Transcription
Witam Was w nowym wątku na Eltenie. W tym wątku poruszmy tematykę robienia zakupów przez internet oraz w zwykłym sklepie, czy to spożywczym, czy w jakimś takim większym. Może zacznę od tego, w jaki sposób ja robię zakupy, a robię je w następujący sposób. Jeżeli potrzebuję kupić takie rzeczy typu jakieś masło tylko, czy jakieś bułki, to idę tutaj do takiego sklepu, który jest blisko. Tam po prostu jest mi najlepiej robić, bo wiadomo, że tam szybciej poproszę sprzedawcę, co potrzebuje, on mi to zapakuje. Potem ja zapłacę i tyle. I usiedź wszystko w porządku. Natomiast jeśli chodzi o takie duże zakupy, to mam jakby dwie opcje. I tutaj też zaraz do Was skieruję pytanie, tylko najpierw te opcje powiem. Pierwsza opcja, z której najmniej korzystam i najrzadziej, ale czasami są takie przypadki, że z niej korzystam po prostu, to jest centrum handlowe. No i tam już troszkę jest taka sytuacja troszkę trudniejsza. No aczkolwiek w miarę da się to ogarnąć. Mianowicie, jeżeli na przykład potrzebuję pójść sobie do Kerfura, no to proszę o pomoc po prostu jakiegoś asystenta, tudzież kogoś innego, kto jest. No i kto chce jakoś tam mi pomóc, bo czasami ludzie tam się mnie pytają, czy mi jakoś nie pomóc, to tam też czasami korzystam z czyjejś pomocy, że tak powiem, z zewnątrz. No tylko, że to wiadomo, że czasami jest tak, że nie każdy jest tak skory do pomocy. No a poza tym, to troszkę jest trudniej pod tym względem, że no tam trzeba, bo ja tak zazwyczaj nie jestem zwolennikiem takich sklepów dużych, znaczy w sumie takich centrum handlowych typu właśnie Arcadia, bo wiadomo, że to jest bardzo duży budynek i to jest taki duży sklep, znaczy duży, duże centrum handlowe, tak? Więc no te zakupy się troszkę tam potem schodzą, bo trzeba szukać tam wiadomo też jak się poprosi o tego asystenta, też czasami trzeba z dobre 10-15 raz mi się nawet zdarzyło do 20 minut czekać, więc jeżeli chodzi o centrum handlowe, to ja zazwyczaj wolę chodzić tam naprawdę, jeżeli ja już naprawdę potrzebuję w ostateczność, czyli na przykład, nie wiem, jeżeli coś mi nawali w sprzęcie, to idę po prostu szybko to kupuję i wychodzę, no bo tak mi jest po prostu najlepiej. No i najlepiej w jaki sposób mi jest po prostu robić zakupy, no to jest to przez internet robię zakupy, na razie po prostu przez stronę Tesco. Strona jako tako przystosowana, ponoć można też przez Carefour robić zakupy, jakiś eCarefour jest, ale jakoś tak chyba bardzo zbytnio nie jest to przystosowane, więc no bo sprawdzałem. No i pytanie jest takie, z jakich Wy robicie stron internetowych i ze sklepów zakupy przez internet? Jeżeli znacie jakieś inne strony takie, przez które można robić zakupy, takie spożywcze na przykład poza Tesco czy coś, to daję Ci tutaj znać i Was pozdrawiam.