Impreza zimowa :P, czyli Ikea VS. Katole
Wróć do Wątki archiwalne#41 mucha
a jakich leków nie powinno się reklamować?
#42 misiek
Na potencje, nietrzymanie moczu i kału, pierdzenie i ból dupy.
--Cytat (mucha):
a jakich leków nie powinno się reklamować?
--Koniec cytatu
#43 nuno69
No i na kaca.
#44 mucha
no w sumie macie racje
#45 cinkciarzpl
Od nowego roku pono mają być w temacie jakieś zmiany.
#46 mucha
a jakie to zmiany?
#47 Julitka
A co powiecie o tzw. Tęczowych Świętach?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#48 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
To znaczy?
#49 Julitka
Takowe reklamy pojawiają się np. w stolicy.
"Tęczowych Świąt" zamiast świąt wesołych.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#50 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Lepsze to niż magicznych świąt.
#51 misiek
To pewnie dla tych kochających inaczej, nie- jestem przeciw.
#52 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Ja po prostu nie wiem, co miałoby to znaczyć.
#53 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Co ma tęcza do wigilii?
#54 Julitka
Mnie to trochę zniesmacza. Tzn. ja nie jestem przeciw "tęczowym" jako ludziom i nalegam, by nie rozwijać dyskusji na ten temat tutaj, ale jednak zwrot "tęczowe Święta" jest tak bardzo inwazyjny... To tak, jak kiedyś w Seksmisji te kobiety krzyczały "Kopernik też była kobietą!" - takie udowadnianie na siłę czegoś, czego... nie ma. :(
#55 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Masz rację, ale stwierdzenie magiczne święta jest jeszcze gorsze. To po prostu otwieranie drzwi szatanowi. I wszystko w białych rękawiczkach.
#56 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
A najgorsze jest to, że wiele osób nie ma tej świadomości. Przez lata przyjęło się mówić o magii świąt, magicznych świętach itp. Nawet stwierdzenie impreza zimowa nie jest tak rażące.
#57 mucha
a mnie magiczne święta nie rażą w żaden sposób nie rozumiem tych co się unoszą
#58 dariusz.1991 Konto zarchiwizowane
Oczywiście, że się Unoszę, ponieważ łączenie narodzin Chrystusa z magią to złamanie pierwszego przykazania.
#59 papierek
przecież magia jest tu metaforą, nie chodzi o jakieś czary czy czarnoksiężników. Magiczne święta, czyli takie specjalne, ie popadajmy w skrajności i otwieranie drzwi szatanowi, :P
#60 papierek
Z resztą, czym jest w twoim mniemaniu magia? Jeżeli w 1410 roku ktoś by użył dzisiejszej broni, też zostało by to nazwane magią. Co za różnica, czy zamiane wody w wino nazwiesz magią czy cudem? :D Słotwa to tylko określenia starające się wytłumaczyć zjawiska nas otaczające. No, ale w tym kontekście, magiczne święta, to słowo magiczny ma zupełnie inne znaczenie, aż się zdziwiłem, że ktoś je może odebrać w taki sposób. Ale wyjaśniłem to post wyżej.