Sprzęty domowe.
Wróć do Na zakupach#61 tomecki
Też myślimy nad odkurzaczem automatycznym i chyba spróbujemy przetestować kilka modeli. Są sklepy, w których da się coś takiego urządzić.
#62 Julitka
Naprawdę są takie miejsca?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#63 Elanor
@Tomecki
To napisz później coś o tym gdzieś.
#65 misiek
We własnym domu byłoby najlepiej. W sklepie mogą zrobić tak, że wszystko będzie hulać, a w domu jednak okaże się, że to nie to, po za tym inne dywany etc.
#66 Zuzler
Jeszcze jest taki maluśki problemik, który raczej dotyczy wszystkich tego typu urządzonek: nie wszędzie to jest w stanie dojść, więc ten... Zwykłe odkurzanie albo chociaż miotła się przydadzą.
#67 misiek
No dokładnie.
-- (Zuzler):
Jeszcze jest taki maluśki problemik, który raczej dotyczy wszystkich tego typu urządzonek: nie wszędzie to jest w stanie dojść, więc ten... Zwykłe odkurzanie albo chociaż miotła się przydadzą.
--
#68 grzegorzm
powiedział bym, że jest w stanie do jechać i to za bardzo. Chodzi mi o to, że zdażasię wjeżdżać pod jakieś meble i nie dać rady wyjechać. Mam porównanie we wcześniejszym mieszkaniu podłogi to były jakieś takie kafelki tylko, że więkrze, teraz mam panele i roomba na panelach sobie radzi dobrze, co nie znaczy, że razw tygodniu nie odkurzam. Co do dogich, takich już z najwyższej pułki roomb to kiedyś chciał bym po testować komplet czyli robota sprzątającego i robota myjącego podłogę, to są dwa urządzenia,ale współpracujązesobą.
#69 nietoperz
Witam co do ekspresów automatycznych do kawy to ja polecam ekspresy firmy delongi a wogule nie polecam ekspresuw firmy saeco saeko dla osoby niewidomej jest w wielu kwestiach nie dostępny trzeba co tydzień myć blok kawowy a blok się bardzo ciężko wyciąga poza tym wszelkie komunikaty są pokazywane w piktogramach jest głośny w działaniu działa jak traktor ekspres delongfi cichy wszelkie komunikaty są napisane tekstem i nie trzeba myć bloku kawowego a co do modelu ekspresu delongi to ja polecam delongi magnifica s kappucino albo jaki kolwiek z przyciskami i dozownikiem na mleko bo ekspresy z panelem dotykowym których jest coraz więcej niestety są dla nas nie dostępne no chyba że taki ekspres ma blutu i aplikacje na telefon to wtedy można go obsłużyć z poziomu telefonu
#70 papierek
a ja będę się czepiał, ale polecam używać interpunkcji, takie wpisy są dużo bardziej dostępne dla osób niewidomych. Można je czytać, bez potrzeby przechodzenia słowo po słowie.
#71 Agata.d
Zgadzam się w stu procentach.
-- (papierek):
a ja będę się czepiał, ale polecam używać interpunkcji, takie wpisy są dużo bardziej dostępne dla osób niewidomych. Można je czytać, bez potrzeby przechodzenia słowo po słowie.
--
#72 Wiolinistka
U mnie genialnie sprawdza się Roomba E5 i to już od roku. Wszystkie meble mam na nóżkach, pięknie wjeżdża, obraca, nie ma kłopotu, sprząta naprawdę dobrze, tylko trzeba ją puszczać co drugi dzien. Jeśli chodzi o sprzęty do kuchni to polecam ekspres do kawy Delonghi Lattissima 1, jeśli ktoś chce kapsułkowy, zmywarkę, mikrofalę i piekarnik mam Bosha, mają super pokrętła i czytelne przyciski - nie pamiętam modeli, a płytę indukcyjną Miele, to jedyny model z pokrętłami tej firmy. Pralkę mam również w kuchni, pod zabudowę, to whirpool z tej serii sięgnij po szósty zmysł, bardzo dostępna, ze skokowym pokrętłem. Mam też z odzysku telewizor LG z przewodnikiem głosowym. Czyta kanały, programy i nawet opisy odcinków, ogarnia też Youtube, ale w żadnej innej aplikacji już nie pogada.
#73 Julitka
@Wiolinistka A powiedz, czy trzeba od czasu do czasu włączać zwykły odkurzacz?
Czy potrafi się zaplątać w kable?
Czy gdzieś jednak nie dojeżdża?
Czy coś Ci kiedyś rozmaślił, tak jak głosi legenda o kupie psa? :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#74 Wiolinistka
O kurde, nie znałam tego! Nie nie, mi nie rozmaśla, raz przewrócił storczyka i zjadł całą ziemię, która się wysypała, więc posprzątał po sobie hehe, a dojeżdża mi wszędzie niemal, bo mam meble na wyższych nóżkach. Narożniki i inne drobiazgi poprawiam już mopem zwykłym lub parowym, albo szmatą :)
#75 pates
Ten telewizor jest na androidzie?
#76 Wiolinistka
Nie, to WebOS
#77 misiek
Aha, to ja jednak wolę sam poodkurzać.
#78 Julitka
@Wiolinistka A jak tam się sprawdza mop parowy?
Jaki to model?
Przymierzam się od jakiegoś czasu. :)
#79 Wiolinistka
Julitko, miałam Karcher parowy, taki co wygląda jak odkurzacz i to było bardzo nieżyciowe, niewygodne, teraz go mają moi rodzice, a ja mam Viledę, taki po prostu trójkącik, który wozisz na kiju i on jest lekki, bardzo fajnie sprząta, wodę nalewasz poniżej rączki. Mam do niego cztery zamienne ściereczki, myje elegancko!
#80 Julitka
Wiolinistka, jeszcze jedno pytanie: Co w przypadku długich włosów?
Gdy odkurzam, muszę bardzo często odkorkowywać szczotkę z długich włosów produkcji własnej i to bynajmniej nie z powodu nadmiernego wypadania.
Jak radzi sobie robot?