Związki i seks [18 plus]

Niewidomi a erotyka (18 plus)

Started by cinkciarzpl 146 posts last post 3 years ago Page 7 of 8

O, to prawda, kurcze, to prawda, też zwróciłam na to uwagę.
-- (MonikaZarczuk):
Dla mnie niesamowitą rzeczą jest to, jak się zmienia głos osoby, z którą jest się bardzo blisko. Tyle
nowych cudownych nutek się w nim pojawia. Pewnie szczególnie, jak jest to nie tylko bliskość fizyczna,
ale i emocjonalna. Chodzi mi oczywiście o głos w trakcie intymnego sam na sam.

--
Große Operndiva?

To też, zdarza się również tak, że jak się mówi o nim/niej głos jest duuuuużooooooo cieplejszy taki jakiś, szczególny.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Ooo tak, a ile entuzjazmu się w tym głosie pojawia.
Große Operndiva?

OOOOJJJJJJ TAAAAAAAK!
I ten promienny uśmiech nie znikający z twarzy.

Prawda. :) Może w tym tkwi tajemnica? Chodzi mi o to, że niektóre pary są jakby na pierwszy czy drugi rzut oka bardzo z sobą zżyte, bliskie sobie.

A może to tak powinno wyglądać?
Taki ideał, do którego wielu z nas dąży?

Ideałów nie ma i nigdy nie było. Pary mogą sobie być zrzyte, ale nigdy nie ma tak, żeby coś tam kiedyś nie zazgrzytało.
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

No tak. My o trupie, ta o dupie...

U mnie w ośrodku lekcje WDŻ były od 4 klasy, i były to lekcje prowadzone Normalnie. Tak normalnie, że po hm. przerobieniu pewnych tematów, pani za pomocą Banana który występował w harakterze Penisa uczyła jak prawidłowo zakładać prezerwatywę.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

dobre i to w laskach to było jakieś gadanie aby po gadać, i nikt tego nie słuchał

hejka, ja to powiem wam tak, czasem mam wrażenie, że jeśli chodzi o seksualność ogolnie osób niepełnosprawnych. Nie mówie tu tylko o nas osobach nie widzących to temat seksu i wogóle czego kolwiek z tym związanego jest tematem tabu, i dla ludzi jest czymś " dziwnym" ...jak by osoby niepełnosprawne w jaki kolwiek sposób nie miały do tego wogóle prawa. Ale to ja tak zauważam i to moje zdanie. Mówie to w oparciu, że jestem od ponad 3 lat niewidomy i od urodzenia poruszam sie na wózku inwalidzkim
https://www.youtube.com/channel/UCislNNKiQ_nWYToU4yuwakg

ooo tak ja też tak uważam w dawnych czasach o tym w ogóle się nie mówiło

no to hyba rozmawiałam z nieodpowiednimi ludźmi, albo raczej rtakimi, ktoórzy mają bardzo konserwatywne podejście do wiary

generalnie, zawsze każdy z nas bedzie miał oczywiście inne zdanie na ten temat, i nie ma co sie tu dużo wypowiadać. dla starszego pokolenia, mam tu na myśli nasze babcie prababcie , a i nawet w niektórych przypadkach naszych rodziców..seks w śród ludzi niewidomych lub ogólnie osób niepełnosprawnych to temat tabu. I tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

#137 Archived

ja tam nie umiałęm ze starymi gadać no bo oni to tacy że tak powiem bardzo wierzący i praktykujący rzecz jasna no i oczywiście bez ślubu kościelnego się nie obejdzie gerneralnie żyją jak laskowscy ludzie.

ja to naprzykład lubie czytać sobie opowiadania erotyczne na różnych stronach. A co do dostawania zdjęć nie przytrafiło mi się coś takiego, za to coś innego. A nie wiem czy powinienem o tym głośno mówić czy nie zostanie to po pierwsze źle odebrane, po drugie nie zostanie to za akceptowane przez moderację. I tego się ogólnie obawiam, szczerze mówiąc.
-- (cinkciarzpl):
------
Przyp. Moderacji:
Wątek wydzielony z dyskusji o preferencjach Eltenowiczów co do cech fizycznych partnera.
Dyskusja nie jest przeznaczona dla osób niepełnoletnich.
-----
Monika rozkręcaczem erotycznym wśród pruderyjnego otoczenia ślepotek. Hacha. I dobrze, trza ruszyć temat,
bo to jak każdy inny ale mimo że teoretycznie są miejsca w sieci gdzie można pogadać, to jednak myślę że my możemy mieć pewne specyficzne sytuacje, problemy do przeskoczenia itd. To skoro takie akcje już, to może po za wątkowo zapytam, jak się rozkręci to może osobny wątek się wydzieli czy coś. Oglądacie XXX czy nie? Kręci was to czy nie? Ja zdecydowanie preferuję np. opowiadania erotyczne, ale o dobre jest dość ciężko.
I kolejny ciekawy temat. Widzaki często robią nagie zdjęcia dla swoich drugich połówek, albo zdarza się, że kręcą filmiki. Jak to u was wygląda? Nagrywacie się np. w trakcie gry wstępnej, albo całą akcję?
Ja kilka razy w życiu dostałem np. nagranie, na którym dziewczyny prawdopodobnie doprowadzają się solo do orgazmu. To taki odpowiednik nagiego zdjęcia,
tak myślę, bo to były te odważniejsze z nas.

--

#140 2 likes

Aby moderacja negatywnie zareagowała, musiałbyś tu albo używać bardzo niecenzuralnych słów, albo kogoś obrażać, a pewnie nie to miałeś na myśli.
Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.