Hmm czy jak już będzie polski to trzeba ściągać od nowa? Czy w addons pobrać? Czy jeszcze inaczej?
W ustawieniach wybierasz polski, aktywujesz. Wyłączasz i uruchamiasz launcher. Ale na razie nie polecam jeszcze.
Ta wersja jest wersją beta i jest tylko do tekstów. Zauważ, że przed pobraniem tej bety, jest komunikat mówiący o tym w języku angielskim. Po czym trzeba nacisnąć przycisk potwierdzając, że rozumiesz warunki na jakich ściągasz wersję testową.
ja nie ogagrniam kurcze tego obracania samolotem.
jakby okey, rozumiem, że jeśli stojimy np na północ,i chcemy się obrócić na wschód czy tam zachót, wszystko jedno, to shift strzałka lewo lub prawo wciśnięte 9 razy i posprawie.
ja bym się spodziewałam tego, że jak wcisnę to 9 razy i puszczam, to liczę sobie do 9 ciu albo ten dzwięk albo to co nam wymówi, w zależnoścy jak to sobie ustawiliśmy, a ptem to się dalej juś kręcić nie będzie.
jednak ono się kręci dalej, jakby kuzwa na lodzie jechało, i nnieraz nie zdąże wcisnąć 2x literkę g żeby to się zatrzymało.
zazwyczaj juśjestem parę stopni dalej i potem muszę to korigować jeszcze samimi strzałkami, i nieraz nietrafiam
jakby okey, rozumiem, że jeśli stojimy np na północ,i chcemy się obrócić na wschód czy tam zachót, wszystko jedno, to shift strzałka lewo lub prawo wciśnięte 9 razy i posprawie.
ja bym się spodziewałam tego, że jak wcisnę to 9 razy i puszczam, to liczę sobie do 9 ciu albo ten dzwięk albo to co nam wymówi, w zależnoścy jak to sobie ustawiliśmy, a ptem to się dalej juś kręcić nie będzie.
jednak ono się kręci dalej, jakby kuzwa na lodzie jechało, i nnieraz nie zdąże wcisnąć 2x literkę g żeby to się zatrzymało.
zazwyczaj juśjestem parę stopni dalej i potem muszę to korigować jeszcze samimi strzałkami, i nieraz nietrafiam
Adelcia a jak skręcasz samochodem, to skręcasz kierownicę do zadaneo kierunku i on sam CI wyprostuje wzdłóż asfaltu na tym kierunku? A no nie.
1 likes
No to ja powiem tak. Korygować trzeba raczej zawsze. Bardzo rzadko udaje się wymierzyć tak, by wycyrklować dokładnie o 90 stopni obrót.
Natomiast w kwestii samego procesu obracania:
- shift strzałka prawo skręca Twoje koła o 10 stopni. Maksymalnie można skręcić o 50 stopni, to samo w lewo (-50). Skręcenie kół powoduje, że samolocik jadąc zaczyna CI skręcać.
Musisz słuchać informacji, jakim obecnie kursem jedziesz i we właściwej chwili klepnąć 2x g, by koła wyprostować.
Natomiast w kwestii samego procesu obracania:
- shift strzałka prawo skręca Twoje koła o 10 stopni. Maksymalnie można skręcić o 50 stopni, to samo w lewo (-50). Skręcenie kół powoduje, że samolocik jadąc zaczyna CI skręcać.
Musisz słuchać informacji, jakim obecnie kursem jedziesz i we właściwej chwili klepnąć 2x g, by koła wyprostować.
no tego
to rozumiem ale nim zdążę zareagować to juś jestem dajmy nato 10 15 stopni dalej, a potem nnie umiem tego skorikogać tak prosto.-- (zywek):
Adelcia a jak skręcasz samochodem, to skręcasz kierownicę do zadaneo kierunku i on sam CI wyprostuje wzdłóż asfaltu na tym kierunku? A no nie.
--
to rozumiem ale nim zdążę zareagować to juś jestem dajmy nato 10 15 stopni dalej, a potem nnie umiem tego skorikogać tak prosto.-- (zywek):
--
A jeszcze drugie pytanie. Najpierw latałam cesną. mam teraz poziom drugi i samolot pajper. Ale od czasu do czasu latam następne trasy cessną. Dlaczego te loty nie zapisują się w dzienniku pilota. Mówię o tych które latam cessną.
Nie marnuj czasu na cessnę, skończ te 5 czy ileś samolotów pierwszej kategorii, 3 drugiej i 2 trzeciej o ile pamiętam, potem Ci się pojawi wolny lot i będzie Ci się zapisywać.
Zresztą ten dziennik pod ctrl_+enter i 2 razy tab to nie dziennik pilota, tylko dziennik pokładowy samolotu. Nie masz jeszcze własnych, bo nie skończyłaś całego treningu
no i co? jestem s prawa na minus 50 i ani za nic nie umiem z tamtąd wyjść, i juś parę razy się rozbiłam po prostu.
bo stojąc nie da się obracać a jak się ruszę i zacznę się obracaćto i tak mi z tego niewiele wychodzi.
bo stojąc nie da się obracać a jak się ruszę i zacznę się obracaćto i tak mi z tego niewiele wychodzi.
Wysłuchaj blogowych wpisów Żywka. Jak nie ogarniasz, wysłuchaj jeszcze raz...
Jeśli CIę to pocieszy, ja sobie radzę z kołowaniem do pasa startowego. Po wylądowaniu ni uja...
Nawigacja po lotnisku, jak dla mnie, jest tak z 5x trudniejsza od lotu samego w sobie, z lądowaniem włącznie.
Jeśli CIę to pocieszy, ja sobie radzę z kołowaniem do pasa startowego. Po wylądowaniu ni uja...
Nawigacja po lotnisku, jak dla mnie, jest tak z 5x trudniejsza od lotu samego w sobie, z lądowaniem włącznie.
Edited
ustawiaj sobie na początek prękość z 5 czy coś takiego, ctrl+delete blokujesz rozpędzanie się na aktualnej prędkości, którą masz pod r.
Mój problem jest nie tyle z tym, że nie ogarniam, lecz z tym, że lewą stronę słabo słyszę, nie mam jeszcze słuchawek, żebym mogła jednocześnie pracować z aparatem słuchowym, dlatego dopytywałam mniej więcej o stopnie, by znaleść Oscara. Bardzo lubię to eurofly, to w zasadzie jedyna gra w którą gram i staram się znaleźć rozwiązanie by grać, mimo że słabiej słyszę.