Transcription
jeszcze taka informacja tutaj dla wszystkich albo sobie z ciekawości przyglądam aukcję Allegro no i tu znalazłem Windowsa z fajnym kruczkiem dlatego tutaj o tym mówię żeby w razie jak ktoś będzie kupował by się na to nie nabrał jest sprzedawca sobie, stan niby nowy faktura, wystawiam fakturę bez wad z daleko od takich aukcji bo to już widać, że to są faktury lewe w razie jakby przyszła do was kontrola w postaci tam policji czy tam kogoś innego taka faktura tak naprawdę nic nie da to jest faktura, którą można użyć jako papier toaletowy także jeżeli jest faktura bez wad to omijać takowe aukcje szerokim łukiem bo nie jest to w ogóle wiarygodne tylko i wyłącznie faktura wad i najlepiej na fakturze są wyszczególnione dane firmy, tak zadzwonić, znaleźć przez wyszukiwarkę Google popytać bo też znam przypadki to było w dwutysięcznym bodajże chyba piętnastym roku zakupiłem Windowsa 7 dwa lata później odwiedzili mnie smutni panowie no i cóż czy pan kupował tego i tego dnia na Allegro mówię, że być może nie dużo kupuję więc skoro panowie przyszli to raczej tak no czy ma pan fakturę ja mówię jak najbardziej mam no bo ja wszystko trzymam na dysku ja nawet mam rzeczy z przed pięciu, sześciu lat także jestem w ogóle uczulony na punkcie bezpieczeństwa i wolę dokumenty archiwizować no i dobra dałem im tą fakturę co się okazało że ta faktura była wystawiona na firmę która nawet o niej nic nie wiedziała dlatego właśnie z doświadczeniem oczywiście mi nic nie zrobili złożyłem zeznanie jako świadek no i tyle ale od tego momentu postanowiliśmy weryfikować takowe firmy bo czasami sprzedawcy wystawiają na firmy które w ogóle nie mają o tym zielonego pojęcia więc zakup na Allegro klucza to nie jest taka łatwa sprawa to jest dużo oszustów no ale jeżeli ktoś chce zaoszczędzić to co za coś albo idzie do sklepu albo do jakiegoś tam autoryzowanego partnera kupuje i ma po sprawie albo kombinuje tak żeby było dobrze ale tak jest ze wszystkim to tak samo jak z samochodem jak kupimy nowy samochód to mamy pewność że on tam nie był bity nie ma tam żadnych wad fabrycznych choć że też się zdarzają nawet w nowych wady fabryczne a jeżeli kupimy samochód używany no to może być powypadkowy z cofniętym przebiegiem tak samo ze wszystkim jest dlatego właśnie tutaj postanowimy poinformować że jak natkniecie się na takowe aukcje gdzie sprzedający niby wystawia fakturę bez wad no to to jest kpina i teraz co mnie jeszcze dziwi że Allegro wystawia wystawia fakturę bez wad wyraża zgodę na sprzedaż takowych towarów no bo no skąd taka przepuśćmy Zdzisława Kowalska może o tym wiedzieć to jest narażanie konsumenta według mnie bo ja wiem nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania okej tylko że ktoś powinien tym konsumentom pomóc a Allegro zamiast im pomóc to ich naraża właśnie takimi aukcjami no bo taki Janusz Kowalski sobie kupi licencję pomyśli że ma legalną a pewnego dnia odwiedzą go smutni panowie i może mieć problemy także uważać uważać można kupić ja mam takiego sprawdzonego sprzedawcę u którego kupuje już od 2016 on czasami jest na Allegro czasami go nie ma tylko że ja mam do niego kontakt no jak trzeba to poza Allegro za pomocą to jest to jakby te to jest gdzie to jest na na na na na na tam tam już pomyślałem że dla mnie słabo van no żeby ty tak że wy mówię że jest to powinno być karane według mnie, do kryminału się nadaje bo tak, ktoś może powiedzieć ale ja chcę sprzedać swoją licencję której już nie używam w teorii można tylko teraz jeżeli chcesz taką licencję odsprzedać to nie wysyłaj kupującemu samego klucza tylko wyślij też zdjęcie także jak widzicie to jest zawiłe i to nie jest takie proste dlatego ja tutaj postanowiłem to wyjaśnić tak mniej niż więcej na czym to polega bo takich przykładów jest multum gdzie mamy pełno oszustów no dobra, tyle ode mnie do usłyszycka, heja