EltenLink

Co teraz czytacie?

Wróć do Literatura

#81 Lowca_Androidow

Ale tu nie chodzi o honor hehe
Byłem zaskoczony i tyle hehe

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-02-14 19:53

#82 hryniek

Ostatnie książki, które przeczytałem w ciągu tego miesiąca:
Orzeł - tajemnice okrętu podwodnego - jest to rozdział z naszej rodzimej wojny podwodnej.
Głębokość krytyczna - Też książka niczego sobie, tyle, że SF, ale generalnie też wojna podwodna.
Silent service - to jest akurat angielskie tumaczenie, musiałbym sprawdzić, bo sobie nie mogę w tej chwili
przypomnieć polskiego tytułu. Też oczywiście wojna podwodna tyle, że z czasów wojny amerykańsko-Japońskiej, gdzie jest opisanych
6, że tak to ujmę najbardziej niezwykłych patroli bojowych oczywiście od strony amerykanów.
Lwowskie puchacze: - Są to wspomnienia polskiego lotnika walczącego w formacji nocnych myśliwców w Angli
w czasie II wojny światowej.
Z trochę wcześniej: Wieczna świadomość - Są to relacje ludzi ze śmierci klinicznej i za razem jest to
próba wytłumaczenia tego czym jest świadomość.
Kilka książek z uniwersum Gwiezdnych wojen: tj. Błędny rycerz, Dars Bane zasada dwóch, Dars Bane Dynastja
zła i następne coś co jest po tym, ale mnie tak to znudziło, że nawet nie pamiętam tytułu i musiałem
owe uniwersum odłożyć na później, ktoś kto się oriętuję na pewno mi przypomni, nie no: Maskę kłamstw jeszcze
po tym zacząłęm, ale póki co przerwałem.
A obecnie? Oczywiście Zaginiona flota wpadła mi w ręce dzięki użytkownikowi o wdzięcznym nicku Żywek.
Trzecią część czytam i mimo, że książka fajna, są fajne zwroty akcji to jednakowoż czuję jakiś niedosyt
czegoś czego nie umiem jednoznacznie sprecyzować.
CHyba najbardziej lubię czytać wszystko związane z wojną podwodną, od takie zboczenie, ale.... Mnie to
najbardziej trzyma w napięciu.
Ezoteryka i pokrewne... Też uwielbiam, tak więc ciężko ze mną o czymś pogadać, bo... Ogólnie są to specyficzne
gatunki i przede wszystkim trzeba to lubić, bo to jednak nie dla wszystkich, co nie znaczy, że nie robię od czasu do czasu skoku w bok i nie przeczytam jakiejś Zaginionej
floty, czy innego Man of War.

Dobra, chyba wystarczy na dzisiaj. :P :P

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-02-15 01:45

#83 Lowca_Androidow

@Hryniek - mało czytałem takich książek, ale barzo lubię bitwy morskie z udziałem okrętów podwodnych,
za czasów książeczek z serii żółtego tygrysa czytywałem, teraz niebardzo bo nie znam tytułów no i ja
przede wszystkim preferuję audiobooki - gdybyś mógł podesłać ciekawe tytuły oblukałbym co mogę w audiobookach
dostać.
A co do tematyki śmierci klinicznej to czytałem swego czasu - jak jeszcze widzialem - życie po życiu
i polecam tą książkę, są dwie częśći.
Czytałem również książkę pt. "Nie tylko trójkąt bermudzki" - świetna książka opisująca podobne miejsca
jak trójkąt bermudzki - o ile dobrze pamiętam jest takich miejsc na kuli zeimskiej 12 równolegle umieszczone
po obu stronach równoleżnika.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-02-15 07:35

#84 cinkciarzpl

Bitwy morskie uwielbiam, ale tytółów brak. Z takich przypominam sobie rejs szarego wilka. Czytałem też
salut dla wichra, ale to ciut inny klimat.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-02-15 10:31

#85 hryniek

Ja rożne książki czytam: Życie po życiu to chyba klasyk, trylogia Roberta Monroe'a,, ale to troszku
o czymćś innym, bo jest to o doświadczeniu out of body experience, książki Michaela Newtona, z tych morskich
to klasykiem jest Okręt, ale... DO tego warto podejść z przymróżeniem oka, bo podobno to nie tak było,
poluję na Żelazne trumny jeżeli chodzi o te o ubootach, wiem, że Audiobook "Okręt istnieje, z innymi
nie wiem. Notepad i Espeak w połączeniu z NVDA robią swoje i... Nie szukam na silę jak nie muszę. Przeczytałem
wszystko z Michaela Dimercurio, dobre też jest Polowanie na Czerwony Październik TOm CLancy, Torpeda
w celu to taki znowóż polski rozdział zdaje się Bolesława Romanowskiego, na pewno nazwisko dobrze podałem.
Jakoś te polskie rozdzialy to najbardziej lubię. Specyficzne uczucia we mnie wywołują. Narazie muszę
ZF skończyć, bo fajnie się to to rozwija z biegiem części, a potem się zobaczy co dalej.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2018-02-18 22:07

#86 zywek

Zacząłem miasto i miasto, ale to się straaasznie rozciąga wszystko :D

2018-02-18 22:08

#87 MonikaZarczuk

"Ja przeczytałam książkę "Ekspedientka", bo mi się tytuł taki zwykły wydał, że założyłam, iż sama książka
może być niezwykła. Niestety, jaki tytuł, taka powieść. Kompletnie nic ciekawego, to tak ku przestrodze
hehe, albo może ktoś czytał i jest innego zdania?

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2018-02-18 23:35

#88 Lowca_Androidow

Hryniek dzięki za podpowiedź, coś oblukam, coś wyszperam i jak skończę ZaginioFlota może wezsię za uboty
he - dawno nie czytałem wiec będzie to ciekawa odmiana

2018-02-19 13:40

#89 matius

Ja przeczytałą tą Panią Śmierci, ale już zrobiłem recenzje na wątku serji Miecz Prawdy. A tu tylko napiszę,
że autor zabardzo idzie na ilość a nie na jakość. Przeczytałem tylko dla bohaterów, a nie dla treści.
I zabardzo liczyłem na coś innego niż dostałem.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-02-19 15:30

#90 zywek

Przeczytałem Lwowskie Puchacze i jestem zniesmaczony naszym Polskim społeczeństwem, ale to tak mało ważne
jest.

2018-02-20 21:08

#91 cinkciarzpl

Żywek, coś więcej?
Ja teraz męczę Mroza, "Większość bezwzględna". Dziwny pomysł, ale kto wie?

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2018-02-22 00:03

#92 MonikaZarczuk

Ty męczysz Mroza, a Mróz męczy mnie. Sprawiedliwość dziejowa.

2018-02-22 00:04

#93 cinkciarzpl

Hm. To pod kocyk, czy coś. Ech, znowu ten offtopic. :D

2018-02-22 00:18

#94 MonikaZarczuk

Takie nowe odznaczenie powinni zrobić, mistrz offtopic-u hehe

2018-02-22 17:43

#95 jamajka

Jestem za! I żeby nie było, że offtop... he, he, he... to ja powiem, że zaraz skończę serię o Dorze Wilk.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-02-22 19:51

#96 cinkciarzpl

Miszcz Moniu, Miszcz.

2018-02-22 21:28

#97 MonikaZarczuk

Miszczę, Cinkciarzu miszczę :D
I żeby nie było offtopic... Powróciłam do serii demonicznej i nadal dobrze się czyta.

2018-02-22 22:25

#98 Elanor

Terry Pratchett, zbiór opowiadań "Mgnienia ekranu".

2018-02-23 10:39

#99 piotrpawel

A ja polecam książki Lackberg Camilli. Właśnie czytam ostatni, 10 tom cyklu jej autorstwa.

2018-02-23 17:50

#100 matius

--Cytat (piotrpawel):
A ja polecam książki Lackberg Camilli. Właśnie czytam ostatni, 10 tom cyklu jej autorstwa.

--Koniec cytatu

Napisz chociaż o Kim to jest.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2018-02-23 20:15