#1561 adelcia
teś go mam.
-- (iwkan):
Dzięki. I już mam nowy samolot.beecrafta bonanzę.
--
#1562 iwkan
A mam pytanie czy ktoś latał z poznańskiego lotniska? Bo nie mogę znaleźć yanki
#1563 grzegorzm
podrzuci ktoś link do eurofly 2?
#1564 iwkan
Oczywiście, że podrzuci. Mówisz i masz. :D A oto link:
https://www.stefankiss.sk/files/eurofly2/Eurofly_2_ful_setup.exe
#1565 iwkan
Mam nadzieję, że wszystko jest ok. W razie czego mam też instalkę.
#1566 adelcia
a ja definitywnie stwierdziłam że ta gra kostuje mnie zbyt dużo energii, zwłaszcza parkowanie, i że nie dam się tak dalej męczyć.
biorę pauzę a być może kiedyś póżdniej, jak wieża będzie nawigować naziemi, to spróboję.
#1567 iwkan
A ja mam już nowy samolot bonanzę.
#1568 LordKiller Konto zarchiwizowane
Też mam bonanzę.
#1569 lalar123
No to miałem ostatnio też na dwa i dziób na zero nawet zmniejszyłem przepustnice na 2 bo ktoś gadał, że przy lądowaniu musisz być na drugim biegu. No i banc!
#1570 iwkan
Przy lądowaniu wciskasz alt+end, i wtedy wszystko ustawia się na zero. Nie może być bieg na dwa, bo wtedy nigdy nie wylądujesz.
#1571 iwkan
Witajcie. Co mam robić, gdy się pojawia błąd nie ma takiego klucza w słowniku. I wtedy mi się wyłącza eurofly.
#1572 Rogan
Co powoduje ten błąd?
#1573 iwkan
To się pojawia przy włączaniu radia
#1574 midek
pojawila sie nowa wersja ef3 oto lista nowosci: 16 marca 2024
- Zmodyfikowana aerodynamika podczas lądowania. Samolot stopniowo traci prędkość po zmniejszeniu mocy do 0, dlatego wskazane jest wykonanie manewru lądowania
z prędkością przeciągnięcia (plus10km/h).
- Naprawiono błąd, w wyniku którego można było ustawić klapy bez zasilania.
- Naprawiono problem z cofaniem się podczas ręcznego przeglądania mapy. .
- Naprawiono problem z usuwaniem ulubionych punktów.- Naprawiono problem polegający na tym, że lot bez pasażerów po wylądowaniu nie był oceniany, chyba że poproszono o przypisanie bramki.
- Naprawiono problem polegający na tym, że naciśnięcie alt+end nie zmniejszało mocy do 0.
- Naprawiono błąd powodujący wyświetlanie nieprawidłowego czasu lotu w planie lotu.
- Wyłączono możliwość powrotu do menu po ukończeniu lotów szkoleniowych za wyjątkiem przejścia na wyższy poziom szkolenia.
- Dodano ocenę lotu do wszystkich typów lotów, łącznie ze szkoleniem.
- Dodano informacje o stanie samolotu w przypadku katastrofy lub wypadku śmiertelnego.
- Wdrożono ocenę lotów firmowych.
- Dodano okno z aktualnościami i nowymi lotniskami w sekcji O programie. Można je odczytać naciskając klawisz Tab.
- Dodano wsparciedla niestandardowych dźwięków. W folderze danych użytkownika w obszarze Audio można utworzyć podfolder dla Samolotu, Mapy lub Dźwięków i zapisać tam niestandardowe dźwięki. Możliwe jest także utworzenie folderu o nazwie Samoloty i utworzenie podfolderu dla każdego konkretnego statku powietrznego, aby wstawić własne dźwięki tylko dla tego samolotu.
- Dodano opcję określenia kąta przechylenia skrzydła w systemie autopilota. Wartości banku i pochylenia muszą być oddzielone przecinkiem.
- Dodano opcję określenia kąta pochylenia nosa w systemie autopilota. Wartości wysokości i nachylenia muszą być oddzielone przecinkiem.
- Przerwy w wieży można włączać i wyłączać w ustawieniach programu na karcie Lot.
- Dodano opcję resetowania bieżącego treningu. Na liście aktualnych treningów po naciśnięciu klawisza Tab znajduje się przycisk Reset.
- Naprawiono wiadomości audio.
- Dodano opcję zatrzymania odtwarzania wiadomości za pomocą klawisza Escape.
- Dodano obsługę oddzielnego dźwięku dla prywatnych wiadomości. Dźwięk nazywa się Message2.
- Dodano wydarzenia na czacie. Można je włączyć lub wyłączyć, a także ustawić sposób powiadamiania za pomocą klawiszy ctrl+L w komunikatorze.
- Dodano obsługę oddzielnego dźwięku dla wydarzeń na czacie. Dźwięk nazywany jest zdarzeniem komunikatu.
- Dodano opcję wyświetlania lokalizacji nadawcy po naciśnięciu klawisza F2 w komunikatorze.
- Dodano budynki lotniskowe.
- Dodano sygnalizatory dla taksówek Alpha i Bravo z parkingu i obszaru głównego.
- Dodano opcję wyciszenia sygnalizatorów po określonej liczbie sekund, jeśli dron jest nieruchomy. Liczba sekund jest opcjonalna w ustawieniach programu w zakładce Lot.
- Po opuszczeniu pasa startowego dodano polecenie powrotu na wieżę w określonym kierunku.
- Dodano eksploratora lotniska. Aktywowany przez naciśnięcie alt+e na ziemi i ma swoją własną pomoc dzięki alt+h. Skalę można zmieniać za pomocą kółka myszy, a aktualną pozycję można określić za pomocą klawiszy strzałek.
#1575 midek
konkrety: 1. mozna eksplorowac lotnisko (alt e i chodzimy strzalkami). 2. mozna resetowac trening. 3. zmienily sie warunki ladowania
1. ladujemy z predkoscia przeciagniecia plus 10 np. dla airbusa a300 jest to okolo 235km/h plus 10 czyli 245. jak zejdziemy ponizej tej wartosci samolot spada jak kamien. kolejna glupia zmiana to ladowanie nasrodku pasa. przy duzych samolotach wlaczamy wszystko hamujace, spojlery, ciag wsteczny a po przekroczeniu 50km/h przelaczamy sie na tryb kolowania i hamulce. jak wylecimy z pasa wieza pomoze nam wrocic na pas podajac kurs.
uwazajcie na ten krotki pas, latwo sie rozpiepszyc. poza tym nawet na treningu zarabiamy punkty karne, porabane jak cale zasady ef3.
#1576 matius
Na treningu nie powinno być karnych, bo to w końcu trening
#1577 iwkan
Na małych lotniskach, podczas kontaktu z wieżą nie ma opcji proszenia o zezwolenia uruchomiania silników. A w tej nowej wersji jedną z przyczyn punktów karnych było właśnie uruchomienie silników bez zezwolenia. Więc co w takim układzie robić, gdy prośba o zezwolenie uruchomienia silników jest niemożliwa.
#1578 mojsior
co na treningu się dostaje karniaki, kto to wymyśla xd.
#1579 iwkan
No niestety tak. Pojęcia nie mam, kto to wymyślił.
#1580 lalar123
Mam dość. Niech ludzie gadają ale mnie to w kówia! pobierała się ostatnio mi długo aktualizacja do eurofly3 i teraz do jasnej cholery wystartować nie mogę. Mam otwarte drzwi hangaru ustawiam plan lotu ustawiam lotnisko docelowe rozpędzam się, i nagle przy sto prędkości się rozbijam z niczego. fatalne opuźnienie. Jak kórwa opuźnienie, skoro z hangaru startowałem kiedyśnormalnie. Czy ciągle muszą być zmiany i nikt nawet nie będzie w treningu łaskaw pwiedzieć że się start zmienił, cholera jasna.