Forum

Co teraz czytacie?

Literatura

Poprzednia 15 / 99 Next

kacper

#281 ·

brzmi fascynująco. Mieszanina inteligencji, brutalności i psyhopatyzmu zawsze mnie pociągała.

Lowca_Androidow

#282 ·

Jak ktoś lubi drastyczne sceny to tak, mnie to nie kręci :)
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

tomasz

#283 ·

każdy czyta co lubi

Lowca_Androidow

#285 ·

A czy ktoś tu zanegował ten cykl? Niebardzo rozumiem ten wpis
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

biedrona333

#286 ·

wątek jest z tego co przeczytałam o tym, co teraz czytacie, więc to chyba jasne, że można napisać streszczenie danej książki, którą się czyta, żeby czytelnik mógł ocenić czy warto ją przeczytać.

kacper

#287 ·

Nikt niczego nie zanegował, poprostu powiedziałęm co misię podoba, bo może ktoś coś mi wtedy doradzi, albo powie, że ta książka jest nie dla mnie.

lwica

#288 ·

A ja się właśnie wziełam za książke Pt. "Zostań jeśli kochasz". I nie żałuję. Chociaż przeczytałam na razie dość mało. A poleciła mi ją Andżelika pisząc recenzje na swoim blogu. I stwierdziłam, że na prawdę warto!
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

lwica

#290 ·

Gayle Forman A przełożyła Anna Pasierbska. Czy jakoś tak. ;)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

biedrona333

#291 ·

ooo napewno przeczytam, bo tytół brzmi bardzo ciekawie

Zuzler

#292 ·

No to jest takie bym rzekła książczydełko z cyklu wybór między miłością a śmiercią, miedzy jednym złem a drugim

Irniss

#293 ·

Ja polecam od siebie cykl Katażyny Bereniki Miszczuk pt. Kwiat paproci
trochę (sporo) fantastyki no i oczywiście trochę romansu :D
Generalnie są 4 części z czego przeczytałam 3 i czekam na audiobooka do 4. Ta sama autorka, ma również fajny cykl pt. wilk

jamajka

#294 ·

Ooo, tego pierwszego nie czytałam, zerknę
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Irniss

#295 ·

na dzdn znajdziesz audia tych 3. Czwarta wyszła w maju

Zuzler

#296 ·

Też zerknę. A to "Zostań jeśli kochasz" ma jeszcze dwie części jakby co

Celtic1002

#297 ·

Ja tam wiem o jednej. :O "Wróć, jeśli pamiętasz" jest druga.
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska

Zuzler

#298 ·

No pierwsza jest "Jeśli zostanę", druga "Wróć, jeśli pamiętasz, trzecia "Zostań, jeśli kochasz"

Zuzler

#299 ·

Wniosek: szanowne panie, brałyście się do tego od d strony

Celtic1002

#300 ·

Nie, Zuziu, sprawdziłam właśnie. Cała seria jest tak zatytułowana, a pierwsza część ma tytuł właśnie "Zostań, jeśli kochasz". Jasne, spotyka się ją też pod tytułem "Jeśli zostanę" i nic dziwnego, w końcu film ma tytuł "If I Stay".
"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
Poprzednia 15 / 99 Next