#1581 Rogan
Lalar123 a o jakim samolocie mówisz? Kiedy startowało się wprost z hangaru? Tocz to jakieś herezje som.
Co do kontaktu z wieżą i proszenia o zgodę na uruchomienie silników, trzeba to zgłosić koniecznie, bo nie może to być oceniane.
#1582 zegarmistrz
ALe żeczywiście, daje się wystartować z hangaru to prawda.
#1583 iwkan
A do kogo zgłaszać ten problem ze otrzymywaniem pozwolenia na start silników w samolotach pierwszej kategorii? czy tam jest jakiś link?
#1584 zywek
W samolotach z silnikami pierwszej kategorii by design nie prosisz o pozwolenie na start silników, bo nie ma osobnego kontrolera Ground.
@midek nie tlumacz nazw katalogów, bo się zrobi śmietnik, i potem jakiś @rafalko czy inny będzie chciał własne dźwięki samolotów i zrobi katalog samoloty i mu to ni będzie działąć i znóœ będzie wszystkich wyklinał i od każdego żądał, żeby mu rozwiązywał jego problemy.
#1585 iwkan
Wiem, że nie ma w samolotach pierwszej kategorii pozwolenia na uruchomienie silników ale w takim razie dlaczego brak pozwolenia był jednym z powodów nieudanego lotu?
#1586 mojsior
ej ale dlaczego prędkość londowania to teraz jest prędkość przeciągnięcia plus 10 czy jakoś tak, pierwsze słyszę o czymś takim żeby w realu taką prędkością się londowało.
Odnoszę wrażenie, że straszne kombinacje się w tym eurofly się dzieją, za chwile te wszystkie tutoriale, co zostały nagrane dla wersji angielskiej stracą sens.
#1587 Rogan
Dzieją się, dzieją. Nie jestem typem narzekacza, ale jakieś straszne rzeczy tam robią. A ludzie nie poprawiają sprawy podobno, bo wymyślają jakieś niestworzone rzeczy.
Na stronie głównej EF jest mail do Stefana, tam próbujcie zgłaszać błędy.
Ja na przykład ukończyłem szkolenie podstawowe całe, a teraz nie mam dostępu do lotów wolnych, biznesowych i innych. Same treningowe mi zostały w tym menu głównym.
#1588 mojsior
pół żartem pół serio, to może pan stefan kiss jest fanem serialu katastrofy w przestworzach.
Of topp ciekawe, gdzie to teraz puszczają, kiedyś to miało discovery a teraz chyba national geographic, oj obejrzało by się.
#1589 iwkan
Tak, w national geographic to jest. Ale czy ktoś ogarnął to lądowanie bo jeśli dobrze zrozumiałam, to jeśli prędkość przeciągania jest na przykład 108 to po dodaniu 10 to będzie 118. Próbowałam tak lądować, ale mi się nie udało, bo po naciśnięciu alt+end, zmniejszyła się prędkość. I spadłam. A powód niepowodzenia był praca silników. Czyli przed naciśnięciem alt+end trzeba wyłączać silniki? Dobrze byłoby, i chciałabym o to poprosić, by żywek nagrał demonstrację tego lądowania w nowej wersji.
#1590 Rogan
Mi też się nie udało wylądować. Miałem nabitych 12 punktów aż, straciłem wszystkie i mam teraz zero, utraciłem też możliwośc wykonywania lotów rankingowych. Także tak.
#1591 lalar123
No jak nie. Ja cessną w prost z hangaru startowałem. Poco mam wyjeżdżać i bóg jeden wie jak się ustawiać @rogan skoro i tak pas jest przednami. bo to jest tylko jeden pas dla samolotów pierwszej kategorii. Poza tym ja sięjuż wzbijałem w górę gdy nagle się rozbiłem. Nawet kurna zero tutoriala w becie. Co człek się nauczy startować to mu zaraz wszystko zmieniają. i weź się cholera jasna naucz startować.
#1592 Rogan
Ja cessną dziś wystartowałem tak z hangaru. Klepy na 1, nos na 7, otworzyć hangar i jazda przed siebie.
#1593 lalar123
I narzekam bo jak cholera nawet tutoriala niemaa te angielskie przestają mieć sens bo pan sztiefan coś po przestawiał no to jak kuna mamy teraz wystartować? chyba pierdząc w częstotliwości 4200 h.z.
#1594 Rogan
Start się akurat nie zmienił, lądowanie niestety już tak.
#1595 Monia01
Lalar, powstrzymaj język, dobrze?
🇺🇦 🇵🇱
#1596 lalar123
Nie powstrzymam języka monia01 bo mnie wkórza takie zachowanie. Człowiek nauczył się startować a tu nagle sobie Mr. Sztiefan zmienia zasady od tak sobie bo mu wolno mając w tyłku ludzi i ich pomysły czy w ogule ludzi. Gdzie podręcznik który obiecał, nie ma go. Wiesz, gdzie można przez niego wszystkie angielskie tutoriale sobi wsadzić? głęboko tam, gdzie słońce nie dochodzi a samurajowie nie śpiewają. Ja rozumiem, gdyby zmieniał coś w lotach charterowych czy biznesowych albo powoli wdrażał jakieś żeczy. Ja rozumiem, że fizyka samolotu itd itp. Ale do cholery nowym użydkownikom zaruwno jak i starszym należy się samouczek tak? Anie wystawianie ludzi do wiatru. Nauczyłem się, że przy starcie robimy klapki na 1 i lecimy. Teraz coś na rozrabił, że ja nie wiem, jak klapy ustawić by się wznieść. Niedość, że boję się bo trudno bardzo nauczyć mi się kołowania po lotnisku, to jeszcze kurna takie utrudnienia. Jak się komuś nudzi to niech sobie netflixa włączy. Teraz takie fajne seriale lecą. Chodźby avatar ostatni władca wiatru. Anie zmienia coś w przeciągu 30 sekunt. A tutoriala jak niebyło tak niema.
#1597 Rogan
Spokojnie Lalar. To jest wersja beta. Wersje beta właśnie takie są - wprowadzane są zmiany. Czasem dobre, czasem złe. Dlatego właśnie wszystko będzie resetowane z chwilą wypuszczenia pełnej wersji. Ostatnie zmiany są z błędami, wszystko będzie na spokojnie poprawiane. Pamiętać należy, że projektem zajmuje się (od strony kodu) jeden człowiek i robi to całkowicie za darmo. Można a nawet trzeba zgłaszać błędy, ale nie ma co pluć jadem. Nie ma emocji, jest spokój.
#1598 Monia01
Jeśli się nie opanujesz, zacznę albo usuwać fragmenty, albo wręcz kasować całe Twoje posty, więc naprawdę proszę o spokój i opanowanie emocji.
🇺🇦 🇵🇱
#1599 mojsior
lalar gdybym był moderatorem, to bym sobie z tobą poradził inaczej, na szczęście są ludzie cierpliwsi niż ja.
Ja kiedyś wiele razy tłumaczyłem co to jest beta, i za każdym razie piszę na czym to polega, tylko problem lalara jest taki, że on uważa, że stefan zrobił jemu i nam na zło,ść bo specjalnie zmienił zasady.
Wystarczy wejść na jego kanał na youtubie.
Powiem tak, jak ktoś taką ma postawę nie pohamowany język, nie powinien testować.
Niektórzy wolą marudzić zamiast na przykład napisać do autora, no ale cóż, pewnych ludzi się nie zmieni.
Tak nawiasem mówiąc to jutro pan walczy ma podcast o euroflyk w tyflopodcaście.
#1600 mojsior
skoro prędkość londowania się zmieniła, to jak to wygląda teraz, czy we właściwościach pokazuje się nam ta prędkość, którą mamy mieć, czy tu już musimy sprawdzać stalling i dodawać do niego te 10, bo jak ta prędkość się pokazuje pod ctrl enter to nie powinno sprawiać jakiegoś problemu.
No i pytanie czy te zasady się tyczą wszystkich samolotów pierwszej kategorii też.
Nie mam jak tego sprawdzić, bo musiałem się tej gry pozbyć na rzecz miejsca na dysku, które potrzebowałem dla bardziej zasobożernych produkcji.