EltenLink

Sprzęty domowe.

Wróć do Na zakupach

#81 Wiolinistka

@Julitka, ja po każdym sprzątaniu mojego imperium dokonuję konserwacji ;) Wyciągam szczotki, tę boczną to tak co któreś sprzątanie i kółeczko do skręcania tak samo, no i oczywiście trzeba wypatroszyć pojemnik, ale to tylko mały minus, bo ciągle nie muszę się siłować z ręcznym odkurzaczem, czytam książkę a rumbenka sprząta

2021-04-03 14:37

#82 grzegorzm

Jest specjalne narzędzie, którym łatwo się czyści szczotke robota.
-- (Julitka):
Wiolinistka, jeszcze jedno pytanie: Co w przypadku długich włosów?
Gdy odkurzam, muszę bardzo często odkorkowywać szczotkę z długich włosów produkcji własnej i to bynajmniej nie z powodu nadmiernego wypadania.
Jak radzi sobie robot?

--

2021-04-03 16:07

#83 Wiolinistka

O, nie znam! Co to za urządzenie?

2021-04-03 16:08

#84 grzegorzm

Też nie dali mi do mojej Roomby, ale sobie do kupiłem, bo po jakimś czasie używania szczotek zaczynały skrzypieć i zastanawiałem się dla czego. Ręką było bardzo trudno te włosy po zdejmować, moim zdaniem wręcz jest to nie możliwe, bo szczotka ma włosie i po wyjmować włosy zwierząt albo ludzi to się nie da tak łatwo. To takie małe coś co po zdjęciu końcówki od szczotki, tej końcuwki co się obraca, to małe coś nakłada się na szczotkę i zciąga tym włosy.
-- (Wiolinistka):
O, nie znam! Co to za urządzenie?

--

2021-04-03 16:17

#85 Wiolinistka

Dzięki, Grzegorz, za odpowiedź. Ja mam Roombę ze szczotkami gumowymi, więc nie jest to aż takie trudne. Moja to model E5. Ciekawe czy do niej też by się sprawdziło Twoje urządzonko:)

2021-04-03 16:20

#86 grzegorzm

to ta roomba ma dwie szczotki gumowe? Nie sprawdziło by się, bo i też nie jest to przy gumowych szczotkach konieczne.
-- (Wiolinistka):
Dzięki, Grzegorz, za odpowiedź. Ja mam Roombę ze szczotkami gumowymi, więc nie jest to aż takie trudne. Moja to model E5. Ciekawe czy do niej też by się sprawdziło Twoje urządzonko:)

--

2021-04-03 16:22

#87 Wiolinistka

Tak, dwie, no, ja nie mam problemu z tym ściąganiem, chyba, że złapię lenia i raz nie ściągnę, to potem się zaciskają i jest troszkę gorzej hehe, ale te szczotki można nawet umyć, więc są bardzo higieniczne

2021-04-03 16:30

#88 grzegorzm

Ja niestety mam jedną gumową a drógą z włosiem i z tej gumowej to rzeczywiście niema problemu ręcznie a z tamtej to tak jak pisałem.
-- (Wiolinistka):
Tak, dwie, no, ja nie mam problemu z tym ściąganiem, chyba, że złapię lenia i raz nie ściągnę, to potem się zaciskają i jest troszkę gorzej hehe, ale te szczotki można nawet umyć, więc są bardzo higieniczne

--

2021-04-03 16:35

#89 Julitka

Ale u mnie to się zaklajstrowuje w 5 min i żeby dalej ssała szczotka odkurzacza, to trzeba to po prostu odblokować...

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-04-03 19:48

#90 Wiolinistka

Julitko, ja mam włosy do pasa i Roomba jee ogarnia, daje radę nawet jak jesteśmy obie z mamą u mnie

2021-04-03 21:26

#91 Julitka

Ok, dziękuję. :)

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-04-03 21:28

#92 grzegorzm

Szczerze, to jakiś dziwny odkurzacz, bo odkurzacze nie takie rzeczy jak włosy potrafią odkurzacz. Co do Roomby to to jest troche inne funkcjonowanie, ponieważ w zwykłym odkurzaczu jest tylko zsanie i wciąga brud, roomba najpierw jak by wałkami czy szczotkami sobie to zgarnia a następnie zasysa do zbiorniczka, w każdym razie te Roomby z wałkami zamiast szczotek są jeszczeprostrze w utrzymaniu.
-- (Julitka):
Ale u mnie to się zaklajstrowuje w 5 min i żeby dalej ssała szczotka odkurzacza, to trzeba to po prostu odblokować...

--

2021-04-03 21:31

#93 Wiolinistka

Tak, dokładnie, ona nawinie włosy na wałkoszczotki

2021-04-03 21:32

#94 misiek

Julitko, jakiego typu odkurzacz posiadasz? Nie czasem firmy Elektrolux? Koleżanka kupiła dosłownie przede mną podobny model z pojemnikiem do mojego i z tego co wiem ma z nim spore problemy.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-04-03 22:13

#95 Julitka

Hahha, nie, zwykły Zelmerek, stary, dobry. :)
On ma takie typowe końcówki do odkurzacza i jedna, taka okrągła z włosiem, z dziurą w środku, czopuje się właśnie od kłębków włosów, a nią się najwygodniej odkurza konty, gdzie włosy lubią się osadzać.

2021-04-03 22:32

#96 pates

@Wiolinistka czym ten tv gada, jakiś espeak czy autorski gadacz?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-04-04 00:21

#97 misiek

To pewnie woreczek?
-- (Julitka):
Hahha, nie, zwykły Zelmerek, stary, dobry. :)
On ma takie typowe końcówki do odkurzacza i jedna, taka okrągła z włosiem, z dziurą w środku, czopuje się właśnie od kłębków włosów, a nią się najwygodniej odkurza konty, gdzie włosy lubią się osadzać.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-04-04 04:30

#98 Wiolinistka

Brzmi jak autorski, taka jakaś babka - połączenie Agatki z Mają

-- (pates):
@Wiolinistka czym ten tv gada, jakiś espeak czy autorski gadacz?

--

2021-04-04 09:17

#99 Julitka

@Misiek Taaak. :)

2021-04-04 11:40

#100 pates

@Wiolinistka możesz zrobić gdzieś jakąś mini prezentację? Jestem ciekawy. No i jak wygląda sprawa włączenia tego gadacza przez niewidomka?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-04-04 12:03