Aplikacje, które każdy niewidomy powinien mieć
Wróć do Forum mieszane#21 pates
Be my eyes powinno być na windowsa.
#22 Paulinux
Z innych rzeczy, uważam, że niewidomy powinien mieć conajmniej 2 screenreadery, że jak w jednym nie można czegoś zrobić, to drugim przepchnie
#23 papierek
rcja, nawet chociaż jaws w wersi demo czy coś.
#24 pates
No to ja ci powiem, że mam 3. D. Zdsr, nvda i jaws.
#25 Paulinux
Chociaż tak w sumie obecnie tę sprawę drugiego screenreadera może z powodzeniem rozwiązywać Narrator. Tak, zz Narratorem muszę się np. logować do mojej apki w banku, bo NVDA nie daje rady. Jeszcze w PUE coś takiego było, chyba przy wyborze roli
#26 lwica
Elten, MPCHC, messenger, Be my eyes, chociaż jeszcze nie mam. :D I oczywiście OCR :)
#27 pates
Narrator niestety ma kilka potężnych wad
#28 papierek
jezu, serio jest coś, co daje radę narrator, a nie daje rady nvda? Ja do pue loguję sie też używjąc nvda
#29 Paulinux
Czy Elten jest aż tak niezbędny? Bez obrazy, ale uważam, że mimo wszystko nie
#30 pates
MPCHC też jest bardzo dobry, nie powiem.
#31 Paulinux
Ale nie o logowanie chodzi tylko o wybór roli. Chyba że mi się pomyliło i tam co innego było, albo już to naprawili
#32 lwica
Zgadzam się z tym, że powinny być dwa gadacze, jako że mam tylko nvda, musiałam kiedyś pracować z siódemkowym narratorem, nie polecam. :)
#33 pates
Na mbanku nvda elegancko sobie szczęściem radzi.
#34 Paulinux
Ooo, siódemkowy Narrator, najgorzej. Chociaż w sumie może być gorzej, XP
#35 pates
w xp jest piękny microsoft sam z tym jego soi
#36 Paulinux
Ale ja mówię o PEKAO. W sensie SA. Chyba że ktoś ma i ma jakiś sposób?
#37 lwica
Nie no, na szczęście z XPekowym narratorem nie pracowałam nigdy. :D
#38 pajper
To ciekawostka. Dawno, bardzo dawno nie widziałem aplikacji, która byłaby niedostępna dla NVDA, a dostępna dla chociażby Narratora. Przynajmniej kilka lat. Za to często widziałem strony, w których np. NVDA nie dawał rady z Firefoxem, ale dawał z Chromem i odwrotnie.
Co do niezbędnika, ja bym jeszcze do kolekcji wrzucił jakiś czytnik PDF. To zależy od przeglądarki, ale jeśli używa się Firefoxa, to tam czytanie PDF'ów jest tragedią. Inna sprawa, że u mnie tę rolę naprawdę dobrze spełnia, co ciekawe, Edge.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#39 papierek
lwica, narrator z dziesiątki to zupełnie inna bajka. A elten? Jest tak samo niezbędny, jak teamtalk, w takim samym stopniu.
#40 Paulinux
@Pates, co to jest soi?