Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#1141 Numernabis
źle Ci się wydaje, bo w Achai Ona spotyka Viriona starego i grubego opoja, więcej nie napiszę żeby nie uprzedzać faktów tym, którzy jeszcze nie czytali.
Owszem, została napisana wcześniej, ale jak pisałem, chronologicznie Virion to początek.
#1142 Zuzler
Oczywiście, że czytałam "Pomnik", ale traktuję to jak inny cykl, bo z tymi dwoma ma wspólnego dużo mniej, niż one między sobą.
#1143 Numernabis
No nie, ma dużo wspólnego, ale dieje się to później i to sporo, po prostu jest to kontynuacja.
Podoba mi się jak Ziemiański wplata nowe technologie w tamte czasy i tak to robi jakby faktycznie mogło tak być :)
#1144 zywek
Ale ponoć Imperium AHai jest raczej średnie, wątki porozpoczynane, niezakończone itd.
#1145 Numernabis
Nic podobnego, wszystko się wyjaśnia.
Jak dla mnie rewelacja
#1146 Zuzler
Porozpoczynane i nie zakończone... Może dlatego, że to jeszcze nie koniec?
#1147 zywek
Ale imporium przecież 5 tomów ma i chyba więcej nie będzie.
#1148 skrzypenka
doookładnie
-- (Numernabis):
źle Ci się wydaje, bo w Achai Ona spotyka Viriona starego i grubego opoja, więcej nie napiszę żeby nie uprzedzać faktów tym, którzy jeszcze nie czytali.
Owszem, została napisana wcześniej, ale jak pisałem, chronologicznie Virion to początek.
--
#1149 Numernabis
Zywku, pisząc Imperium masz na myśli Achaję, tak, nie będzie więcej i część wątków przechodzi na Pomnik cesarzowej Achai.
Teraz jest w trakcie pisania ontynuacji Viriona, a ma być jeszcze jeden cykl, ale sam autor nie wie jaki będzie nosił tytuł.
#1150 tomecki
Ponoć pan Andrzej planował Achaję jako jeden tom, a Pomnik miał miał być dodatkiem. W sensie takim opowiadaniem na końcu. Trochę jakby nie wyszło. A przy okazji część wątków z Viriona miała być w nieopublikowanej książce z II wojną światową. Chyba na blogu u siebie pokazał mały fragmencik tejże książki i dla mnie osobiście baaardzo szkoda, że tego nie chce wydać.
#1151 skrzypenka
Najpierw przeczytam "Polskę Piastów", potem "Polskę Jagiellonów", a na sam koniec "Rzeczpospolitą Obojga Narodów" Jasienicy. Czyli to jest 90 godzin czytania, haha. Jeszcze czytam książkę "urodziłem się pięknego błękitnego dnia" Daniel Tammet, o mężczyźnie, który ma zespół aspergera i kończę czytać "Gajusz Juliusz cezar" Aleksandra Krawczuka,. No i dziś skończyłam pierwszy tom Achaji.
#1152 matius
Ja przeczytałem całą serię: "Droga Szamana". Seria ma siedem tomów. Teraz czytam "drużyne" Johna Flanagana.
#1153 Zuzler
"Kotyfikacja
Zaprojektuj szczęśliwy i stylowy dom dla swojego kota (i siebie!)" - intrygująca pozycja, szkoda, ze zdjęć przykładowych rozwiązań nie mogę pooglądać. Na tym sporo traci niewidomy czytelnik, ale i tak jest to ciekawa pozycja.
#1154 balteam
Droga Szamana wskakuje na miejsce zaraz obok cyklu demonicznego i cyklu o mrocznym elfie
#1155 Numernabis
A ja się zabrałem po raz trzeci za cykl "Igrzyska śmierci",.
Uwielbiam ten cykl i interpretację Dereszowskiej, ile razy słucham tyle razy mam ciary na grzbiecie.
#1156 skrzypenka
Ja też lubię, pierwsza część jest najlepsza, ale ostatnia niajsłabsza niestety.
-- (Numernabis):
A ja się zabrałem po raz trzeci za cykl "Igrzyska śmierci",.
Uwielbiam ten cykl i interpretację Dereszowskiej, ile razy słucham tyle razy mam ciary na grzbiecie.
--
#1157 Numernabis
ostatnia, rozumiem, że chodzi Ci o Balladę ptaków i węży.
No cóż, tak naprawdę to pierwsza część, bo to wprowadzenie, to jest to co dzieje się wcześniej, takie jeszcze marne igrzyska na niewielkiej przestrzeni coloseum.
Ja czytając właśnie zaczynam od tej części. Tutaj też wyjaśnia się skąd wziął się Snow i w sumie jak doszło do tego, że stał się tym kim się stał, a wiele czynników na to wpłynęło.
#1158 skrzypenka
czekaj czekaj, chyba coś pomieszałam? Najpierw są "igrzyska śmierci", potem w pierścieniu ognia" i "Kosogłos". Jest coś jeszcze? Mówiłam o tym "Kosogłosie", że słaba.
#1159 matius
Mnie główny bohater czasem denerwował, że nie dostrzegał pewnych rzeczy.
-- (balteam):
Droga Szamana wskakuje na miejsce zaraz obok cyklu demonicznego i cyklu o mrocznym elfie
--
#1160 Numernabis
Tak, jest tom 0,5 Ballada ptaków i węży.
W sumie są 4 tomy.
-- (skrzypenka):
czekaj czekaj, chyba coś pomieszałam? Najpierw są "igrzyska śmierci", potem w pierścieniu ognia" i "Kosogłos". Jest coś jeszcze? Mówiłam o tym "Kosogłosie", że słaba.
--