EltenLink

Co teraz czytacie?

Wróć do Literatura

#1161 skrzypenka

Ooo super, a czy mógłbyś się podzielić czwartą i piątą? :)

-- (Numernabis):
Tak, jest tom 0,5 Ballada ptaków i węży.
W sumie są 4 tomy.
-- (skrzypenka):
czekaj czekaj, chyba coś pomieszałam? Najpierw są "igrzyska śmierci", potem w pierścieniu ognia" i "Kosogłos". Jest coś jeszcze? Mówiłam o tym "Kosogłosie", że słaba.

--

--

Große Operndiva?
2023-07-25 17:15

#1162 Numernabis

czwartą tak, a piątą nie, bo nie ma :) Napisałem, że są 4 tomy, pierwszym jest ten Ballada ptaków i węży to jest to tom 0,5.:) czy 0.1 jak zwał tak zwał, jest to najnowsza powieść, ale chronologicznie pierwsza, sam początek.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Edytowano 2023-07-25 17:38

#1163 Natalia2000

Hmm, no więc tak, zbiorowo, bo na razie czytam… eltena, hahahaha
Klasę Pani Czajki czytałam, fajne, tej drugiej części jeszcze nie czytałam, ale chętnie przeczytam.
Igrzyska śmierci czytałam, i to nawet w brajlu, i dużo przyjemniej Mi się to czytało właśnie w brajlu niż audio.
Lektury, Lalka, fajna, Zemsta przeczytana, nie powalająca.
zWesele jakoś ujdzie
ale tak naprawdę , naprawdę, moje top to nad Niemnem i Chłopi, no kochaam, zwłaszcza chłopów.
A ”Quo vadis” kochaaaam,
Tak a propo właśnie, czytałam też książkę pod tytułem „Quo Vadis, trzecie tysiąclecie”, też przyjemne.
Co tam dalej, Rodzina Dollanganger, czytałam, chcę wyrzucić z pamięci
Niebo nad pustynią czytałam, przyjemne.
Aa, i jeszcze Chmielewska, jestem w trakcie, już przy końcówce jej książek które mam.
Ooo, zbrodnia i kara, ja naprawdę nie wiem dlaczego, ale nie nawidzę tej książki z całego sercaaa!!!
Lwica, monia01 Chłopiec z latawcem, taaaak, ówielbiam.
Co do twórczości Lucy maud Montgomery, Ani przeczytałam kilka książek, ale moją perełeczką tej autorki jest książka „Dziewczę z sadu” , no kooochaaaam, i wytrwale będę polecać, opowiada o niemej dziewczynie.
Aha, Wiedźmin przeczytany.
Harry potter też, również nie powaliło.
Daaszeeeek, Ja cię błagam podeślij 17 tom Fnin?
A propo Igrzysk jeszcze Ma ktoś Balladę ptaków i węży?
i w ogóle są w ebookach?
wybaczcie, że tak niechlujnie ta wiadomość wygląda, ale odnosiłam się do wszystkiego.

2023-07-25 23:44

#1164 Zuzler

A skąd Ty dorwałaś "Igrzyska" w brajlu? Na linijce czytałaś czy ktoś gdzieś na papierze wypuścił?
"Klasy pani Czajki" jest też 3 część, mogę Ci podesłać w txt, jeśli chcesz. To samo z "Balladą ptaków i węży". Obie mam pod ręką nawet, więc to żaden problem.

2023-07-26 00:25

#1165 skrzypenka

Uwielbiam "zbrodnie i karę", czytałam z 3 razy. Jednak na przykład "Biesy" tego autora mnie nie powaliły.
:)

-- (Natalia2000):
Klasę Pani Czajki czytałam, fajne, tej drugiej części jeszcze nie czytałam, ale chętnie przeczytam.
Igrzyska śmierci czytałam, i to nawet w brajlu, i dużo przyjemniej Mi się to czytało właśnie w brajlu niż audio.
zWesele jakoś ujdzie
ale tak naprawdę , naprawdę, moje top to nad Niemnem i Chłopi, no kochaam, zwłaszcza chłopów.
A ”Quo vadis” kochaaaam,
Tak a propo właśnie, czytałam też książkę pod tytułem „Quo Vadis, trzecie tysiąclecie”, też przyjemne.
Aa, i jeszcze Chmielewska, jestem w trakcie, już przy końcówce jej książek które mam.
Ooo, zbrodnia i kara, ja naprawdę nie wiem dlaczego, ale nie nawidzę tej książki z całego sercaaa!!!
Co do twórczości Lucy maud Montgomery, Ani przeczytałam kilka książek, ale moją perełeczką tej autorki jest książka „Dziewczę z sadu” , no kooochaaaam, i wytrwale będę polecać, opowiada o niemej dziewczynie.
i w ogóle są w ebookach?
wybaczcie, że tak niechlujnie ta wiadomość wygląda, ale odnosiłam się do wszystkiego.

--

Große Operndiva?
2023-07-26 06:55

#1166 Numernabis

Mogę podrzucić Balladę ptaków i węży w ebooku
-- (Natalia2000):
zWesele jakoś ujdzie
A ”Quo vadis” kochaaaam,
i w ogóle są w ebookach?

--

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-07-26 09:10

#1167 Natalia2000

Zuzler, biblioteka centralna warszawska ma igrzyska w brajlu, z tego co pamiętam to całość ma około 17 tomów, 6 , 6, i 5.

2023-07-26 10:22

#1168 Numernabis

Szkoda, że nie nagrali w audio wcześniejszego cyklu Suzanne Collins pt. Kroniki podziemia, to pięcioksiąg.

2023-07-26 12:32

#1169 skrzypenka

Ooo nie czytałam.

-- (Numernabis):
Szkoda, że nie nagrali w audio wcześniejszego cyklu Suzanne Collins pt. Kroniki podziemia, to pięcioksiąg.

--

Große Operndiva?
2023-07-26 16:31

#1170 Numernabis

Ja też nie czytałem, ale mam ten pięcioksiąg w ebookach

2023-07-26 16:45

#1171 matius

Strefa czytacza, taki kanał na youtube poleca ten cykl. Nawet uważa, że lepszy od HP.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-07-26 20:02

#1172 balteam

@Matius Machan na tyle wiekszość rzeczy szybko łapał, że mnie to jakoś bardzonie denerwowało.
Nie wiem tylko co dalej przeczytać, czytałeś tą drugą grę autora? Jakaś tam kosmiczna, może to wygląda jak jakieś przeglądarkowe gry kosmiczne?

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-07-26 20:15

#1173 skrzypenka

Kończę "Matkę Jagiellonów".

Große Operndiva?
2023-07-27 07:13

#1174 skrzypenka

Przeczytałam "zbrodnie na dworze Jagiellonów" część pierwszą i zaczęłam czytać wczoraj "Postscriptum" Marii Nurowskiej. To trudna książka, niestety i bardzo smutna.

Große Operndiva?
2023-07-28 06:44

#1175 lwica

Skończyłam książkę "jak się zakochać we facecie, który mieszka w krzakach"
Kończę też "Highland, jak ćpają nasze dzieci". Bardzo fajny i interesujący wywiad. :)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2023-07-28 12:55

#1176 skrzypenka

Skończyłam " "Postscriptum" i zaczęłam drugą część "zbrodniena dworze Jagiellonów".

Große Operndiva?
2023-07-28 13:20

#1177 skrzypenka

Skończyłam "zbrodnie na dworze Jagiellonów" i zaczęłam "dziewczynę z ogrodu".

Große Operndiva?
2023-07-29 11:36

#1178 matius

Zaczynam "Pomnik cesarzowej Ahai". A Skończyłem trzy tomy "dróżyny" Flanagana.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-08-01 21:35

#1179 skrzypenka

Skończyłam dziewczynę z ogrodu, eseje pod tytułem: "Jak przestałem być żydem" i skończyłam Mossa "Już nikt mnie nie skrzywdzi". Zaczęłam "Echo" tom trzeci i czytam dalej tych "Piastów", ale zasypiam na tym i ciągle stoję w miejscu. :d Pewnie dlatego, że akurat tę książkę czytam przed pójściem spać.

Große Operndiva?
Edytowano 2023-08-02 06:15

#1180 Agata.d

Moja lista czytelnicza jest dość długa ostatnio, bo mam dużo książeczek pozaczynanych, ale nie pokończonych. No więc tak: Droga szamana, wspomniana już tutaj, opis też zgrabny wrzucony, a raczej przeklejony. Jestem na drugim tomie dopiero, ale dołączam do osób polecających. Nadal męczę Johna Rebusa, teraz tom nawet zdziczałe psy, sama już nie pamiętam który to bo nie czytam po kolei, bo się nie da. Zaczęłam też czytać świetny kryminał Elizabeth George cykl o Thomasie Lynleyu i Barbarze Havers, aktualnie tom trzeci, szkoła zbrodni, strasznie dużo jest tych tomów i planuję zacząć trzeci tom o Witkacym Jadowskiej, dwa poprzednie przeczytane. I to by chyba było na tyle, Kroniki Nicci zarzuciłam na drugim tomie, odgrzewane kotlety z miecza prawdy, tylko troszkę inni bohaterowie i mniej dram.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2023-08-02 17:43