Są tu jacyś perfumomaniacy?
Wróć do Integracja Eltenowiczów#141 Mulka
Kiedy dobieram sobie perfumy, nigdy nie myślę o tym, że chcę zwrócić uwagę jak największej ilości facetów. Kupuję to, czego zapach będzie w moim odczuciu dobrzekomponował się z wonią skóry. W analogiczny sposób wybrałam sześć lat temu pomarańczowy Hugo Boss dla chłopaka i też dobrze się sprawdził zdaniem obojga. Jednak gdybym chciała podarować perfumy komuś innemu, najprawdopodobniej nie pozostałabym przy tych samych właśnie ze względu na naturalny zapach ciała. Kiedyś preferowałam świeże zapachy, takie jak Acqua di Gioia Armaniego, ale nie tylko tak uznanych marek, bo Naomi Campbell też mi się podobały. Z Euphorii lubiłam Spring Temptation, ale faktycznie już chyba nie ma ich na rynku, przynajmniej tym oficjalnym. Kiedyś najbardziej lubiłam świeże zapachy, ale w zeszłym roku odkryłam Magnetism Escady i bardzo przypadł mi do gustu, a ten chyba należy już do cięższych.
#142 cinkciarzpl
Encre noire eeech.Mam jeszcze flakon z przed lat 5 i cieszy mnie to, że używam pod specyficzny nastrój/atmosferę za oknem co sporo w brew pozorom limituje jego użycie bo bym chyba się pociął biorąc pod uwagę to co teraz sprzedają w tych flakonach. EN straciło pazór.
#143 Milena132
A ja dostałam wczoraj Incandescence z Avonu. Mniamnisty jest.
#144 Sunniva
Zgadza się. Encre Noir teraz a kiedyś to zupełnie dwa różne zapachy. Szkoda, że tak go nieudolnie zmodyfikowano.
#145 siwy4don
Ja aktualnie używam blauera oraz Jaguara classic gold. Dzisiaj dostałem próbkę hiszpaskich perfum i bardzo mi się spodobały. Są to El Ganso Friday Edition.
#146 matius
Ja używam Hermesa ziemie.
#147 Mimi
Hermes... Fajne unisexy. :) Moim hitem tej firmy są Les Jardins sur le Nil. Takie zielono-świeże z nutą liści pomidorowych... Dziwny zapach, ale takie cenię.
#148 Sunniva
Też lubię Ogrody Nilu Hermesa i Concentré d'Orange Verte tej marki.
#149 skrzypenka
Teraz perfumy, które posiadam to tak: versace te w czarnym flakonie, czyli Versace Crystal Noir jak się nie mylę, guess, tierry mugler angel, insolence guerlain i calvin klein beauty.
#150 Mimi
Faajne. A z orientalno-korzenno-ciężkich polecam dubajską firmę Al Haramain. Mój ulubiony ich zapach to Noora. Cena przystępna, zapach trwały, design śliczny złoto-bursztynowy. Można dorwać na notino.pl - dawniejsze iperfumy.
#151 skrzypenka
noora? tak się nazywa? Piszę się na to, muszę zobaczyć nuty, uwielbiam ciężkie, korzenne zapachy. Kupiłabym wszystkie, hiehie.
#152 Mimi
Niecałe 7 dych. Na długo wystarcza. Ale przy tej firmie uważaj Kochana na opisy: niektóre perfumki mogą być w sprayu, a niektóre w olejku, ot taki unisexowy Sultan chociażby.
#153 skrzypenka
aaa spoko spoko, wiem, wiem. :)
#154 jaclawus
a ja się ostatnio dorobiłem invictus pacora ban.
#155 ewelinka
uwielbiam invictusa. wspaniały jest.
#156 Lowca_Androidow
Ja wciąż jestem wierny Dolce Gabana, aktualnie używam Dolce Gabana Blue Light
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#157 jaclawus
A mam pytanie do perfumomaniaków, którzy kończyli królewską. Jestem ciekaw, czego używał facio od teorii masażu, że przez miłosierdzie nie podam jego nazwiska, ale wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Z tego co już ktoś kiedyś mi nadał, to pachnidełko było z pakora ban, ale co dokładnie to było, to nie wiem. Tak apropos na tego in victusa, którego zacząłem używać jakiś miesiąc temu, też udało mnie się zwrócić uwagę przewodnika, a właściwie przewodniczki w pewnej sytuacji na mieście. hahaha
#158 Kat
Ło matko, tego zapachu nie da się zapomnieć, jeśli to był ten sam, o którym piszesz. Niestety nie mam pojęcia co to za jeden, ale mi się cholernie podobał, nawet chciałam coś podobnego mężowi kupić, ale nie znalazłam.
--Cytat (jaclawus):
A mam pytanie do perfumomaniaków, którzy kończyli królewską. Jestem ciekaw, czego używał facio od teorii masażu, że przez miłosierdzie nie podam jego nazwiska, ale wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Z tego co już ktoś kiedyś mi nadał, to pachnidełko było z pakora ban, ale co dokładnie to było, to nie wiem. Tak apropos na tego in victusa, którego zacząłem używać jakiś miesiąc temu, też udało mnie się zwrócić uwagę przewodnika, a właściwie przewodniczki w pewnej sytuacji na mieście. hahaha
--Koniec cytatu
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
#159 misiek
To niemożnabyło faceta zapytać?
#160 skrzypenka
Ja tak poznałam versace. Nasza nauczycielka od pprzedmiotów biurowych miała właśnie versace i poprosiłam Damiana Zegarka, by ją zapytał, co to za perfumy ona ma, bo mi się spodobały. Ona mu powiedziała i od tej pory je używam. Tak samo, dior dune, nauczycielka od chemii miała i też podpytałam co to było i też kupiłam kiedyś. No i polonistka miała jeszcze takie ładne, ale nie wiem, co to były za perfumy, jakoś nie zdążyłam zapytać.