Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#101 hryniek
A ja myślę co dalej, gdyż Zaginiona flota nieublaganie zbliża się do końca. MOże dla odmiany: Barbażyńcy
pod wodzą Billa? TYlko tego nigdzie nie ma w całości i chyba to nie na ten wontek. Jeszcze rozważam książkę
o naszym polskim okręcie podwodnym Jastrząb, nie pamiętam tytułu w tej chwili, ale wiem, że taka książka
istnieje. choć wiem co się z nim stało, gdyż cała ta historia jest
w książce: BOlesława ROmanowskiego "Torpeda w celu", ale... Może z innej strony ujęcie też będzie ciekawą przygodą.
A może czas jakieś nieszczęsne "Wrota czasu" zacząć? DUżo ludzi w ktorymś wontku to zachwalało. POmyslów
mi brak, zrobcie coś z tym. ;D
#102 matius
Myślę, że Century bardziej ci się zpodoba niż Wrota Czasu, a to jest tego samego autora.
#103 balteam
o czym są te wrota czasu? sporo tego, więc o czym konkretnie mówiciee? kilka wrot czytałem, niektóre
fajne były
#104 jamajka
Tych akurat nie lubiłeś, skoro to ten sam autor, co "century", balteam. Ale, o właśnie! Ja też "century"
bardzo polecam.
#105 Lowca_Androidow
@Hryniek a Hayden War czytałeś? Jeśli nie to polecam.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#106 hryniek
ŁowcaANdroidów: Nie kojarzę, ale... oczywiście zerknę. Do pozostałych:
No to może od century zacznę, jak mi się klimat
spodoba.. TO się będzie dalej lecieć. Nie może tak być żebym książeczki nie miał, bo się czuję jak czlowiek
pozbawiony tlenu.
#107 zywek
Łowca właśnie zaczynam hayden war i fajnie się zapowiada
#108 Lowca_Androidow
@Żywek tak będzie do samego końca przez wszystkie 6 tomów - szybka akcja, wysoko rozwinięta technologgia,
akcje militarne, spora doza humoru - Roch Siemianowski świetną robotę tutaj wykonał podczas czytania.
Polceam rónież klasykę fantastyki Arthur C. Clark - Odyseja Kosmiczna (4 tomy)
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#109 hryniek
Ja uż też zacząlęm Hayden war, narazie za wcześnie żebym coś powiedzial o tym.
#110 matius
Ten gościu co napisał Hayden War napisał też chyba Odysej One. Też niezłe, ale narazie tylko znam pierwszy
i może wrucę.
#111 zywek
Tak, Odysey one jest niezłe
#112 Lowca_Androidow
Mnie Odysey One nie przypadł do gustu, za bardzo rozwleczone..
Hayden War jest w zupełnie innym stylu
#113 zywek
Odyssey One było świetne
#114 Lowca_Androidow
Być może gdybym najpierw przeczytał Odysey One to by mi sie spodobała, ale najpierw łyknąłem Hayden
War, a zaraz po niej zabrałem się za Odysey One i poległem.
#115 balteam
Czytam teraz książkę "handlowałem kobietami"
Książka opowiada o świecie prostytucji, o kobietach zmuszanych do prostytucji, nie wiedziałem, że aż
tak duży jest ten proceder...
#116 lwica
Ja teraz niedawno przeczytałam. "Kłamczuche" Maugorzaty Musierowicz. "Opowieść wigilijną" Charlesa Dickensa,
"Lesia" powieść chumorystyczną, Joanny Chmielewskiej. A teraz zabieram się za "Wszyscy jesteśmy podejrzani"
Chmielewskiej i Olivera Twista Dickensa. Jak kolwiek się tego Twista pisze :D
#117 matius
Ja niedawno skończyłem "Zbieracz burz" tom jeden i tom dwa. A teraz czytam "Bramy światłości". Tom pierwszy
skończyłem, a drugi zaczynam.
Kródki opis
Pan odszedł i serce świata przestało bić. Królestwo, oparte na solidnej podstawie niebiańskiej hierarchii, musi trwać.
Daimon, jeszcze niedawno wyrzutek i szaleniec, pragnący zniszczyć świat, znów stał się szanowanym, choć niezbyt lubianym Świetlistym, Abaddonem Niszczycielem, w służbie Królestwu. Odwieczna, ulubiona banda uskrzydlonych drani, zabójców i intrygantów na nowo przygarnęła go do swoich wielkich, gorących serc. Alleluja!
Świetlista z dobrego rodu, imieniem Sereda – podróżnik, kartograf, odkrywca – która właśnie wróciła z kolejnej wyprawy, przyniosła Razjelowi, Panu Tajemnic dobrą nowinę. Znane jest miejsce bytności Pana.
Królestwo organizuje ekspedycję badawczą w dzikie i nieznane Strefy Poza Czasem, by rzucić się w wir najbardziej szalonych niebezpieczeństw czyhających gdzieś na najparszywszym zadupiu wszechświata i odnaleźć emanację Światłości.
Dowódcą wyprawy zostaje Tańczący Na Zgliszczach ze śmiercionośną Gwiazdą Zagłady.
Uważajcie na marzenia, skrzydlaci. Czasem spełniają się, jak klątwa.
#118 pajper
Co do mnie, ja jestem w trakcie lektury Silmarillionu Tolkiena, dla odmiany w oryginale brytyjskim.
Książkę czytałem jakiś czas temu, ale najwyższy czas odświeżyć.
Dla tych, co nie wiedzą, Silmarillion to opowieść o historii Śródziemia, jego powstaniu, od początku czasów po zmierzch trzeciej ery Słońca, czyli opowieści z Władcy Pierścieni.
Nie jest to książka fabularna, raczej zbiór opisów i historii bardziej mitycznych niż przygodowych.
Ale ma ta lektura swój klimat i zdecydowanie jest kluczem do zrozumienia dzieł Tolkiena.
Szczególie w polskim nie zachwyca aż tak tą rozbudowaną treścią, jak Władca, ale to kwestia w dużej mierze przekładu, w brytyjskim wydaniu jest o niebo lepiej.
Jak skończę zaś Silmarillion, czas wrócić do rzeczywistości szkolnej i przeczytać Dżumę.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#119 Lowca_Androidow
Ja się do Silmarilionu przymierzałem kilka razy - mimo, że jest to Tolkien i można powiedzieć, jest to
przygotowanie do Hobbita i Władcy Pierścienia, ale nie dam rady.
#120 MonikaZarczuk
Wow! W oryginale? Gratuluję i podziwiam. Ja czytam fantazy "Dziecko Odyna", dobrze się czyta, choć II
część mniej mi się podoba, niż pierwsza.