EltenLink

#201 ewelinka

Z lodów uwielbiam zapy te pierwsze, nie owocowe, bardzo lubię też z maca te z karmelem.

2021-04-09 04:22

#202 sanklip

aa, Mc flury wymiatają.
Ale ja wolę polewę truskawkową do nich.

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2021-04-09 21:17

#203 bratczyk96

Dzień dobry! Do moich ulubionych słodyczy dołączyła grecka baklawa. Któregoś razu odwiedzając moją babcię jak jeszcze siedziała u cioci w mieszkaniu w Białymstoku raz na próbę baklawę i po rozpakowaniu wujek dał mi spróbować tego greckiego przysmaku co mi posmakowało.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
2021-04-21 10:54

#204 Krzysztof

Ja polecam Leche Frita, czyli deser prosto z Hiszpanii.
Oto przepis:
https://www.youtube.com/watch?v=Jbog4pfYcHs

Władca słońca
2022-03-17 20:37

#205 MonikaZarczuk

Nie mogę tam znaleźć sposobu wykonania.

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2022-03-17 21:58

#206 Krzysztof

Posłuchaj dokładnie. Co prawda nie jest to klasyczny sposób przygotowania tego deseru, ale kucharz wyjaśnia, co należy w danej chwili dodać.

Władca słońca
2022-03-18 16:38

#207 Zuzler

Są 2 słodycze, które zazwyczaj zjadam tak samo, a mianowicie Delicje i Ptasie Mleczko. Najpierw trzeba obgryźć czekoladę z wierzchu, a potem u Delicji jeszcze galaretkę i na końcu zjeść samą piankę lub sam biszkopt. Kto tak jeszcze robi? :D

2022-05-15 17:34

#208 strowbery

ja czasem

<3 :* <3
2022-05-15 17:38

#209 MarOlk

Jakbym siebie widział
-- (Zuzler):
Są 2 słodycze, które zazwyczaj zjadam tak samo, a mianowicie Delicje i Ptasie Mleczko. Najpierw trzeba obgryźć czekoladę z wierzchu, a potem u Delicji jeszcze galaretkę i na końcu zjeść samą piankę lub sam biszkopt. Kto tak jeszcze robi? :D

--

2022-05-15 23:01

#210 misiek

Ja czasami.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-05-16 01:48

#211 lwica

@Zuzler jaaaaaa! Podobnie z hitami i wszystkim innym co warstwowe.

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
2022-05-16 11:53

#212 misiek

Nie, z Hitami i markizami akurat nie, ale wiem, że z Oreo to się robi cuda wianki. Ja ich nie lubię, więc tego.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-05-16 16:15

#213 MonikaZarczuk

Ja też tak robię z ptasim mleczkiem, a z delicjami, czasami.

Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.
2022-05-16 23:04

#214 Agata.d

Ja też czasem tak robie z warstwówkami wszelakimi, nawet z ciastem czasem, ale na takie jedzenie ciasta pozwalam sobie tylko w domu, bo to jednak nieestetycznie troszkę wygląda.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-05-20 00:35

#215 cinkciarzpl

Po co tam się brudzić. Hop do pysia. :D

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2022-05-20 16:52

#216 Agata.d

Tak jest ciekawiej, można wyżreć to co najlepsze ze środka.

Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
2022-05-21 21:08

#217 bratczyk96

Dzień dobry! Ostatnio posmakowało mi białoruskie ptasie mleczko. Mają większe kawałki i co chyba najważniejsze w słodyczach są słodsze niż nasze. Ponadto mają oni dobre herbatniki rozpływające się w ustach zaraz po otwarciu z na prawdę delikatnym posmakiem poziomki. Generalnie białoruskie słodycze jak dla mnie są lepsze niż nasze w sklepach, Przedewszystkim mają więcej dobrych niż u nas co nie oznacza, że żadne nasze polskie słodycze wogóle mi nie smakują tylko, że jest ich mniej. W ostatnią sobotę kupiłem czekoladę z truflami, ale nie sobie tylko w podziękowaniu za okazaną mi nietypową pomoc, więc nie powiem jak ona smakuję. Jedyna słodycz, której smak się popsuł to galaretki z cukrem. Przed psełdopandemią jak była cała alejka białoruska ze słodyczami to te galaretki były zdecydowanie lepsze niż teraz. Po za tym mają dużo innych lepszych słodyczy od naszych

Pozdrawiam
2022-11-22 17:05

#218 monstricek

Bardzo polecam białoruskie wafelki Witba, batoniki i trąbeczki od nich też superantskie, oraz polecam czekolady żurawinowe i parzeczkowe od Komunarki. Jak i poprzednik, uwielbiam białoruskie słodyczy, rosyjskie również. Jeśli ktoś będzie chciał coś rosyjskiego, polecam poszukać co kolwieg od KDV. Ta firma robi dosłownie wszystko. Ja uwielbiam czekoladę Ozzera oraz wiśnie w czekoladzie, gofry glazurowane, ptasze mleczko z cynamonem i sporo innego od Kdv. Teraz, naprzykład, idę pić kawę z Babyfox: to taki mały batonik, podobny do Bueno, ale tańszy i smaczniejszy, z bardzo dobrą czekoladą. Jeszcze są w domu karmelki CrazyBombs: one są z wiśniowym, jabkowym, czy granatowym dżemem w środku, mają bardzo kwaśny smak i cieńką karmel.

2022-11-29 11:29

#219 ewelinka

jaaaa!!!
-- (Zuzler):

--

2022-11-30 09:59

#220 Julitka

Ja tak jem, uwaga uwaga, Kitkata i Kinder Bueno. Najpierw jem czekoladę, potem wyjadam krem z wafelka i mam wyzwanie, żeby zostawić samiutki wafelek na koniec. Czasem się udaje. Czasem.
-- (Zuzler):

--

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2022-11-30 17:05