ja wiem że to beta i oczywiście nie pisze tego z pretensjami, bo wiadomo że tak może być, tylko uprzedzam, żeby mi nikt nie pisał że to beta:) bo ja to wiem, i że rzeczy mogą nie działać. Zastanawiam się dlaczego u mnie polski nie działa. Jakieś pliki pobrało, ale jak odpalam to dalej wszystko po angielsku, też jak odpalam eurofly to jest jakiś komunikat że mapy nie mogą być załadowane.
Jeśli chodzi o drogi kołowania i stopnie, to zazwyczaj są to drogi z południa na północ (180, 360 czyli 0) i wschód zachód (90, 270) w tych stopniach oscyluj. Natmiast pasy no to w zależności od nazwy. Jeśli masz pas 08 to 80, 13 to 130, 26 to 260 etc.
Edytowano
1 likes
O, lubię jak ktoś sluchający wcześniej moich wyjaśnień idzie i dzieli się dobrem i miłością z innymi xD
Nie działają, bo Launcher jest źle zrobiony i nie potrafi pracować z plikami, które sam pobiera, a przynajmniej nie zawsze.
Nie działają, bo Launcher jest źle zrobiony i nie potrafi pracować z plikami, które sam pobiera, a przynajmniej nie zawsze.
a czy alt s wam nie działa, zdaje się że to auto kurs jest, wpisujesz zadany kurs i on ci sam skręca.
Mnie to działa przynajmniej przy cessnie
Mnie to działa przynajmniej przy cessnie
U mnie jest tak, że w powietrzu działa, ale na pasie na ziemi to niekoniecznie. Dzięki za pomoc, bo wreszcie wystartowałam.
pamiętaj że przy skręcaniu on ci wydaje taki pipczący dźwiek.
To oznacza że on się obrócił tam o tą wartość co nacisnęłaś ze strzałkami.
Przypuśćmy jeżeli zrobiłaś shift i w prawo, to znaczy że samolot będzie się przekręcał o 10, więc możesz sobie liczyć te pikniecia i potem odpowiednio nacisnąć bardzo szybko dwa razy klawisz ten od sprawdzania wychylenia sterownicy aby wypoziomować ją.
To oznacza że on się obrócił tam o tą wartość co nacisnęłaś ze strzałkami.
Przypuśćmy jeżeli zrobiłaś shift i w prawo, to znaczy że samolot będzie się przekręcał o 10, więc możesz sobie liczyć te pikniecia i potem odpowiednio nacisnąć bardzo szybko dwa razy klawisz ten od sprawdzania wychylenia sterownicy aby wypoziomować ją.
Nie o tą wartość co nacisnęłaś ze strzałkami @mojsior nie wprowadzaj w błąd, tylko najczęściej o 10 stopni i zazwyczaj to sobie trzeba wlączyć w ustawieniach, więc u jednych piszczy u innych nie.
ja juś słuchałam nawwet słowacką instrukcję na ich youtube ale no ..... jak wydać niewiele mi to dało.
u żiwka teś próbowałam słuhać ale tam chyba było go zacicho słychać.
-- (Rogan):
Wysłuchaj blogowych wpisów Żywka. Jak nie ogarniasz, wysłuchaj jeszcze raz...
Jeśli CIę to pocieszy, ja sobie radzę z kołowaniem do pasa startowego. Po wylądowaniu ni uja...
Nawigacja po lotnisku, jak dla mnie, jest tak z 5x trudniejsza od lotu samego w sobie, z lądowaniem włącznie.
--
u żiwka teś próbowałam słuhać ale tam chyba było go zacicho słychać.
-- (Rogan):
Wysłuchaj blogowych wpisów Żywka. Jak nie ogarniasz, wysłuchaj jeszcze raz...
Jeśli CIę to pocieszy, ja sobie radzę z kołowaniem do pasa startowego. Po wylądowaniu ni uja...
Nawigacja po lotnisku, jak dla mnie, jest tak z 5x trudniejsza od lotu samego w sobie, z lądowaniem włącznie.
--
oo brawo, być może cię będę naśladowała jak kiedyś z tych minus 50 ileś wyleże:D
-- (iwkan):
U mnie jest tak, że w powietrzu działa, ale na pasie na ziemi to niekoniecznie. Dzięki za pomoc, bo wreszcie wystartowałam.
--
-- (iwkan):
--
otóś to jest pytanie.
wiem tylko że pod l czyta mi minus 53 i nie umiem z tąd wyjść.
bo dopiero co się ruszę i próboję obracać, żeby jakoś z tamtąd wyjść nad zero, to się rozbijam,i tyle.
-- (zywek):
@adelcia ale czego konkretnie potrzebujesz?
--
wiem tylko że pod l czyta mi minus 53 i nie umiem z tąd wyjść.
bo dopiero co się ruszę i próboję obracać, żeby jakoś z tamtąd wyjść nad zero, to się rozbijam,i tyle.
-- (zywek):
@adelcia ale czego konkretnie potrzebujesz?
--
Nie sprawdzasz pod l, a kurs pod s masz. Na ziemi też. :)
Jeśli jedziesz np. drogą Alpha, powiedzmy na północ, pod s czyta Ci północ. Jedziesz, jedziesz. Po chwili z prawej strony słyszysz pikanie i nazwę kolejnej drogi, Brawo. Wówczas shift strzałka w prawo skręcasz i czekasz, aż twój kurs to będzie 90. Stabilizujesz koła 2x g, ewentualnie korygujesz kurs jeśli sobie przejedziesz za bardzo w prawo.
Jeśli jedziesz np. drogą Alpha, powiedzmy na północ, pod s czyta Ci północ. Jedziesz, jedziesz. Po chwili z prawej strony słyszysz pikanie i nazwę kolejnej drogi, Brawo. Wówczas shift strzałka w prawo skręcasz i czekasz, aż twój kurs to będzie 90. Stabilizujesz koła 2x g, ewentualnie korygujesz kurs jeśli sobie przejedziesz za bardzo w prawo.
narazie jestem na totalnie pierwszym trenignowym zadaniu.
więc jk mi się tu nie uda tego ogarnąć to mogę w sumie całe eurofly porzucić.
-- (Rogan):
--
więc jk mi się tu nie uda tego ogarnąć to mogę w sumie całe eurofly porzucić.
-- (Rogan):
--
jak lądować na lotnisku z więcej niż jednym pasem?
bo start ogarnąłem ale do lądowania mam 15 r i nie bardzo wiem jak się do niego ustawić.
bo start ogarnąłem ale do lądowania mam 15 r i nie bardzo wiem jak się do niego ustawić.
Ja nagrania nie zrobię, bo się na tym absolutnie nie znam. :) Mogę opisać, bo w sumie opisywania wiele nie ma.
Lądujecie tak samo jak na lotnisku z jednym pasem będącym dwoma.
Jeśli dostajemy pas 08r, ustawiamy się tak by lotnisko mieć na kursie 80 dokładnie tak samo jak w sytuacji wspomnianej wyżej.
Jak jesteśmy pięć kilometrów od lotniska, wciskamy ctrl s i z listy wybieramy pas 08r. Wszystko inne wygląda dokładnie tak samo jak wcześniej.
Lądujecie tak samo jak na lotnisku z jednym pasem będącym dwoma.
Jeśli dostajemy pas 08r, ustawiamy się tak by lotnisko mieć na kursie 80 dokładnie tak samo jak w sytuacji wspomnianej wyżej.
Jak jesteśmy pięć kilometrów od lotniska, wciskamy ctrl s i z listy wybieramy pas 08r. Wszystko inne wygląda dokładnie tak samo jak wcześniej.
ok dzięki.
wgl chyba jest błąd bo jak dam ctrl+s to blokuje mi pas ale pod k i l mam jakieś liczby w milionach i nie sygnalizuje mi lotniskai pasa
wgl chyba jest błąd bo jak dam ctrl+s to blokuje mi pas ale pod k i l mam jakieś liczby w milionach i nie sygnalizuje mi lotniskai pasa
Tak się dzieje, gdy korzystając z ils przelecisz nad lotniskiem i jest to błąd. Nic nie zrobisz, nie wylądujesz już nawet, musisz zamknąć lot niestety.