EltenLink

Sprzęty domowe.

Wróć do Na zakupach

#61 tomecki

Też myślimy nad odkurzaczem automatycznym i chyba spróbujemy przetestować kilka modeli. Są sklepy, w których da się coś takiego urządzić.

2020-11-20 10:21

#62 Julitka

Naprawdę są takie miejsca?

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2020-11-20 12:44

#63 Elanor

@Tomecki
To napisz później coś o tym gdzieś.

2020-11-20 14:25

#64 tomecki

Jeśli dobrze pamiętam www.robosklep.pl

2020-11-20 15:00

#65 misiek

We własnym domu byłoby najlepiej. W sklepie mogą zrobić tak, że wszystko będzie hulać, a w domu jednak okaże się, że to nie to, po za tym inne dywany etc.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-11-21 03:20

#66 Zuzler

Jeszcze jest taki maluśki problemik, który raczej dotyczy wszystkich tego typu urządzonek: nie wszędzie to jest w stanie dojść, więc ten... Zwykłe odkurzanie albo chociaż miotła się przydadzą.

2020-11-22 22:47

#67 misiek

No dokładnie.
-- (Zuzler):
Jeszcze jest taki maluśki problemik, który raczej dotyczy wszystkich tego typu urządzonek: nie wszędzie to jest w stanie dojść, więc ten... Zwykłe odkurzanie albo chociaż miotła się przydadzą.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-11-23 04:23

#68 grzegorzm

powiedział bym, że jest w stanie do jechać i to za bardzo. Chodzi mi o to, że zdażasię wjeżdżać pod jakieś meble i nie dać rady wyjechać. Mam porównanie we wcześniejszym mieszkaniu podłogi to były jakieś takie kafelki tylko, że więkrze, teraz mam panele i roomba na panelach sobie radzi dobrze, co nie znaczy, że razw tygodniu nie odkurzam. Co do dogich, takich już z najwyższej pułki roomb to kiedyś chciał bym po testować komplet czyli robota sprzątającego i robota myjącego podłogę, to są dwa urządzenia,ale współpracujązesobą.

2020-11-23 10:58

#69 nietoperz

Witam co do ekspresów automatycznych do kawy to ja polecam ekspresy firmy delongi a wogule nie polecam ekspresuw firmy saeco saeko dla osoby niewidomej jest w wielu kwestiach nie dostępny trzeba co tydzień myć blok kawowy a blok się bardzo ciężko wyciąga poza tym wszelkie komunikaty są pokazywane w piktogramach jest głośny w działaniu działa jak traktor ekspres delongfi cichy wszelkie komunikaty są napisane tekstem i nie trzeba myć bloku kawowego a co do modelu ekspresu delongi to ja polecam delongi magnifica s kappucino albo jaki kolwiek z przyciskami i dozownikiem na mleko bo ekspresy z panelem dotykowym których jest coraz więcej niestety są dla nas nie dostępne no chyba że taki ekspres ma blutu i aplikacje na telefon to wtedy można go obsłużyć z poziomu telefonu

2021-02-03 12:06

#70 papierek

a ja będę się czepiał, ale polecam używać interpunkcji, takie wpisy są dużo bardziej dostępne dla osób niewidomych. Można je czytać, bez potrzeby przechodzenia słowo po słowie.

po co mi sygnatura?
2021-02-07 04:29

#71 Agata.d

Zgadzam się w stu procentach.
-- (papierek):
a ja będę się czepiał, ale polecam używać interpunkcji, takie wpisy są dużo bardziej dostępne dla osób niewidomych. Można je czytać, bez potrzeby przechodzenia słowo po słowie.

--

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2021-03-24 12:42

#72 Wiolinistka

U mnie genialnie sprawdza się Roomba E5 i to już od roku. Wszystkie meble mam na nóżkach, pięknie wjeżdża, obraca, nie ma kłopotu, sprząta naprawdę dobrze, tylko trzeba ją puszczać co drugi dzien. Jeśli chodzi o sprzęty do kuchni to polecam ekspres do kawy Delonghi Lattissima 1, jeśli ktoś chce kapsułkowy, zmywarkę, mikrofalę i piekarnik mam Bosha, mają super pokrętła i czytelne przyciski - nie pamiętam modeli, a płytę indukcyjną Miele, to jedyny model z pokrętłami tej firmy. Pralkę mam również w kuchni, pod zabudowę, to whirpool z tej serii sięgnij po szósty zmysł, bardzo dostępna, ze skokowym pokrętłem. Mam też z odzysku telewizor LG z przewodnikiem głosowym. Czyta kanały, programy i nawet opisy odcinków, ogarnia też Youtube, ale w żadnej innej aplikacji już nie pogada.

2021-04-01 16:42

#73 Julitka

@Wiolinistka A powiedz, czy trzeba od czasu do czasu włączać zwykły odkurzacz?
Czy potrafi się zaplątać w kable?
Czy gdzieś jednak nie dojeżdża?
Czy coś Ci kiedyś rozmaślił, tak jak głosi legenda o kupie psa? :)

- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-04-01 17:41

#74 Wiolinistka

O kurde, nie znałam tego! Nie nie, mi nie rozmaśla, raz przewrócił storczyka i zjadł całą ziemię, która się wysypała, więc posprzątał po sobie hehe, a dojeżdża mi wszędzie niemal, bo mam meble na wyższych nóżkach. Narożniki i inne drobiazgi poprawiam już mopem zwykłym lub parowym, albo szmatą :)

2021-04-01 17:44

#75 pates

Ten telewizor jest na androidzie?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-04-01 18:19

#76 Wiolinistka

Nie, to WebOS

2021-04-01 19:07

#77 misiek

Aha, to ja jednak wolę sam poodkurzać.

2021-04-01 20:05

#78 Julitka

@Wiolinistka A jak tam się sprawdza mop parowy?
Jaki to model?
Przymierzam się od jakiegoś czasu. :)

Edytowano 2021-04-01 21:46

#79 Wiolinistka

Julitko, miałam Karcher parowy, taki co wygląda jak odkurzacz i to było bardzo nieżyciowe, niewygodne, teraz go mają moi rodzice, a ja mam Viledę, taki po prostu trójkącik, który wozisz na kiju i on jest lekki, bardzo fajnie sprząta, wodę nalewasz poniżej rączki. Mam do niego cztery zamienne ściereczki, myje elegancko!

2021-04-02 08:58

#80 Julitka

Wiolinistka, jeszcze jedno pytanie: Co w przypadku długich włosów?
Gdy odkurzam, muszę bardzo często odkorkowywać szczotkę z długich włosów produkcji własnej i to bynajmniej nie z powodu nadmiernego wypadania.
Jak radzi sobie robot?

2021-04-03 14:02