Transcription
Tanya Cushman Reviewer Tanya Cushman
Aha, stary, dobry media center się odpalał, co by sobie telewizję pouglądać. No, no, oczywista oczywistość. Jedno z najbardziej dostępnych rzeczy.
Tak, pamiętam jeszcze jak byłem u kumpla w 2013, chyba, gdzie to DVB to jeszcze było kiepskie, jak antenę miał podwieszoną pod kaloryferem i właśnie odpalił Media Center, jak myśmy się jarali tym, że z pilota możemy sobie z karty telewizyjnej kanały zmieniać i odbierać.
DZIĘKI ZA OBSERWACIE PLUS INTERNET NA KARTĘ WYBIERZ 3 ZARZĄDZAJ SWOIM KOMPTEM PODSTAWOWE INFORMACJE WYBIERZ 4 ROZRYWKA I MULTIMEDIA USŁUGI DODATKOWE W PLUSIE NA KARTĘ WYBIERZ 5 RAZMISJA DANYCH W ROMINGU WYBIERZ 7 USTAW ZA DARMO UTWÓR ŚLAD JULI WYBIERZ 8 KONSULTANT WYBIERZ 0
A nie, to tego nie kojarzę. To czasy, gdzie konsultant był bodajże pod piątką i pamiętam jeszcze, jak to można było dosłownie przez jakiś czas posłuchać, tylko że na abonament, posłuchać instrukcję obsługi, w zasadzie różnych modeli, ale całą instrukcję obsługi. Każda funkcja pod funkcją, ta ma tyle pod menu, co do czego służy. Później zmienili tam jakieś modele, już nowsze z polifonią, coś tam tego, ale już sobie niestety nie posłuchaliśmy dokładnego manualu do telefonu. To była fajna sprawa, szkoda. Dobrze, że było bezpłatne, to tam sobie pamiętam. Od mamy to sobie, czy tego pożyczałem telefon i parę razy trochę się zachwycałem, bo uwielbiałem słuchać tego od początkowych wymiarów, a przez potem wszystkie funkcje, jakie to miało. Tego no już widać, musiałem być w innej sieci, no bo tego to już nie kojarzę akurat. No ale, no tak, tak.
To akurat słuchania instrukcji nie pamiętam, ale musiało być to fajne.
Dzisiaj jest poniedziałek, 4 marca roku 2019. Będzie godzina 16.42 minuty 0 sekund. Będzie godzina 16.42 minuty 10 sekund.
No, trwało całkiem, potrafiło trochę trwać, ale no, nie powiem, to mi się przydało, szczególnie do mojej pierwszej komórki, czyli Nokii 6210. No i tam dosłownie przesłyszałem wszystkie funkcje, co mam w menu, no i w tych niektórych podmenu. Ale no cóż, przydało się, dobrze było posłuchać, ale i tak kilku rzeczy, no, potrzebowałem i tak nauczyć się na pamięć, więc już nie pamiętam z kim, ale parę razy ekran trzeba było i tak przejechać strzałkami. No ale jako takie rozeznanie miałem, jak posłuchałem po prostu w tym czy w tamtym telefonie, co te jakieś Ericsony, nie Ericsony, parę różnych Nokii, nawet chyba 3310 jeszcze. Można było sobie, co tam w środku, w menu się działo, 5110, no właśnie była 6210, 8210 to była chyba wtedy na te czasy najmniejsza. I dalej już nie pamiętam, wiem, że Ericsson mi, o, Siemens, i dalej nie pamiętam, co z Sarzem chyba, jakiś model, jeszcze tam dawali te wydłużone informacje przed polifonicznymi. I tak, tak, tak. I tak, tak, tak. I tak, tak. I tak, tak. I tak, tak. I zapomniałem, co tam jeszcze było, jakieś tego, ale sporo jakichś takich mniej znanych modeli, to było jak chciało się zobaczyć ofertę Simplusa. Tylko, że no tu już niestety nie wiedziałem na przykład, że Bosch produkuje telefony. Chwilowo zdziwił mnie na przykład Philips. No ale tutaj już w Simplusie, w takich, o tak, w takich telefonach, no niestety, tu się już instrukcja. W kompleksie całej nie usłyszało. Szkoda, no ale.
No, brzmi ciekawie, ale no niestety ja tego nie kojarzę, ale ciekaw jestem, co to za pierwszy dźwięk. Była taka melodyjka, co na początku została umieszczona przed sygnałem Windows Media Center'a, no jestem ciekaw co to było.
Fakt, miałem dwa Samsungi typu telefon komórkowy, ale no niestety, no to zapomniałem. Szkoda, że nie można dorzucić do nagrania pliku istniejącego, bo wtedy się wywali i to, a mam za to inną rzecz. No to już powiem od razu, start starszego Xboxa 360, on musiał być chyba ten z 2005 roku, ja go chyba dostałem 2006 czy jakoś tak. Pamiętam do tego Need for Speed Carbon. Xbox przedstawiał się nam mniej więcej tak.
W tych Samsungach, co miałem, ten kawałek, dzwonek musiał być, ale nie pamiętam, tylko że to były chyba jakieś nowsze, ale to jak na te czasy nie takie nowe. To były D900 i P310. Co ciekawe, w tych chyba jako domyślny oni dodawali jakiś drum'n'bassowy kawałek, znaczy ogólnie dodawali. I to musiało być ustawiane domyślnie, bo to po prostu zauważyłem, miałem od nowości już chyba ustawione. D900, no tak można powiedzieć optopowo, nikomu bym nie polecił. P310 miał jeden bajer, miał pokrowiec z drugą baterią, no ale no cóż, na dwóch bateriach chodził około 7 dni, więc na jednej około 3 na samym czuwaniu. No, a teraz idę na milionerów. Więc na razie nic nie dorzucę. I oczywiście na Babank.
Słuchajcie, to co mówiło dzień i datę to była, przepraszam bardzo, zegarynka, czy co to miało być?