest 100 razy lepszy niż ten za 100... Już nie pamiętam ile. A lepszy jest właśnie pod kilkoma względami. Właśnie, że ma te cztery alarmy. No i tam tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Mi też się wydaje, że ten z czterema alarmami to był jednak najlepszy zegarek dla niewidomych. Ale ja go już tak rzadko używam. Teraz używam albo tego nowego z Altixu, albo tego. 22.38 A ostatnio, właśnie tydzień temu, co mówiłem, że zegarek nadal działa. To się okazało, że o 23.30 siada bateria. Było to samo standardowo, czyli tylko jest. Ale tydzień temu w środę mam odśladowaną baterię. Zobaczymy ile mi potrzyma. Jest ustawiony. Nie ruszam go. Mam włączony tylko budzik i rekord godzinowy. W tym za 119 zł. I tyle.

Transcription

Ja tak jak mówiłem, jakbym miał już kupować ten zegarek za 119 zł, to szczerze powiedziawszy nie. Nie opłaca się właśnie przez krótką żywotność baterii i w ogóle za cały kształt. Fakt faktem jest uprostrzony trochę, bo jest, ale nie.

Transcription

Widziałem ten zegarek chyba. No niby ciekawie wygląda, ale ja bym się zastanowił czy naprawdę warto też. I widzisz jest chyba droższy, a nie ma raportu godzinowego.

Dzisiaj przed chwilą mignęła mi na Allegro aukcja, gdzie sprzedawca sprzedaje zegarek Altix z 4 alarmami. Niestety to jest licytacja, i 5 dni do końca tej aukcji, więc jeśli ktoś chciałby nabyć ten zegarek, to musi się streszczać. Podaję linka do aukcji:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/zegarek-altix-nuc

Transcription

Co do zegarków mówiących to mam teraz taki mały dylemat, bo no niestety mój dziadzio w czwartek umarł, no i my jak już mówiłem w tym wątku kupiliśmy mu ten zegarek z rtxu, ten nowy za 119 złotych i teraz nie wiem czy mam go zostawić tam u babci w domu czy mam go sobie zabrać do domu, wziąć ze sobą. I to jest właśnie problem, nie wiem co mam zrobić z tym zegarkiem, co należało do dziadzia.

Transcription

pogadaj z babcią jeżeli babcia będzie chciała żeby ten zegarek był u ciebie no to niech będzie u ciebie przynajmniej będziesz mieć pamiątkę po dziadku i składam najszczersze kondolencje

Transcription

Witam, mam do was takie pytanie. Gdzie wykupowaliście ten zegarek z damskim głosem, plastikowy, który mówił Eng, czwarta, trzydzieści osiem, po południu? Bo tak, z tego co wiem, ten zegarek wy cofano z produkcji. Już go nie produkują. Gdziekolwiek bym go poszukał, czyli na Allegro, czy tu, czy tu, czy tu, czy tu, jest tylko ten UT17. No innego nie ma. Zobacz, jak odgłosi, bo przecież telefon ma wyprzestrzenny. Zapytam dzwonić. No, no to powiedzcie mi proszę, gdzie go można znaleźć? Czy ktoś może ma jakiś, nie wiem, kupił sobie nowy ten zegarek i nie chce go, czy coś? Albo... Powiedzmy... Wie, gdzie można kupić, czy jakąś aukcję z nim, czy coś, nie wiem. Aby ktoś miał, to bardzo bym poprosił o info. Pozdrawiam.

Time to exterminate.

Transcription

O kurcze, to teraz zadałeś niezłe pytanie, bo jeżeli chodzi o mnie, to ja ten zegarek kupowałem w Dąbrowie Górniczej, ale to był 2014 rok. I szczerze powiedziawszy, potem faktycznie tych zegarków nigdzie już nie widziałem, bo te z męskim głosem chyba weszły w 2012 roku, a te, o którym ty wspominasz, to właśnie nie wiem, w którym on wszedł w roku. I szczerze powiedziawszy, jestem w szoku, że je wycofali. Ciekawe dlaczego. Może ze względu na troszkę, lekko, troszkę, lekko niewyraźną mowę. A mnie trochę zszokowałeś w tym wypadku. Gdzie byś mógł ewentualnie nabyć? Spróbuj na Ole X-ie, spróbuj przez Allegro, ale nie wiem, Allegro. Przepraszam. Przepraszam, ale nie wiem, czy je nabędziesz. Gdziekolwiek. Ja swego czasu, przez długi czas, starałem się nabyć ten zegarek z głosem damskim i z kogutem. I też na początku było trudno, ale jakoś go potem nabyłem, ale to tylko dlatego, że... Tylko dlatego, że jak na Ole X-ie szukałem jakichś zegarków mówiących... No to zawsze jak do kogoś dzwoniłem, to prosiłem o demonstrację takiego zegarka, żeby usłyszeć to z ten, o który mi wówczas chodziło. No i w końcu ja na ten zegarek natrafiłem z kogutem. To był bodajże rok 2016. Także, tak jak mówię, próbuj na Ole X-ie, próbuj na Allegro. Może ktoś gdzieś jeszcze ten zegarek ma, chociaż do sprzedania. A jeżeli będziesz próbował, no to poproszę, żeby ci ktoś ten zegarek zademonstrował. Ewentualnie na YouTubie jest parę chyba demonstracji tego zegarka właśnie, bo jest. Więc próbuj. Nie wiem, spróbuj ten model dokładnie spisać, bo chyba na YouTubie jest ten model podany. Także tak spróbuj, może się uda. Napisy by Jacek Makarewicz

Transcription

I ja ten zegarek, o którym jest mowa teraz, to byłem na jakiejś stronie www.reloj.pl Ale ostatnio kiedy jakiś czas temu patrzyłem, to na tej stronie już chyba nie ma Bo próbowałem wpisywać i nie ma I to był początek 2012 roku A tutaj nie wiem czy widzieliście, ale ja tutaj wystawiłem aukcję z zegarkiem z Artixu z 4 alarmami Na Allegro jest ta aukcja, jakby ktoś chciał, to można sobie ten zegarek jeszcze nabyć Sprzedawca pisze, że ten bad jest nowy, nieużywany A bateria do wymiany Także jest szansa na nabycie tego z 4 alarmami Ja nie potrzebuję bo mam

Transcription

Ja powiem w ten sposób. Naprawdę mnie to zaciekawiło, dlaczego ten zegarek jest wycofany. Szkoda, że gdzieś o tym wzmianki nie ma, bo to jest naprawdę ciekawe, dlaczego to zrobili. Ale podejrzewam, że przez jego wywadę mowy, bo jedni go rozumieli, drudzy nie. Ja ten zegarek rozumiałem. No ale cóż, na wszystko przychodzi pora. Przecież tych mówiących z 16 numernikami i kogutami też nie ma, też wycofali. Także tutaj to właśnie tak mniej więcej wygląda. Co do Twojego pytania odnośnie tej licytacji tego zegarka z 4 alarmami, no to ja się nad tym nie znam. W sensie ja nie umiem licytować. Nie umiem licytować na tej stronie, więc nawet się za to nie biorę, a poza tym póki co ten zegarek nie jest mi potrzebny, także tak to wygląda.

Transcription

siemano dziękuję chłopaki za wskazówkę spróbuję na OLX ponieważ tam nie próbowałem próbowałem na Allegro, próbowałem na wszelkich innych typach oczywiście nie będzie trzeba nie będę musiał akurat dzwonić do ludzi żeby mi pokazywali bo mam widzącą pomoc więc on wyglądał troszeczkę inaczej więc łatwo się go znajdzie jeśli on by tam był to by się znalazł no ale to dlaczego go wycofali nie wiadomo, to jest właśnie ta rzecz czy im się nie podobał ten głos czy były wadliwe tak samo jak te OLX wycofali co z raportem godzinowym i z czterema alarmami ze stoperem jakieś tam zawiłości a swoją drogą pytałem się szefa OLX ja mówię że są takie zegarki są takie zegarki jak pan mówi, jak pan myśli czy dałoby radę jakiś inny zegarek wyprodukować jakbyś znalazł 10 tysięcy kupców to może wtedy byśmy pomyśleli nad wyprodukowaniem nowego modelu jak mówię owszem, znajdę 10 tysięcy kupców się nie odzywa z poczet byłem na Recha w Zielonej Górze 10 tysięcy kupców mam znaleźć tak, ciekawe jak masakra dzięki, pozdrawiam

Time to exterminate.

Transcription

No, czyli po prostu te zegarki się nie sprzedawały i dlatego właśnie je wycofali, no krótka piłka jak to mówią.

Transcription

No cóż, trudno, ale pomimo wszystko można próbować to upolować.

Time to exterminate.

Transcription

a no jeżeli chodzi o ten model zegarka to tak ten model akurat kurcze ten model akurat można upolować ale prędzej go znajdziesz na olejekcie moim zdaniem a skoro masz widzącą osobę która ci w tym pomoże no to bardzo dobrze także powodzenia

Transcription

Dzięki przyjacielu Pozdrawiam serdecznie Dzięki za wskazówki Do następnego

Time to exterminate.