Kochani, ja mam dla Was taką jedną, cenną radę: nie podoba się Wam? Nie wchodźcie. Nic na siłę. Serwer został stworzony, bo ktoś rzucił taką propozycję. Napisaliście, co Wam nie odpowiada. Paulinux podała swoje argumenty, między innymi to, że są różne serwery, a ten jest taki, jaki jest, żeby mieć większą kontrolę nad użytkownikami. Coś źle zrozumiałam?
Chcecie korzystać z serwera? Zapraszamy serdecznie, on jest dla Was. Nie chcecie? To nie korzystajcie, po prostu. Przecież nikt Was nie zmusza.
Jeżeli chcecie wyrazić coś, co się Wam nie podoba, wystarczy raz, naprawde. A jeżeli macieproblem z wysłaniem do Paulinux prośbę o stworzenie konta to... dla mnie to, delikatnie mówiąc, trochę zaskakujące.
Tu nie chodzi o problem, tylko o niezbyt technicznych. Jak Paulinux osobiście do nich przyjedzie i wpisze im dane gdy nie będą potrafili, spoko. A to nie jest chyba serwer dla technicznych.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Ja do tej sprawy wtrącać się nie będę, bo z TT do czynienia nie mam prawie wcale, ale... Osoba "nietechniczna" wpisująca odpowiednie porty do dołączenia, nawet bez tego całego hasła?
Polecenie o loginach zgodnych z Eltenowymi wyszło ode mnie. Za dużo mieliśm tu dziwnych Anonimów, spamerów i hejterów, by pozwolić im potem panoszyć się na serwerze i nie wiedzieć nawet, kto jest kim. Wiem, że to nie najlepsze rozwiązanie, ale lepszego nie mamy.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Ale od czego mamy administracje i banowanie? Administracja jest od trzymania porządku a nie wchodzenia okresowo. Admin powinien być cały czas gdy to możliwe.
kuźwa, daszek, to jest serwer eltenowy, więc dla mnie jak najbardziej logiczne jest, że logujemy się danymi eltenowymi.
poza tym techniczny czy nie, wpisanie kilku danych do kilku pul edycyjnych to serio nie jest problem dla kogokolwiek, a jak nawet, to zawsze można im wygenerować plik tt, albo pomagać przez remote. AAA, zapomniałem nietechniczni nie umieją używać remote. :P
nietechniczni nie umieją w ogóle pobrać teamtalka, więc problem załatwiony :P
No nie koniecznie. Znałem kilka osób, które tt miały, a nie umiały remote czy wpisywania danych ale z listy wyklikały publiczny Polski serwer więc twoje argumenty jakby... Dostają w łep. Po za tym pytam ponownie, co jak by ktoś chciał zaprosic kogoś z zewnątrz?
a może by tak Paulinux wysyłała każdemu użytkownikowi, kto o konto poprosi, plik tt i teamtalkowego linka, nawet na maila, jeżeli by chciał? W ten sposób można bardzo łatwo wejść na konto, nawet z poziomu Androida. Z Play Store pobierać appki raczej każdy umie, maila/fb sprawdzić i w linka kliknąć raczej także.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
A ja znałem osobę, która umiała programować, ale nie umiała używać poprawnie worda. :P To wcale nie jest żart! :P Po drugie, soby z zewnątrz, które nie mają konta na eltenie automatycznie raczej nie powinny mieć dostępu do tego serwera, jako, że jest to serwer eltenowy, czyli dla ludzi z eltena. Jeżeli ktoś chce pogadać na teamtalku, a nie posiada konta na eltenie, to ma do dyspozycji polteam, nvps i jeszcze jakieś inne polskie serwery. To jest serwer ELTENOWY! --Cytat (daszekmdn): No nie koniecznie. Znałem kilka osób, które tt miały, a nie umiały remote czy wpisywania danych ale z listy wyklikały publiczny Polski serwer więc twoje argumenty jakby... Dostają w łep. Po za tym pytam ponownie, co jak by ktoś chciał zaprosic kogoś z zewnątrz?
nuno, takich osób jest nawet sporo na mojej uczelni xd. Znaczy nie to, że oni nie umieją używać worda, tylko jak coś bardziej trzeba wypasionego zrobić, to nie zawsze tak wiedzą z marszu. :P
Ja nie umiem worda jakoś lepiej używać. Z Officem 2016 i jego wyszukiwarką po wstąszce to jeszcze jeszcze, z Googlem pod ręką wszystko zrobię, ale na takim 2010 bez internetu to ledwo ledwo.
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.
This site uses cookies to enhance your experience.