Be my eyes powinno być na windowsa.
2 likes
Z innych rzeczy, uważam, że niewidomy powinien mieć conajmniej 2 screenreadery, że jak w jednym nie można czegoś zrobić, to drugim przepchnie
2 likes
Chociaż tak w sumie obecnie tę sprawę drugiego screenreadera może z powodzeniem rozwiązywać Narrator. Tak, zz Narratorem muszę się np. logować do mojej apki w banku, bo NVDA nie daje rady. Jeszcze w PUE coś takiego było, chyba przy wyborze roli
2 likes
jezu, serio jest coś, co daje radę narrator, a nie daje rady nvda? Ja do pue loguję sie też używjąc nvda
2 likes
Czy Elten jest aż tak niezbędny? Bez obrazy, ale uważam, że mimo wszystko nie
1 likes
Ale nie o logowanie chodzi tylko o wybór roli. Chyba że mi się pomyliło i tam co innego było, albo już to naprawili
1 likes
Zgadzam się z tym, że powinny być dwa gadacze, jako że mam tylko nvda, musiałam kiedyś pracować z siódemkowym narratorem, nie polecam. :)
2 likes
To ciekawostka. Dawno, bardzo dawno nie widziałem aplikacji, która byłaby niedostępna dla NVDA, a dostępna dla chociażby Narratora. Przynajmniej kilka lat. Za to często widziałem strony, w których np. NVDA nie dawał rady z Firefoxem, ale dawał z Chromem i odwrotnie.
Co do niezbędnika, ja bym jeszcze do kolekcji wrzucił jakiś czytnik PDF. To zależy od przeglądarki, ale jeśli używa się Firefoxa, to tam czytanie PDF'ów jest tragedią. Inna sprawa, że u mnie tę rolę naprawdę dobrze spełnia, co ciekawe, Edge.
Co do niezbędnika, ja bym jeszcze do kolekcji wrzucił jakiś czytnik PDF. To zależy od przeglądarki, ale jeśli używa się Firefoxa, to tam czytanie PDF'ów jest tragedią. Inna sprawa, że u mnie tę rolę naprawdę dobrze spełnia, co ciekawe, Edge.
2 likes
lwica, narrator z dziesiątki to zupełnie inna bajka. A elten? Jest tak samo niezbędny, jak teamtalk, w takim samym stopniu.