#741 Zuza
A gdzie można znaleść jakiś link do jego strony?
klienta.
#742 gadzio
Edit: http://www.stefankiss.sk/modules.php?name=eurofly&file=history_sk
a tutaj http://www.stefankiss.sk/modules.php?name=omne
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
#743 Zuza
przeczytałam i zaciekawiło mnie
klienta.
#744 gadzio
No gra fajna, Też chyba wrócę do niej.
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo
#745 Zuza
Ja też bym chciała sprubować, ale nie mogłam znaleść linku na jego stronie, a na audiogames nie działa
klienta.
#746 Kosa12
Podaje tu stronę do eurofly i to jeszcze po angielsku.
www.eurofly.stefankiss.sk
#747 Zuza
Dzięki już mam
klienta.
#748 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
Jak mogę wyjechać z hangaru i ustawić cel w nowym eurofly?
#749 mara
Zapal światła (shift+f, shift+s i shift+b).
Zapnij pasy (ctrl+b.
Włącz komputer (ctrl+shift+k).
Włącz transponder (ctrl+shift+t.
Włącz radio (ctrl+shift+f.
Naciśnij f.
Jeśli jesteś na małym lotnisku, usłyszysz częstotliwość wierzy, np. nowy 132,9.
Naciśnij alt+f i wpisz usłyszaną wcześniej częstotliwość.
Wierza podyktuje ci kod, naciśnij alt+t i go wpisz.
Ewentualnie możesz nacisnąć shift+t, by ten kod odczytał ci screen reader jeśli tak wolisz.
Jeśli jesteś na średnim lub dużym lotnisku, musisz najpierw połączyć się z obsługą naziemną.
Jeśli jesteś na małym lotnisku, w tym momencie możesz ustawić cel podruży.
Jeśli jesteś na średnim lub dużym lotnisku, też możesz już to zrobić pod warunkiem, że masz wyłączoną obcję leć zgodnie z planem lotu i nie chcesz brać pasażerów.
Jeśli chcesz brać pasarzerów, musisz najpierw nacisnąć ctrl+w, na co kontrola naziemna przydzieli ci bramkę.
Listę lotnisk możemy otworzyć na 3 sposoby.
Klawisz f8 otworzy ją w widoku drzewka, gdzie najpierw rozwijamy kontynent, potem państwo i potem wybieramy odpowiednie lotnisko klawiszem spacja, nigdy nie enter.
Kombinacja ctrl+f8 pokaże listę lotnisk od najbliższego do najdalszego.
Jeśli dołożymy do poprzedniej kombinacji shift, lotniska pokażą się wedłóg kursu, przydatne, gdy już jesteśmy w powietrzu i chcemy znaleść lotnisko, na którym możemy uzupełnić paliwo w tym samym czasie pilnując kierunku lotu do celu.
Po wybraniu lotniska, klawisz enter, jeśli jesteśmy we własnym locie, przenosi do wskazanego lotniska, w przeciwnym wypadku poprostu nic nie zrobi.
Klawisz spacja w małych samolotach ustawia lotnisko jako docelowe.
W średnich i dużych samolotach natomiast dodaje je do nawigacji.
Różnica jest taka, że w małych samolotach możesz mieć 1 cel podróży, w większych- kilka.
W takiej sytuacji lotnisko dodane do nawigacji jako ostatnie to cel podruży, przez pozostałe lotniska przelecisz bez lądowania.
Teraz czas wyjechać z changaru.
Włącz silniki (page down i page up.
Zwolnij chamulce (b).
Wysuń klapy, by nie trzebabyło o tym później pamiętać (ctrl+f).
Otwórz drzwi changaru (ctrl+o).
Sprawdź, czy na pewno są otwarte (o).
Jeśli są otwarte, zacznij przyspieszanie (trzymaj home).
Drugą ręką, literą r sprawdzaj prędkość i gdy osiągnie ok. 50, puść home.
Po chwili jazdy usłyszysz pikanie lub dzwonienie.
W przypadku dzwonienia, musisz się zatrzymać (trzymaj end aż do usłyszenia pisku opon).
Usłyszysz przejeżdżające samoloty.
Gdy przestanie dzwonić i zacznie pikać, możesz jechać dalej, radziłbym jak wtedy przyspieszyć do pięćdziesiątki.
Gdy przestanie pikać, obruć się o 90 stopni w prawo (ctrl+strzałka w prawo.
Teraz musisz monitorować liczbę pod klawiszem k, która najpierw będzie ujemna.
Gdy ta liczba osiągnie zakres od 0 do 100, zatrzymaj się.
Jeśli jesteś na pozycji parkingowej w tym momencie, bardzo dobrze, o to chodziło.
Wyłącz silniki (page down i page up).
Zatankój samolot (ctrl+shift+e.
#750 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
ALt + T wczoraj u mnie działało, dzisiaj mi nie działa z jakiegoś powodu.
#751 mara
Musisz mieć włączony transponder (ctrl+shift+t) i być połączona z wierzą, by to działało.
#752 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
Jak się łączyć z wierzą i kiedy mam prosić wierzę o start lotu i kiedy mam podnieść ten dziób samolotu?
#753 mara
Jeśli jesteś na małym lotnisku, z wierzą łączysz się od razu po rozpoczęciu misji, wybierasz cel podruży, wyjeżdżasz z changaru, jeśli w nim jesteś i potem tankujesz samolot i prosisz o zgodę na start.
Później dajesz ctrl+enter, literą o szukasz obecnej prędkości startowej.
Wychodzisz z menu escapem i zaczynasz przyspieszanie klawiszem home.
Literą r sprawdzasz prędkość i jeśli osiągniesz obecną prędkość startową, puszczasz home i dajesz dziub do gury tak, by kąt nachylenia dziobu wynosił ok. 12 stopni.
Wspomnianą wyżej wartość sprawdzamy klawiszem t.
Potem usłyszysz komunikat, by się wznosić, wtedy wsuwasz klapy (ctrl+f) i dajesz podwozie w gurę (ctrl+g) i czekasz, aż nie powie ci "Start zakończony pomyślnie.
Naciskasz alt+home, by przyspieszyć do prędkości maksymalnej i jesteś w powietrzu!
Na większych lotniskach musisz najpierw podjechać do bramek, jeśli zabierasz pasażerów, po ich zabraniu musisz podjechać na przydzielony przez obsługę naziemną pas startowy i dopiero wtedy możesz kontaktować się z wierzą i prosić o pozwolenie na start.
Jeśli masz większy samolot, nie musisz martwić się o unoszenie dziobu, po uzyskaniu zgody na start naciśnij alt+z i wpisz 500.
Wtedy jak zaczniesz przyspieszać, zauważysz, że w pewnym momencie przestanie dudnieć i zacznie szumieć.
Gdy to sie stanie, nie przyspieszaj już, czekaj na komunikat o wznoszeniu się, wsuń klapy i unieś podwozie no i po kilku sekundach jesteś w powietrzu.
A i jak zaczynasz misję, klapy są zawsze wsunięte i musisz pamiętać o ich wysunięciu przed startem.
#754 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
Oki.
Dziękuję.
#755 pates
Ja polecam ten hangar wyłączyć, bo to jest niepotrzebna rzecz
#756 iskierka1983 Konto zarchiwizowane
A jak się go wyłącza?
#757 mara
W obcjach odznacz obcję zaczynaj nowy dzień w changarze.
#758 general39
ajamam problem musiałem gre przeinstalować bo mi pilotów na lotniskach niewykrywało i zniknejły mi ze strony wszystkie samoloty i po przeinstalowaniu gry okazało sie rze samoloty niemają certyfikatu bo gra uznała rze niemam połonczenia z internetem i niewiem co robić
#759 Kosa12
U mnie wszystko działa poprawnie.
#760 Kosa12
Tylko dane zostały wymazane z wszystkich lotnisk i dlatego nie widziałeś pilotów na lotniskach.