Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#1161 skrzypenka
Ooo super, a czy mógłbyś się podzielić czwartą i piątą? :)
-- (Numernabis):
Tak, jest tom 0,5 Ballada ptaków i węży.
W sumie są 4 tomy.
-- (skrzypenka):
czekaj czekaj, chyba coś pomieszałam? Najpierw są "igrzyska śmierci", potem w pierścieniu ognia" i "Kosogłos". Jest coś jeszcze? Mówiłam o tym "Kosogłosie", że słaba.
--
--
#1162 Numernabis
czwartą tak, a piątą nie, bo nie ma :) Napisałem, że są 4 tomy, pierwszym jest ten Ballada ptaków i węży to jest to tom 0,5.:) czy 0.1 jak zwał tak zwał, jest to najnowsza powieść, ale chronologicznie pierwsza, sam początek.
#1163 Natalia2000
Hmm, no więc tak, zbiorowo, bo na razie czytam… eltena, hahahaha
Klasę Pani Czajki czytałam, fajne, tej drugiej części jeszcze nie czytałam, ale chętnie przeczytam.
Igrzyska śmierci czytałam, i to nawet w brajlu, i dużo przyjemniej Mi się to czytało właśnie w brajlu niż audio.
Lektury, Lalka, fajna, Zemsta przeczytana, nie powalająca.
zWesele jakoś ujdzie
ale tak naprawdę , naprawdę, moje top to nad Niemnem i Chłopi, no kochaam, zwłaszcza chłopów.
A ”Quo vadis” kochaaaam,
Tak a propo właśnie, czytałam też książkę pod tytułem „Quo Vadis, trzecie tysiąclecie”, też przyjemne.
Co tam dalej, Rodzina Dollanganger, czytałam, chcę wyrzucić z pamięci
Niebo nad pustynią czytałam, przyjemne.
Aa, i jeszcze Chmielewska, jestem w trakcie, już przy końcówce jej książek które mam.
Ooo, zbrodnia i kara, ja naprawdę nie wiem dlaczego, ale nie nawidzę tej książki z całego sercaaa!!!
Lwica, monia01 Chłopiec z latawcem, taaaak, ówielbiam.
Co do twórczości Lucy maud Montgomery, Ani przeczytałam kilka książek, ale moją perełeczką tej autorki jest książka „Dziewczę z sadu” , no kooochaaaam, i wytrwale będę polecać, opowiada o niemej dziewczynie.
Aha, Wiedźmin przeczytany.
Harry potter też, również nie powaliło.
Daaszeeeek, Ja cię błagam podeślij 17 tom Fnin?
A propo Igrzysk jeszcze Ma ktoś Balladę ptaków i węży?
i w ogóle są w ebookach?
wybaczcie, że tak niechlujnie ta wiadomość wygląda, ale odnosiłam się do wszystkiego.
#1164 Zuzler
A skąd Ty dorwałaś "Igrzyska" w brajlu? Na linijce czytałaś czy ktoś gdzieś na papierze wypuścił?
"Klasy pani Czajki" jest też 3 część, mogę Ci podesłać w txt, jeśli chcesz. To samo z "Balladą ptaków i węży". Obie mam pod ręką nawet, więc to żaden problem.
#1165 skrzypenka
Uwielbiam "zbrodnie i karę", czytałam z 3 razy. Jednak na przykład "Biesy" tego autora mnie nie powaliły.
:)
-- (Natalia2000):
Klasę Pani Czajki czytałam, fajne, tej drugiej części jeszcze nie czytałam, ale chętnie przeczytam.
Igrzyska śmierci czytałam, i to nawet w brajlu, i dużo przyjemniej Mi się to czytało właśnie w brajlu niż audio.
zWesele jakoś ujdzie
ale tak naprawdę , naprawdę, moje top to nad Niemnem i Chłopi, no kochaam, zwłaszcza chłopów.
A ”Quo vadis” kochaaaam,
Tak a propo właśnie, czytałam też książkę pod tytułem „Quo Vadis, trzecie tysiąclecie”, też przyjemne.
Aa, i jeszcze Chmielewska, jestem w trakcie, już przy końcówce jej książek które mam.
Ooo, zbrodnia i kara, ja naprawdę nie wiem dlaczego, ale nie nawidzę tej książki z całego sercaaa!!!
Co do twórczości Lucy maud Montgomery, Ani przeczytałam kilka książek, ale moją perełeczką tej autorki jest książka „Dziewczę z sadu” , no kooochaaaam, i wytrwale będę polecać, opowiada o niemej dziewczynie.
i w ogóle są w ebookach?
wybaczcie, że tak niechlujnie ta wiadomość wygląda, ale odnosiłam się do wszystkiego.
--
#1166 Numernabis
Mogę podrzucić Balladę ptaków i węży w ebooku
-- (Natalia2000):
zWesele jakoś ujdzie
A ”Quo vadis” kochaaaam,
i w ogóle są w ebookach?
--
#1167 Natalia2000
Zuzler, biblioteka centralna warszawska ma igrzyska w brajlu, z tego co pamiętam to całość ma około 17 tomów, 6 , 6, i 5.
#1168 Numernabis
Szkoda, że nie nagrali w audio wcześniejszego cyklu Suzanne Collins pt. Kroniki podziemia, to pięcioksiąg.
#1169 skrzypenka
Ooo nie czytałam.
-- (Numernabis):
Szkoda, że nie nagrali w audio wcześniejszego cyklu Suzanne Collins pt. Kroniki podziemia, to pięcioksiąg.
--
#1170 Numernabis
Ja też nie czytałem, ale mam ten pięcioksiąg w ebookach
#1171 matius
Strefa czytacza, taki kanał na youtube poleca ten cykl. Nawet uważa, że lepszy od HP.
#1172 balteam
@Matius Machan na tyle wiekszość rzeczy szybko łapał, że mnie to jakoś bardzonie denerwowało.
Nie wiem tylko co dalej przeczytać, czytałeś tą drugą grę autora? Jakaś tam kosmiczna, może to wygląda jak jakieś przeglądarkowe gry kosmiczne?
#1173 skrzypenka
Kończę "Matkę Jagiellonów".
#1174 skrzypenka
Przeczytałam "zbrodnie na dworze Jagiellonów" część pierwszą i zaczęłam czytać wczoraj "Postscriptum" Marii Nurowskiej. To trudna książka, niestety i bardzo smutna.
#1175 lwica
Skończyłam książkę "jak się zakochać we facecie, który mieszka w krzakach"
Kończę też "Highland, jak ćpają nasze dzieci". Bardzo fajny i interesujący wywiad. :)
#1176 skrzypenka
Skończyłam " "Postscriptum" i zaczęłam drugą część "zbrodniena dworze Jagiellonów".
#1177 skrzypenka
Skończyłam "zbrodnie na dworze Jagiellonów" i zaczęłam "dziewczynę z ogrodu".
#1178 matius
Zaczynam "Pomnik cesarzowej Ahai". A Skończyłem trzy tomy "dróżyny" Flanagana.
#1179 skrzypenka
Skończyłam dziewczynę z ogrodu, eseje pod tytułem: "Jak przestałem być żydem" i skończyłam Mossa "Już nikt mnie nie skrzywdzi". Zaczęłam "Echo" tom trzeci i czytam dalej tych "Piastów", ale zasypiam na tym i ciągle stoję w miejscu. :d Pewnie dlatego, że akurat tę książkę czytam przed pójściem spać.
#1180 Agata.d
Moja lista czytelnicza jest dość długa ostatnio, bo mam dużo książeczek pozaczynanych, ale nie pokończonych. No więc tak: Droga szamana, wspomniana już tutaj, opis też zgrabny wrzucony, a raczej przeklejony. Jestem na drugim tomie dopiero, ale dołączam do osób polecających. Nadal męczę Johna Rebusa, teraz tom nawet zdziczałe psy, sama już nie pamiętam który to bo nie czytam po kolei, bo się nie da. Zaczęłam też czytać świetny kryminał Elizabeth George cykl o Thomasie Lynleyu i Barbarze Havers, aktualnie tom trzeci, szkoła zbrodni, strasznie dużo jest tych tomów i planuję zacząć trzeci tom o Witkacym Jadowskiej, dwa poprzednie przeczytane. I to by chyba było na tyle, Kroniki Nicci zarzuciłam na drugim tomie, odgrzewane kotlety z miecza prawdy, tylko troszkę inni bohaterowie i mniej dram.