No to ja serio nie wiem jak to się dzieje, że mi nie robi, a innym robi. Pamiętajcie, że nic nie dzieje się bez przyczyny.
Co do pomocy swoje powiedziałem, i zdania nie zmienię. 1.
Jak najmniej grzebać.
2. Jeśli po aktualizacji nie widzi jakiegoś sterownika, nalezy po prostu poszukać nowszej wersji na stronie producenta. jeśli takiej nie ma, spróbować zainstalować starszą. Może zadziała.
3.
Zawsze, gdy cokolwiek się dzieje warto sprawdzić integralność systemu plików za pomocą funkcji system file checker.
Odpalamy cmd, power shell lub windows terminal w trybie admina, i wpisujemy co następuje: Sfc /scannow
Jeśli wypluje, że znalazło problemy, ale nie było w stanie ich naprawić, należy użyć narzędzia dism. O tym, czym jest to ustrojstwo możecie przeczytać na przykład tutaj:
https://www.sweetwater.com/sweetcare/articles/how-to-use-dism-to-repair-windows-image/Najpierw, sprawdzamy zdrowie obrazu za pomocą komendy:
DISM /online /cleanup-image /scanhealth
Jeśli wykryje nam błędy, pora je naprawić za pomocą komendy:
DISM /online /cleanup-image /restorehealth
Gdy proces się zakończy, można ponownie odpalić sprawdzanie integralności systemu plikóww za pomocą komendy:
sfc /scannow
Teraz powinno nam przywrócić wszelkie pliki systemowe do prawidłowych wartości, mówiąc bardzo łopatologicznie.
Dobrą praktyką jest również oczyszczanie dysku co jakiś czas (ja osobiście robię co miesiąc)
Należy pamiętać, że większe efekty, działania narzędzia oczyszczania dysku osiągniemy, podczas naduszenia w okienku po skanowaniu naszego dysku c przycisku oczyść pliki systemowe. Po tej operacj, nasz dysk zostanie przeskanowany ponownie, i zostanie wyświetlonych nieco więcej możliwości pozbycia się śmieci. Są to moim zdaniem dużo bardziej bezpieczne metody, niż wszelkie czyściki rejestru, czy jakieś frst na patyku.
Dziękuję za tę wypowiedź.