Igor Kaczmarczyk - "Zabójcze piaski", dlaczego ja to sobie robię? Czy mój mózg aż tak bardzo potrzebuje się odmóżdżyć? @Julitka, nic nowego, od dawna wiem, że jestem nienormalna. @Natalia2000, nie mam tekstówki, a może gdzieś mam, ale i tak jej nie znajdę, bo nie wiedziałabym gdzie mam jej szukać.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Więc wracając do tematu: Skończyłam "Siostrę cienia" z cyklu Siedem Sióstr. Teraz albo zacznę część czwartą, albo też będę mieć przestój, ostatecznie sięgnę po "Zalotnice i wiedźmy" z cyklu "Matki, żony, czarownice", ale jeszcze się waham.
MimiLisette "Słodkich snów", pierwszy tom z cyklu "Coma". Całkiem zabawna książeczka, choć nie jakoś ambitna.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Jeśli chodzi o cykl Riley, to zatrzymałam się na części szóstej - "Siostra słońca" i chyba nie chcę dalej, chyba że do historii ich ojca. Wczoraj skończyłam słuchać "Rio Bravo" i dzisiaj zaczęłam czytać "Kirke" Madeline Miller.