Forum

Eurofly

Gry audio (dyskusja ogólna)

Poprzednia 45 / 87 Następna

krzykacz

#881 ·

witam mam mały problem jestem nad brazylią i załoga mi nie muwi rze lece nad amerykańskim kontynentem

mara

#882 ·

To oznajmianie kontynentów, gdy jesteś blizko równika (Brazylia jest jednym z takich państw), działa, jak chce, ale w większości przypadków jednak nie działa.
Jedynie gdy naciśniesz 1, nvda przeczyta ci nazwę kontynentów, ale masz tu rację- stewardzi raczej tego nie oznajmują, a tak być powinno.
Wolę ciebie wolność!

krzykacz

#883 ·

dzienkuje bo jurz myślałem rze znowu grze coś odbiło czyli z falklandami jest tak samo?

mara

#884 ·

Taaa.
A i jakbyś był na Antarktydzie, steward też nic nie powie ale to akurat dla tego, że nie zostało to zdefiniowane w kodzie gry i tak jest pewnie dla tego, że tam nie da się żyć tak na prawdę.
Wolę ciebie wolność!

krzykacz

#885 ·

ja sie dziwie jak wczoraj podhodziłem do londowania to gra mi sie zawiesiła nic niemogłem robić w ostatniej hfili gre anulowałem

iwkan

#886 ·

A czy wiecie, że można już normalnie wchodzić w dodatki?
Слава Україні! Sława Ukraini!

matius

#887 ·

Jak normalnie? Nie bardzo rozumiem.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

Kosa12

#888 ·

Edytowano
Już można wchodzić w dodatki z poziomu gry.
Już zostało to naprawione.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

zywek

#889 ·

CHciałbym wam powiedzieć, że ponoć w następnym roku ma być już więcej wiadomo na temat eurofly3.
W styczniu będą aktualizować stronę do nowej wersji dla e3? Potem ma być jakiś demonstracyjnyfilm, w którym pokażą, co nowego, a ma być wesoło!
Nie wiem, ile w tym prawdy, ale wreszcie mają wejść pasy startowe zgodne z rzeczywistymi, nie tam jakieś a2 czy b5 tylko na wschód, zachód i północ, ponoć więcej rzeczy będzie do wykonania w kokpicie, no ciekawe.
Ja w każdym razie czekam i zobaczymy, co tam się stanie.

Kosa12

#890 ·

O to ciekawie.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

grzegorzm

#891 ·

Cześć, nie wiem czy kiedyś o to nie pytałem, ale wróciłem do tej gry i mam problem, w trakcie lotu dostaję komunikat i dźwięk o za małej ilości tlenu, co muszę włączyć? Wentylację mam włączoną, kontrolę ciśnienia i tęperatury też.

matius

#892 ·

Możę to jest losowa awaria? A jeśli nie, to nie wiem.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.

zywek

#893 ·

Pewnie losowa awaria. Wyłącz je w ustawieniach, bo i tak są bez sensu.

grzegorzm

#894 ·

Nie, jest taki dźwięk, takie pikanie coraz wyższe, wydaje mi się,że czegoś nie włączyłem.

matius

#895 ·

A to może radar anty burzowy, albo antykolizyjny?

zywek

#896 ·

jak coraz wyzsze to burza, omin to

krzykacz

#897 ·

ja mam to wszystko po wyłanczane aja miałem ostatnio wypadek zostałem zestrzelony mimo rze zgłosiłeem indentyfikacje jak przekroczyłem granice państwa serwer nie przyją tego i spadłem

mara

#898 ·

Losowe awarie są wtedy, gdy jest mowa o tym, że trzeba koniecznie lądować.
Wtedy trzeba awaryjnie wylądować.
Komunikaty o tym, że za mało tlenu, nie powinny mieć miejsca, gdy się ma włączoną wentylację i kontrole temperatury i ciśnienia.
Prawdopodobnie gra się zaczyna losowo bugować i prawdopodobnie jestem jednym z niewielu szczęściarzy, któremu wszystko śmiga jak w zegarku.
Nie jestem w stanie znaleść innego wyjaśnienia tej sprawy.
Jeśli to się będzie dalej powtarzało, skonfigurójcie grę tak:
Wejdźcie do opcji gry.
Zakładka lot:
Ustawcie zasięg lotniska 1, 2 i 3 na najniższą wartość, czyli 3 km.
Możecie też powyłączać zaczynaj nowy dzień w hangarze i leć zgodnie z planem lotu.
To drugie jest szczegulnie wkurzające, gdy np. jesteście na dużym lotnisku i dostajecie pas startowy taki, jak A4, A5, B4 czy B5, zwykle w moim przypadku to oznaczało, że się spuźniałem na start i musiałem wtedy czekać na lukę między samolotami, by się dało wystartować.
Zakładka systemy:
Z pewnością powyłączajcie tryb pada (to jest tylko przydatne jak się ma joystick i może spowodować, że jak tryb pada jest włączony i nie ma się joysticka, gra czasami wykrywa ruchy klawiatury i np. wtedy może samolot zacząć się obracać do okoła, zaś naciśnięcie strzałki zazwyczaj wtedy zmienia kurs lub nachylenie dziobu o 2 stopnie zamiast jednego.
Używaj intercomu też możecie wyłączyć.
Wyłączcie aktywną wierzę i konieczność wykonywania poleceń wierzy, resztę możecie wyłączyć lub zostawić, jak chcecie.
Zapiszcie ustawienia przyciskiem ok.
Po skonfigurowaniu gry w ten sposób, możecie wystartować i potem wznieść się na 500 m, lub nawet tylko na 100 i potem ignorować komunikaty wierzy wiedząc, że mają bardzo mały zasięg i co za tym idzie, zazwyczaj chwilę po ogłoszeniu, że macie się wznosić, powiedzą, że opuszczacie przestrzeń powietrzną portu lotniczego i dadzą wam spokój.
Co więcej, dzięki wyłączonej konieczności wykonywania poleceń wierzy, nikt nie będzie miał prawa was zestrzelić za to, że ignorujecie ich polecenia.
Oczy wiście nie możecie ignorować komunikatów o ustawieniu nowej częstotliwości i wpisywaniu kodu w celu identyfikacji na lotnisku.
Jeśli to też nie pomoże, no to wtedy sam nie wiem.
Będziecie raczej musięli dać sobie spokój z Eurofly lub ewentualnie czekać na wersję 3, o ile faktycznie zostanie wydana (jak na razie są tylko objetnice autora i zapowiedź, że strona, a co za tym idzie i serwery, nie będą działać przez jakiś czas, gdyż będą aktualizowane).
Jak na razie tak szczerze nie wierzę w to, że Eurofly 3 faktycznie zostanie wydane, no ale jak zobaczę, że coś jest faktycznie robione, a więc trailery prezentujące grę, wtedy uwierzę.
Wolę ciebie wolność!

grzegorzm

#899 ·

Już wszystko działa, wyłączanie wszystkiego mija się trochę z celem.

mara

#900 ·

A wiesz już, co ewentualnie mogło w takim razie się zbugować albo dla czego był ten komunikat?
Wolę ciebie wolność!
Poprzednia 45 / 87 Następna