Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#1101 Agata.d
No i nadal męczę Jochna Rebusa, już któryś z ostatnich tomów, oczywiście tych dostępnych, bo nie wszystkie są w ebookach o audiobookach już nie wspominając.
#1102 matius
To przeczytałaś jedną trzecią serii. Bo części jest 15. Nie licząc "dłóg wdzięczności i "Pierwsza Spowiedniczka". A "reguły dziewiątek" nie czytaj. Możesz jeszcze przeczytać o Nicci, ale to dopiero po przeczytaniu całej serii bazowej. Nicci pojawia się od tomu szóstego.
(Agata.d):
A ja Czytam miecz prawdy. Jestem już na piątym tomie i ogólnie książka bardzo fajna, ale strasznie tam dużo dram związanych z miłością, czego nie cierpię, zwłaszcza w książkach fantasy, ale no cóż widocznie nie da się do końca obyć bez tego.
--
#1103 daszekmdn
A ja ostatnio w sumie od razu po premierze w jedną noc przeczytałem 17 tom Fnin.
#1104 Zuzler
A ja sobie czytam... "Lalkę". A co. :)
#1105 Monia01
Prześladowała mnie na maturze i pisemnej, i ustnej, więc też może kiedyś w końcu wypadałoby przeczytać :D
🇺🇦 🇵🇱
#1106 Agata.d
Ja lalkę bardzo lubię. Pierwszą spowiedniczkę i dług wdzięczności mam przeczytane. Od tego zaczęłam.
#1107 Monte
Jak dla mnie to w "Lalce" jedną z nieciekawych rzeczy było to, że ta bohaterka, w której zakochał się Wokulski miała na imię niestety... Izabela i że była taką wredną oszóstką i jędzą.
#1108 skrzypenka
Wzięłam się za "Achaję", ale wolno czytam i nie to, że nie jest ciekawa, tylko jakoś przez brak czasu.
#1109 Numernabis
No i dobrze, jest długa, ale i tak zbyt szybko się kończy i pozostaje niedosyt.
#1110 EugeniuszPompiusz
kiedy wracasz do codziennej rzeczywistości pociągiem, przez parę godzin to wiele rzeczy może zwyczajnie nie pójśc dobrze.: i tak oto z wiadomego zbioru ponad 50 tysięcy książek wpadło na taśmę.:
"ABC Systemu Windows XP"
i dla odmiany "Głód" - Knut Hamsun
#1111 Zuzler
A to drugie to co to to to i po co Ci to?
#1112 Zuza
Oo, nie znam. Polecił byś komuś? Czy nie?
-- (Numernabis):
No to dość zbieżnie, bo ja właśnie jestem w 1/3 szóstego tomu Hexalogi o Dorze Wilk.
--
klienta.
#1113 Numernabis
Jasne, kryminał, przygoda, fantasy i komedia w jednym.
Świetnie napisane, łatwym językiem, trzyma w napięciu, ale i potrafi rozbawić.
Sama główna bohaterka oczywiście jest pozytywnym bohaterem, nietuzinkowym.
W książce występują ludzie, wampiry, wilkołaki, diabły, anioły, czarty, elfy i wiele innych magicznych.
Są dwa równoległe światy, ludzki i magiczny, główni bohaterzy przemieszczają się pomiędzy tymi świaami.
Moim skromnym zdaniem świetna interpretacja lektorki Joanny Osyda
-- (Zuza):
Oo, nie znam. Polecił byś komuś? Czy nie?
-- (Numernabis):
No to dość zbieżnie, bo ja właśnie jestem w 1/3 szóstego tomu Hexalogi o Dorze Wilk.
--
--
#1114 EugeniuszPompiusz
Głód Hamsuna, dla mnie to klasyka powieści psychologicznej zaraz po "zbrodni i karze". - wracam z radością, choć, czyta się to dalece od radości.
po prostu świetne
#1115 lwica
Kończę drugi tom cyklu Dożywocie Marty Kisiel. :)
#1116 skrzypenka
tam chyba jeszcze kolejne części są, no nie?
-- (Numernabis):
No i dobrze, jest długa, ale i tak zbyt szybko się kończy i pozostaje niedosyt.
--
#1117 Numernabis
Tak, po cyklu Achaja jest kolejny cykl Pomnik Cesarzowej Achai.
No i Virion, dwa cykle. W sumie napisane najpóźniej, ale czasowo akcja dzieje się przed Achają.
Jak dla mnie wszystkie są świetne i łyknąłem już wszystkie i wciąż mi mało.
O Virionie ma być kolejna część no i zapowiada jeszcze jeden, ponoć ostatni cykl, ale nie ma jestszcze tytułu, bo sam nie wie jak go nazwać.
#1118 skrzypenka
Wiriona tylko jeden tom przeczytałam i to całkiem dawno. Drugi gdzieśmi czeka w kolejce.
:)
-- (Numernabis):
Tak, po cyklu Achaja jest kolejny cykl Pomnik Cesarzowej Achai.
No i Virion, dwa cykle. W sumie napisane najpóźniej, ale czasowo akcja dzieje się przed Achają.
Jak dla mnie wszystkie są świetne i łyknąłem już wszystkie i wciąż mi mało.
O Virionie ma być kolejna część no i zapowiada jeszcze jeden, ponoć ostatni cykl, ale nie ma jestszcze tytułu, bo sam nie wie jak go nazwać.
--
#1119 Bartek1
A ja kończę czytać Balladę dla Anny Marii.

#1120 Numernabis
Kończę właśnie świetną książkę:
Komandos. Moja służba w Navy Seal i strzały, które zabiły bin Ladena, (Robert O'Neill)