EltenLink

Co teraz czytacie?

Wróć do Literatura

#121 cinkciarzpl

Mielę tego Mroza i mielę. Ciekawie się zapowiada, ale coś czasu brak

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-03-05 06:37

#122 matius

Kawałek tego "Dziecko odyna" słuchałem na audiotece.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-03-05 10:22

#123 MonikaZarczuk

A co Mroza konkretnie? Co teraz?

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2018-03-05 13:42

#124 cinkciarzpl

Większość bezwzględną

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-03-05 16:06

#125 MonikaZarczuk

No to pewnie już bezwzględną większość przeczytałeś :P

2018-03-05 17:29

#126 cinkciarzpl

Jeszcze właśnie nie

2018-03-05 18:37

#127 hryniek

Co do TOlkiena, wydaje mi się, że kiedyś pisalęm o tym, ale... Raz zacząlęm, nie przypadło mi do gustu, nie wiem, może za bardzo dzieckiem byłęm, no, ale te 13 lat to już chyba przecież styknie na takie rzeczy i... Nie wróciłęm nigdy.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-03-05 23:25

#128 MonikaZarczuk

Ja też Tolkiena nigdy nie przełknęłam, a robiłam kilka podejść...

2018-03-05 23:32

#129 Lowca_Androidow

Ja gdybym zaczął przygodę od Silmarilkony również bym przez Tolkiena nie przebrnął, ale najpierw przeczytałem
Hobbita - cieniutki i zaciekawiła mnie ta histoia, a potem już poleciało - poza Silmarilionem

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-03-06 07:13

#130 cinkciarzpl

Wychodzi nowa książka reporterki Justyny Kopińskiej, "Z nienawiści do kobiet". Po "polska Odwraca Oczy"
jestem bardzo podjarany i już kupiłem zachęcony spamem od Audioteki

2018-03-06 16:11

#131 hryniek

Jak chcecie sobie poczytać tak niezobowiązująco, tudzież w tym przypadku mam straszne historie na myśli to spójrzcie sobie na to.

http://magazynhisteria.pl/czytajpobierz/

W skrócie jest to darmowy magazyn, tam chyba jest 20 coś numerów, a w każdym po kilka strasznych historii. Podobno dobre, ja jeszcze wypowiedzieć się nie mogę, gdyż dopiero co to zacząlem, w każdym razie wstawiam dla zainteresowanych.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-03-08 06:22

#132 Lowca_Androidow

Dla tych co im się spodobała sersia Hayden War - pokazała się juz siódma część, ale jak narazie tylko
w wersji książkowej - już zacieram rączki i czekam na audiobooka

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-03-10 20:29

#133 zywek

Ciekawe kiedy będzie w dundrze, bo ja właśnie jestem na szóstym tomie i właśnie nawet USS Poland tam
jest xD

2018-03-10 20:31

#134 MonikaZarczuk

I jak te straszne historie?

2018-03-12 22:00

#135 cinkciarzpl

Mróz mi jakoś nie lerzy, no mielę. Ciekaw jestem jak się rozwiną wątki ale dawno się nie zdarzyło żeby
teoretycznie ciekawa książka tak długo u mnie się czytała.
W kolejce za to przybyły:
"zbrodnie prawie doskonałe"
Autorka opisuje w bodajże 10 rozdziałach 10 niewyjaśnionych do dzisiaj spraw, którymi zajmowali się ludzie
z archiwum X, tego naszego, polskiego.
Min zabujstwa Jaroszewiczów, dla młodszych dopowiem że chodzi o premiera polski i jego rzonę, głośna
sprawa na początku lat 90, sprawa skóry, tak, tylko samej skóry dziewczyny wyłowionej z Wisły etc.
Wykonała tytaniczną pracę czytając akta, notatki policyjne, rozmawiając z policjantami i innymi, obnarzając
rozmaite zaniedbania przez które zabójstwa nadal czekają na ukaranie sprawców.
Się najarałem, nawet strona voblinka okazała się do przejścia. : :D

2018-03-13 10:47

#136 balteam

Zacząłem czytać książkę Celibat, hmm, jaki on ma sens nie rozumiem, ale po tej książce jeszcze bardziej
tego nie zrozumiem.
Kto chce niech przeczyta, puki co polecam, jest to zrobione w formie takich historyjek o księżach, albo
reportaży.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-03-13 12:01

#137 MonikaZarczuk

Mnie Mróz też nieleży.

2018-03-13 17:21

#138 MonikaZarczuk

Teraz czytam "Hotel nad Zatoką", takie obyczajowe coś, może być podczas gotowania obiadu :P

2018-03-13 17:22

#139 Lowca_Androidow

Ja czytam - kończę pierwszy tom Trylogii Husyckiej Sapkowskiego - rewelacja mmm

2018-03-13 19:52

#140 matius

Uważam, że udało mu się połączyć historię z fantazy.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-03-13 20:29