EltenLink

Co teraz czytacie?

Wróć do Literatura

#281 kacper

brzmi fascynująco. Mieszanina inteligencji, brutalności i psyhopatyzmu zawsze mnie pociągała.

2018-06-02 15:06

#282 Lowca_Androidow

Jak ktoś lubi drastyczne sceny to tak, mnie to nie kręci :)

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-06-02 15:07

#283 tomasz

każdy czyta co lubi

2018-06-02 15:30

#284 biedrona333

no pewnie :)

2018-06-02 15:30

#285 Lowca_Androidow

A czy ktoś tu zanegował ten cykl? Niebardzo rozumiem ten wpis

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2018-06-02 15:35

#286 biedrona333

wątek jest z tego co przeczytałam o tym, co teraz czytacie, więc to chyba jasne, że można napisać streszczenie danej książki, którą się czyta, żeby czytelnik mógł ocenić czy warto ją przeczytać.

2018-06-02 15:38

#287 kacper

Nikt niczego nie zanegował, poprostu powiedziałęm co misię podoba, bo może ktoś coś mi wtedy doradzi, albo powie, że ta książka jest nie dla mnie.

2018-06-02 15:40

#288 lwica

A ja się właśnie wziełam za książke Pt. "Zostań jeśli kochasz". I nie żałuję. Chociaż przeczytałam na razie dość mało. A poleciła mi ją Andżelika pisząc recenzje na swoim blogu. I stwierdziłam, że na prawdę warto!

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-06-02 18:11

#289 biedrona333

ooo a ktoto napisał?

2018-06-02 18:16

#290 lwica

Gayle Forman A przełożyła Anna Pasierbska. Czy jakoś tak. ;)

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2018-06-02 18:17

#291 biedrona333

ooo napewno przeczytam, bo tytół brzmi bardzo ciekawie

2018-06-02 18:18

#292 Zuzler

No to jest takie bym rzekła książczydełko z cyklu wybór między miłością a śmiercią, miedzy jednym złem a drugim

2018-06-02 22:26

#293 Irniss

Ja polecam od siebie cykl Katażyny Bereniki Miszczuk pt. Kwiat paproci
trochę (sporo) fantastyki no i oczywiście trochę romansu :D
Generalnie są 4 części z czego przeczytałam 3 i czekam na audiobooka do 4. Ta sama autorka, ma również fajny cykl pt. wilk

Mam kota, na punkcie swojego psa
2018-06-03 22:23

#294 jamajka

Ooo, tego pierwszego nie czytałam, zerknę

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
2018-06-03 22:28

#295 Irniss

na dzdn znajdziesz audia tych 3. Czwarta wyszła w maju

Mam kota, na punkcie swojego psa
2018-06-03 22:32

#296 Zuzler

Też zerknę. A to "Zostań jeśli kochasz" ma jeszcze dwie części jakby co

2018-06-04 04:35

#297 Celtic1002

Ja tam wiem o jednej. :O "Wróć, jeśli pamiętasz" jest druga.

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-06-04 07:06

#298 Zuzler

No pierwsza jest "Jeśli zostanę", druga "Wróć, jeśli pamiętasz, trzecia "Zostań, jeśli kochasz"

2018-06-04 07:08

#299 Zuzler

Wniosek: szanowne panie, brałyście się do tego od d strony

2018-06-04 07:08

#300 Celtic1002

Nie, Zuziu, sprawdziłam właśnie. Cała seria jest tak zatytułowana, a pierwsza część ma tytuł właśnie "Zostań, jeśli kochasz". Jasne, spotyka się ją też pod tytułem "Jeśli zostanę" i nic dziwnego, w końcu film ma tytuł "If I Stay".

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2018-06-04 07:32