We własnym domu byłoby najlepiej. W sklepie mogą zrobić tak, że wszystko będzie hulać, a w domu jednak okaże się, że to nie to, po za tym inne dywany etc.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Jeszcze jest taki maluśki problemik, który raczej dotyczy wszystkich tego typu urządzonek: nie wszędzie to jest w stanie dojść, więc ten... Zwykłe odkurzanie albo chociaż miotła się przydadzą.
No dokładnie. -- (Zuzler): Jeszcze jest taki maluśki problemik, który raczej dotyczy wszystkich tego typu urządzonek: nie wszędzie to jest w stanie dojść, więc ten... Zwykłe odkurzanie albo chociaż miotła się przydadzą.
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
powiedział bym, że jest w stanie do jechać i to za bardzo. Chodzi mi o to, że zdażasię wjeżdżać pod jakieś meble i nie dać rady wyjechać. Mam porównanie we wcześniejszym mieszkaniu podłogi to były jakieś takie kafelki tylko, że więkrze, teraz mam panele i roomba na panelach sobie radzi dobrze, co nie znaczy, że razw tygodniu nie odkurzam. Co do dogich, takich już z najwyższej pułki roomb to kiedyś chciał bym po testować komplet czyli robota sprzątającego i robota myjącego podłogę, to są dwa urządzenia,ale współpracujązesobą.
Witam co do ekspresów automatycznych do kawy to ja polecam ekspresy firmy delongi a wogule nie polecam ekspresuw firmy saeco saeko dla osoby niewidomej jest w wielu kwestiach nie dostępny trzeba co tydzień myć blok kawowy a blok się bardzo ciężko wyciąga poza tym wszelkie komunikaty są pokazywane w piktogramach jest głośny w działaniu działa jak traktor ekspres delongfi cichy wszelkie komunikaty są napisane tekstem i nie trzeba myć bloku kawowego a co do modelu ekspresu delongi to ja polecam delongi magnifica s kappucino albo jaki kolwiek z przyciskami i dozownikiem na mleko bo ekspresy z panelem dotykowym których jest coraz więcej niestety są dla nas nie dostępne no chyba że taki ekspres ma blutu i aplikacje na telefon to wtedy można go obsłużyć z poziomu telefonu
a ja będę się czepiał, ale polecam używać interpunkcji, takie wpisy są dużo bardziej dostępne dla osób niewidomych. Można je czytać, bez potrzeby przechodzenia słowo po słowie.
Zgadzam się w stu procentach. -- (papierek): a ja będę się czepiał, ale polecam używać interpunkcji, takie wpisy są dużo bardziej dostępne dla osób niewidomych. Można je czytać, bez potrzeby przechodzenia słowo po słowie.
--
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
U mnie genialnie sprawdza się Roomba E5 i to już od roku. Wszystkie meble mam na nóżkach, pięknie wjeżdża, obraca, nie ma kłopotu, sprząta naprawdę dobrze, tylko trzeba ją puszczać co drugi dzien. Jeśli chodzi o sprzęty do kuchni to polecam ekspres do kawy Delonghi Lattissima 1, jeśli ktoś chce kapsułkowy, zmywarkę, mikrofalę i piekarnik mam Bosha, mają super pokrętła i czytelne przyciski - nie pamiętam modeli, a płytę indukcyjną Miele, to jedyny model z pokrętłami tej firmy. Pralkę mam również w kuchni, pod zabudowę, to whirpool z tej serii sięgnij po szósty zmysł, bardzo dostępna, ze skokowym pokrętłem. Mam też z odzysku telewizor LG z przewodnikiem głosowym. Czyta kanały, programy i nawet opisy odcinków, ogarnia też Youtube, ale w żadnej innej aplikacji już nie pogada.
@Wiolinistka A powiedz, czy trzeba od czasu do czasu włączać zwykły odkurzacz? Czy potrafi się zaplątać w kable? Czy gdzieś jednak nie dojeżdża? Czy coś Ci kiedyś rozmaślił, tak jak głosi legenda o kupie psa? :)
O kurde, nie znałam tego! Nie nie, mi nie rozmaśla, raz przewrócił storczyka i zjadł całą ziemię, która się wysypała, więc posprzątał po sobie hehe, a dojeżdża mi wszędzie niemal, bo mam meble na wyższych nóżkach. Narożniki i inne drobiazgi poprawiam już mopem zwykłym lub parowym, albo szmatą :)
Julitko, miałam Karcher parowy, taki co wygląda jak odkurzacz i to było bardzo nieżyciowe, niewygodne, teraz go mają moi rodzice, a ja mam Viledę, taki po prostu trójkącik, który wozisz na kiju i on jest lekki, bardzo fajnie sprząta, wodę nalewasz poniżej rączki. Mam do niego cztery zamienne ściereczki, myje elegancko!
Wiolinistka, jeszcze jedno pytanie: Co w przypadku długich włosów? Gdy odkurzam, muszę bardzo często odkorkowywać szczotkę z długich włosów produkcji własnej i to bynajmniej nie z powodu nadmiernego wypadania. Jak radzi sobie robot?
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
This site uses cookies to enhance your experience.